Οι πέντε τεχνικές που σταματούν τον αυχενικό πόνο (από έναν θεραπευτή-βίντεο)

Οι πέντε τεχνικές που σταματούν τον αυχενικό πόνο (από έναν θεραπευτή-βίντεο)

Εάν,  περνάτε πάρα πολλές ώρες της ημέρας σκυμμένοι πάνω από τον υπολογιστή , πιθανότατα να έχετε βιώσει πόνο στον αυχένα κάποια στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλετε να προσθέσετε σελιδοδείκτες στις μεθόδους που προσφέρονται για να απαλλαγείτε από αυτόν τον πόνο.

Ο πόνος στον αυχένα  μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, όπως το άγχος, η κακή στάση του σώματος, οι τραυματισμοί και η κακή θέση ύπνου. Ευτυχώς, πολλές τεχνικές μασάζ μπορούν να φέρουν κάποια αναγκαία ανακούφιση. Παρακάτω, ο Juan Gonzalez, θεραπευτής μασάζ και επικεφαλής εκπαιδευτής μασάζ για το Massage Envy στο Riverside της Καλιφόρνια, μοιράζεται πέντε τρόπους για να απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα.

5 τεχνικές μασάζ για την ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα

1. Σουηδικό μασάζ
Το σουηδικό μασάζ είναι μια δημοφιλής τεχνική μασάζ που χρησιμοποιεί μακριές, αργές, απαλές κινήσεις και ζυμωτικές κινήσεις, λέει ο Gonzalez. Είναι ένας πολύ χαλαρωτικός τύπος μασάζ που βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του στρες και του άγχους, κάτι που συχνά προκαλεί τον πόνο στον αυχένα. «Το άγχος σε σημείο που ασυνείδητα συσπώνται ο λαιμός και οι ώμοι σας ως μέρος της αντίδρασης μάχης ή φυγής μπορεί να οδηγήσει σε πόνο σε όλο το σώμα, αλλά ειδικά στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη», λέει. Εάν ο πόνος στον αυχένα είναι κάτι που αντιμετωπίζετε τακτικά, ο Gonzalez συνιστά να κάνετε σουηδικό μασάζ κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες για να μειώσετε τον πόνο και να αυξήσετε την κυκλοφορία.

Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή τον προϋπολογισμό να δείτε έναν επαγγελματία, προτείνει να κάνετε στον εαυτό σας ένα μασάζ στον αυχένα για να μειώσετε την ένταση και τον πόνο.

«Ξεκινήστε τοποθετώντας τα δάχτυλά σας στη βάση του κρανίου και στο πάνω μέρος του λαιμού και ασκήστε ελαφριά έως σταθερή πίεση», λέει. «Στη συνέχεια, γλιστρήστε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω κατά μήκος του λαιμού προς το πάνω μέρος της πλάτης. Επιπλέον, κάντε αυτό στον ώμο σας χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική ολίσθησης, ξεκινώντας από το πάνω μέρος της πλάτης προς την κλείδα. Αυτό μπορεί να γίνει με ή χωρίς ένα μέσο μασάζ [όπως] λοσιόν, λάδι ή βάλσαμο».

2. Θεραπεία σημείων ενεργοποίησης
Εάν δημιουργείτε μυϊκούς κόμπους συχνά, η θεραπεία με σημεία ενεργοποίησης μπορεί να είναι μια τεχνική που αξίζει να δοκιμάσετε για ανακούφιση από τον πόνο. «Το σημείο ενεργοποίησης είναι ένα υπερευερέθιστο σημείο, ένα σφιχτό εξόγκωμα που βρίσκεται κυρίως στην κοιλιά των μυών, κοινώς γνωστό ως μυϊκοί κόμβοι», λέει ο Gonzalez, προσθέτοντας ότι η θεραπεία με σημεία πυροδότησης μπορεί να είναι επώδυνη, καθώς περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές για να ανακουφίσει τον πόνο. . Έτσι, η συνιστώμενη συχνότητα εξαρτάται από την ευαισθησία σας στον πόνο.

Ο Gonzalez καθοδηγεί ώστε να αναγνωρίσετε πρώτα την πίεση που θα ασκήσετε και μετά να ασκήσετε ακόμη πιο άμεση και σταθερή πίεση σε επίπεδο άνεσης 50 τοις εκατό. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα.

«Στη συνέχεια αυξήστε την πίεση σε περίπου 75 τοις εκατό και κρατήστε για άλλα 10 δευτερόλεπτα», λέει. «Η συνεχής διατήρηση της πίεσης προκαλεί χαλάρωση του σημείου ενεργοποίησης». Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο σημείου “σκανδάλης”, όπως μια μπάλα τένις ή ένα άγκιστρο σημείου σκανδάλης, το οποίο βοηθά σε δυσπρόσιτες περιοχές. Επαναλάβετε μέχρι να νιώσετε ανακούφιση.

3. Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση
” Το μυοπεριτονιακό μασάζ απελευθέρωσης εστιάζει στη χαλάρωση του μυοπεριτονιακού  συνδετικού ιστού  που περιβάλλει τους μύες μας και κάθε μυϊκή ίνα – μέσω της χειροκίνητης πίεσης, του ζυμώματος και της κίνησης προκλεί μείωση της έντασης”, εξηγεί ο Gonzalez. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε μυοπεριτονιακές απελευθερώσεις, όπως η χρήση κυλίνδρων αφρού ή ελαφρό τέντωμα των αρθρώσεων, των μυών ή του ίδιου του δέρματος. Ο Gonzalez προσθέτει ότι το cupping θεωρείται επίσης μια μορφή μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης επειδή ανυψώνει το δέρμα χωρίζοντας την περιτονία μεταξύ δέρματος και μυών, γεγονός που εμποδίζει τον μυ να κινείται ελεύθερα.

Για να το δοκιμάσετε στο σπίτι, η Gonazlez συνιστά να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας ή ένα εργαλείο σημείου “σκανδάλης” για να ασκήσετε πίεση στο πάνω μέρος της πλάτης ή/και στους ώμους στο 50% περίπου του επιπέδου άνεσης σας. Κάντε μερικές αργές και απαλές κινήσεις του λαιμού, όπως να γυρίζετε το κεφάλι σας αριστερά και δεξιά και να λυγίζετε τον λαιμό αριστερά και δεξιά και πάνω και κάτω καθώς το κάνετε αυτό. Πηγαίνετε για περίπου 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να νιώσετε ανακούφιση.

4. Μασάζ με ζεστές πέτρες
Το μασάζ με ζεστές πέτρες ενσωματώνει λείες, επίπεδες, θερμαινόμενες πέτρες στη θεραπεία, οι οποίες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στον αυχένα. «Η θερμότητα, γενικά, θα χαλαρώσει καλύτερα τους μυς και την περιτονία, παρέχοντας αυξημένη ευκαμψία του δέρματος και των μυών», λέει ο Gonzalez. «Αυτή είναι μια πολύ καταπραϋντική τεχνική που μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος, να μειώσει την ένταση και να βοηθήσει στη μείωση του πόνου». Αυτό το είδος μασάζ μπορεί να μην είναι το καλύτερο εάν έχετε ορισμένες παθήσεις υγείας, ειδικά δερματικές παθήσεις όπως καρκίνος, εγκαύματα, ψωρίαση, έκζεμα ή ακμή, οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το δοκιμάσετε.

Για μια γρήγορη εκδοχή για το σπίτι, ο Gonzalez συνιστά θερμοθεραπεία που περιλαμβάνει την εφαρμογή θερμαντικού μαξιλαριού στην περιοχή του λαιμού.

5. Υποβοηθούμενη θεραπεία διάτασης
Το τέντωμα κάνει καλό και στον αυχένα, γι’ αυτό και ο Gonzalez προτείνει την τεχνική του μασάζ θεραπείας υποβοηθούμενης διάτασης. «Το επίκεντρο αυτού είναι η επιμήκυνση των μυών, οι οποίοι μπορεί να βραχυνθούν με την πάροδο του χρόνου λόγω έλλειψης δραστηριότητας ή δραστηριοτήτων που γίνονται με ακατάλληλη μηχανική του σώματος», λέει. «Το έχω δει να συμβαίνει με αθλητές αρκετά ή με ανθρώπους που έχουν πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Έτσι, οι διατάσεις με έναν θεραπευτή για την επιμήκυνση των μυών στις αρθρώσεις και τα άκρα μπορούν να ενισχύσουν τη σωστή κίνηση».

Εάν έχετε τραυματισμούς, όπως από τροχαία ατυχήματα ή αθλητικούς τραυματισμούς, θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν συμμετάσχετε σε μια συνεδρία υποβοηθούμενης διάτασης ή σε οποιαδήποτε άλλη θεραπεία μασάζ.

Ενώ η συνεδρία διατάσεων με έναν επαγγελματία είναι η πιο αποτελεσματική, ο Gonzalez συνιστά να κάνετε τις διατάσεις έναν τρόπο ζωής και να τις κάνετε καθημερινά στο σπίτι. Όταν το κάνει, τονίζει ότι η περιοχή του λαιμού είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του σώματος. Φροντίστε λοιπόν να εκτελείτε διατάσεις του αυχένα αργά και απαλά και δεν θα πρέπει να υπάρχει πόνος.

Δείτε τις ειδικές ασκήσεις στο βίντεο που ακολουθεί

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr