Jeera Water: Ινδικό νερό για απώλεια βάρους: 8 οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Jeera Water: Ινδικό νερό για απώλεια βάρους: 8 οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

 Το ρόφημα αποτοξίνωσης από κύμινο, κοινώς γνωστό ως νερό jeera στα ινδικά νοικοκυριά, και είναι μια παραδοσιακή θεραπεία που έχει μεταδοθεί απο γενιά σε γενιά μέσω της Ινδής γιαγιάς.

Το νερό Jeera για απώλεια βάρους είναι μια δημοφιλής θεραπεία, καθώς όχι μόνο βοηθάει κάποιον να χάσει κιλά με γρήγορο και υγιή ρυθμό, αλλά επίσης διαμορφώνει θετικά το προφίλ λίπους μέσω της μείωσης της κακής χοληστερόλης . Εδώ είναι τα οφέλη του νερού jeera και πώς να το χρησιμοποιήσετε για απώλεια βάρους.

1. Το κύμινο είναι χαμηλό σε θερμίδες
Jeera Water για απώλεια βάρους

Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο, που είναι περίπου 20 έως 21 γραμμάρια, περιέχει περίπου οκτώ θερμίδες. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση νερού από κύμινο θα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία χωρίς να προσθέσετε επιπλέον θερμίδες.

Συμβουλή: Προσθέστε ψητά κύμινα στα πράσινα λαχανικά σας για να τους δώσετε μια γευστική αναβάθμιση με λίγες θερμίδες .

2. Βοηθά την πέψη
Το κύμινο έχει επικρατήσει ως παραδοσιακή θεραπεία για πεπτικά προβλήματα . Αυτό το βότανο, με το δυνατό άρωμα και τη γεύση του, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του εντέρου. Προωθεί τα παγκρεατικά ένζυμα που βοηθούν στη διαδικασία της πέψης.

Μια ένωση που ονομάζεται θυμόλη που βρίσκεται στο κύμινο διεγείρει τους σιελογόνους αδένες. Αυτό διευκολύνει περαιτέρω τη διαδικασία της πέψης προάγοντας τη διάσπαση πολύπλοκων θρεπτικών συστατικών όπως το λίπος, τη ζάχαρη και τις πρωτεΐνες, για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων όπως η δυσπεψία , η διάρροια και η ναυτία.

Συμβουλή: Για να απαλύνετε τυχόν πεπτικές ενοχλήσεις, βράστε κύμινο με κανέλα και πιείτε από αυτό το παρασκεύασμα για ανακούφιση.

3. Το Κύμινο είναι Carminative
Καθώς είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, η κατανάλωση αυτού του βοτάνου ανακουφίζει από τον μετεωρισμό, δηλαδή τη συσσώρευση αερίων. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του φουσκώματος, το οποίο διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει πρησμένη κοιλιά.

Συμβουλή: Πιείτε νερό  από κύμινο αφού φάτε ένα βαρύ γεύμα.

4. Αυξάνει τον Μεταβολισμό

Το Jeera Water αποτοξινώνει το σώμα
Το κύμινο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων που επιταχύνουν τον μεταβολισμό , ο οποίος με τη σειρά του βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Συμβουλή: Συνδυάστε το κύμινο με λεμόνι για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Αποτοξινώνει το Σώμα
Συστατικά όπως η αλδεΰδη κύμινου, η θυμόλη και ο φώσφορος χρησιμεύουν ως καλοί αποτοξινωτικοί παράγοντες. Έτσι, το νερό jeera για απώλεια βάρους βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών από το σύστημα.

Συμβουλή: Ξεκινήστε τη μέρα σας με νερό κύμινο-κουρκουμά για να καθαρίσετε το σύστημά σας και να προωθήσετε την πέψη.

6. Προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη
Οι βιοδραστικές ενώσεις στο κύμινο είναι η πηγή των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Η κατανάλωση του βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία που προκαλείται από φλεγμονή.

Συμβουλή: Πιείτε jeera σε χλιαρό νερό για να απαλύνετε τη φλεγμονή.

7. Διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο

Το κύμινο έρχεται ως ένα θαυματουργό συστατικό απώλειας βάρους για άτομα που θεωρούν ότι είναι δύσκολο να χάσουν κιλά λόγω της αντίστασης στην ινσουλίνη, η οποία οδηγεί σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα φυτοθρεπτικό συστατικό στο κύμινο που ονομάζεται θυμοκινόνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης , βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση του βάρους.

Συμβουλή: Πιείτε νερό με κύμινο με άδειο στομάχι για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

8. Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το νερό Jeera ενισχύει την ανοσία

Η αφθονία της βιταμίνης C , του σιδήρου και των διαιτητικών ινών στο κύμινο το καθιστούν ιδανική προσθήκη σε μια δίαιτα που τονώνει το ανοσοποιητικό . Αυτό το γευστικό μπαχαρικό έρχεται επίσης με αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Έτσι, η τακτική κατανάλωση νερού jeera για απώλεια βάρους θα προάγει επίσης τη συνολική υγεία σας καταπολεμώντας εποχιακά δεινά όπως το κρύο και ο βήχας.

Συμβουλή: Βαρεθήκατε το νερό jeera; Αφεθείτε σε ένα βραστό φλιτζάνι γάλα με γεύση κύμινο το βράδυ για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα . Γλυκάνουμε με μέλι για ενισχυμένη γεύση.

Τρόποι για να προετοιμάσετε το νερό Jeera
Νερό  από κύμινο
Πώς να φτιάξετε νερό Jeera για απώλεια βάρους
Βήμα 1: Μουλιάστε μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου σε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το όλη τη νύχτα.
Βήμα 2: Στραγγίζουμε τους σπόρους και χωρίζουμε το νερό που θα έχει τώρα μια κιτρινο-καφέ απόχρωση.
Βήμα 3: Ανακατέψτε σε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Βήμα 4: Πιείτε το με άδειο στομάχι.

2. Παρασκεύασμα από κύμινο, κανέλα και κουρκουμά
Πώς να χρησιμοποιήσετε το νερό Jeera για απώλεια βάρους
Βήμα 1: Πάρτε ένα φλιτζάνι γάλα σε ένα τηγάνι.
Βήμα 2: Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη, μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας και μια πρέζα κουρκουμά στο τηγάνι.
Βήμα 3: Φέρτε το σε βράση και ρίξτε το παρασκεύασμα σε ένα φλιτζάνι, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
Βήμα 4: Πιείτε το χλιαρό μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Ενώ το νερό jeera για απώλεια βάρους είναι μια περιζήτητη θεραπεία, δεδομένης της εύκολης φύσης του, μπορεί κανείς πάντα να επιλέξει πιο πλούσιες και πιο γευστικές επιλογές όπως το γάλα με κύμινο και το τσάι με κύμινο.

Ακολουθεί μια συνταγή για να ξεκινήσετε:
Κύμινο γάλα κόλιανδρου
Βήμα 1: Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου, ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου και μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και καβουρδίστε τα μαζί.
Βήμα 2: Προσθέστε δύο κομμάτια αποφλοιωμένο κάρδαμο σε αυτό το μείγμα.
Βήμα 3: Μόλις κρυώσει, αλέστε αυτό το μείγμα σε μορφή σκόνης.
Βήμα 4: Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού από αυτή τη σκόνη σε ένα φλιτζάνι γάλα και αφήστε το να βράσει.
Βήμα 5: Ρίξτε το γάλα σε ένα φλιτζάνι χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και πιείτε από αυτό το ρόφημα αργά.
Βήμα 6: Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σκόνης σε ένα αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση.

Μπορώ επίσης να χρησιμοποιήσω τοπικά κύμινο για να διευκολύνω την πέψη
 Αναμείξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κύμινο σε λάδι καρύδας και κάντε μασάζ στο στομάχι σας για ανακούφιση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση περιστασιακών πεπτικών προβλημάτων. Ωστόσο, προσπαθήστε να εντάξετε το κύμινο στην κανονική διατροφή σας για να βελτιώσετε την πέψη και να κρατήσετε μακριά το επιπλέον βάρος. Εκτός αυτού, πίνοντας νερό jeera , μπορεί κανείς εύκολα να συμπεριλάβει το jeera στο φαγητό. Το ρύζι Jeera, το jeera daal και τα σοταρισμένα λαχανικά με jeera είναι μερικές από τις προτιμώμενες επιλογές.
Πότε είναι η καλύτερη ώρα να πιείτε νερό jeera για απώλεια βάρους;
 Ενώ η κατανάλωση jeera οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους, για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να πίνετε νερό jeera πρώτα το πρωί . Αυτό προάγει την υγιή πέψη, κρατά μακριά το φούσκωμα και βοηθά στην απώλεια βάρους.

www.femina.in

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr