Δερματική θερμότητα: Φυσικές λύσεις για Να Αντιμετωπίσετε τα Δερματικά Εξανθήματα Από Την Ζέστη

Δερματική θερμότητα: Φυσικές λύσεις για Να Αντιμετωπίσετε τα Δερματικά Εξανθήματα Από Την Ζέστη

 Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να είναι ο εφιάλτης για μερικούς για όσους υποφέρουν από τη ζέστη. Η ζέστη προκαλεί μια ιδιαίτερη πάθηση του δέρματος που παρατηρείται συνήθως το καλοκαίρι, όπου οι πόροι του δέρματος μπλοκάρονται με τον ιδρώτα και αρχίζουν να εμφανίζονται εξανθήματα. Είναι σημαντικό να ενυδατωθείτε για να παραμείνετε δροσεροί, καθώς η ζεστή θερμοκρασία μπορεί να αποστραγγίσει την ενέργεια σας, κάτι που είναι επίσης ένας από τους λόγους για την έντονη θερμότητα. 

Σπιτικές θεραπείες για τη θερμότητα


1. Πλιγούρι βρώμης
Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία των εξανθημάτων λόγω θερμότητας λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντικνησμωδών/αντιερεθιστικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων του. Έχει καταπραϋντική δράση στο δέρμα και εξασφαλίζει την άμεση ανακούφιση από τη φλεγμονή και τον κνησμό που προκαλείται από τη θερμότητα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Σε αυτή τη θεραπεία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ότι, προσθέστε ένα ή 2 φλιτζάνια λεπτώς αλεσμένη σκόνη βρώμης στη μπανιέρα γεμάτη κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν υφή γάλακτος. Βυθιστείτε σε αυτό για 30 λεπτά. Στεγνώστε και φροντίστε να το κάνετε δύο φορές για να έχετε καλά αποτελέσματα.

2. Θεραπεία κρύου – δροσερού μπάνιου και ντους
Συνήθως τα εξανθήματα λόγω ζέστης μπορούν να ανακουφιστούν με κρύο ντους. Το μπάνιο σε κρύο νερό για μερικές μέρες για λίγη ώρα αρκεί. Οι φραγμένοι πόροι συμβάλλουν στο εξάνθημα λόγω θερμότητας. Βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε το δέρμα με απαλή πετσέτα μετά το ντους, καθώς το δέρμα που αφήνεται υγρό είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς.

3. Σανδαλόξυλο
Το σανταλόξυλο έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Οι αναλγητικές του ιδιότητες βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο. Σκοπός του είναι να συμβάλλει στην αποτελεσματική εξάλειψη των συμπτωμάτων της δερματικής θερμότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Για αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ότι, απλώς ανακατέψτε 2 μέρη σκόνης σανταλόξυλου και 1 μέρος ροδόνερου / νωπό κρύο γάλα / σκέτο νερό. Δώστε τους ένα καλό μείγμα και αλείψτε την πάστα στην πληγείσα περιοχή και αφήστε τη να δράσει μέχρι να στεγνώσει. Ξεπλύνετε το μετά από αυτό.

4. Αλόη βέρα
Η αλόη βέρα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την κατάσταση του δέρματος με τσιμπήματα καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Απλώς βγάλτε λίγο χυμό αλόης από το φύλλο της αλόης. Τρίψτε το τζελ στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για αρκετή ώρα. Ξεπλύνετε το αφού στεγνώσει. Μπορεί να ακολουθήσει και το κρύο μπάνιο.

5. Neem
Το Neem, γνωστό και ως φύλλα μαργκόσα, είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της θερμότητας από τον κνησμό και τον πόνο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Υπάρχουν 2 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο για τη ζέστη. Το πρώτο πράγμα είναι ότι, μπορείτε να τρίψετε μια χούφτα φύλλα neem από την εφαρμογή της πάστας στην πληγείσα περιοχή και να την αφήσετε για 30 λεπτά. Ή σιγοβράζετε τα φύλλα neem σε ένα φλιτζάνι νερό κάποια στιγμή και στραγγίζετε το χυμό. Πάρτε ένα βαμβακερό πανί και απλώστε το στην πληγείσα περιοχή και ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά.

6. Αγγούρι
Αυτό το δροσερό λαχανικό είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων λόγω θερμότητας λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του. Βοηθά επίσης στην άμεση ανακούφιση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Ξεφλουδίστε τη φλούδα του αγγουριού και κόψτε το αγγούρι σε κομμάτια. Τοποθετήστε αυτά τα κομμάτια αγγουριού στην πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

8. Multani mitti – Fuller’s Earth
Η γη του Fuller είναι μια δημοφιλής σπιτική θεραπεία για τη θεραπεία του καύσωνα. Έχει φαρμακευτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του ερεθισμού και στη μείωση της φλεγμονής καθώς και του κνησμού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Για αυτό το φάρμακο, απλώς ανακατέψτε λίγο multani mitti με λίγο ροδόνερο / νωπό γάλα / κρύο νερό για να σχηματίσετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στην πληγείσα περιοχή και αφήστε την να στεγνώσει μόνη της. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

9. Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι γνωστό ότι έχει τόσο δροσιστικές όσο και καταπραϋντικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων από τη θερμότητα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Εφαρμόστε κρύο γιαούρτι στην πληγείσα περιοχή για 15 λεπτά και συνεχίστε με κρύο νερό.

10. Ψυχρή συμπίεση
Αυτή η τεχνική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακουφίσετε τα εξανθήματα από τη θερμότητα .  Περιλαμβάνει λουτρό κρύου νερού ή χρήση παγοκύστων ή συμπίεσης κρύων ρούχων για τη μείωση της ερυθρότητας, του κνησμού και του πρηξίματος του δέρματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Εάν χρησιμοποιείτε παγοκύστες, φροντίστε να συσκευάσετε τον πάγο με μια μαλακή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια να κάνετε συμπίεση στην πληγείσα περιοχή για 5 έως 10 λεπτά. Μπορείτε να το επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για καλύτερη ανακούφιση από τα εξανθήματα.

Αποποίηση ευθυνών
Το περιεχόμενο σε αυτό το άρθρο είναι μόνο για γενικές πληροφορίες και πουθενά δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής γνωμάτευσης. Εάν δεν έχετε καμία θεραπεία για εσάς, λαμβάνετε πάντα τη συμβουλή του γιατρού πριν πάρετε οποιοδήποτε είδος φαρμάκων.

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr