Τα οφέλη που δίνουν στην υγεία και την ομορφιά τα ροδάκινα

Τα οφέλη που δίνουν στην υγεία και την ομορφιά τα ροδάκινα

Τα ροδάκινα προάγουν τη θεραπεία

Μην ξεγελιέστε από το μικρό μέγεθος και το λεπτό δέρμα ενός ροδάκινου. Μόνο ένα μέτριο ροδάκινο έχει περίπου το 11% της βιταμίνης C που χρειάζεστε κάθε μέρα. Αυτό το θρεπτικό συστατικό βοηθά το σώμα σας να επουλώνει τις πληγές και διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από τις «ελεύθερες ρίζες» — χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο επειδή μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα σας.

Βοηθήστε την όρασή σας

Ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα-καροτίνη δίνει στα ροδάκινα το όμορφο χρυσοπορτοκαλί χρώμα τους. Όταν το τρώτε, το σώμα σας το μετατρέπει σε βιταμίνη Α, η οποία είναι το κλειδί για υγιή όραση. Βοηθά επίσης να διατηρήσετε τα άλλα μέρη του σώματός σας, όπως το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Διατηρήστε την πέψη να λειτουργεί ομαλά

Ένα μέτριο ροδάκινο μπορεί να σας δώσει έως και 6% έως 9% των φυτικών ινών που χρειάζεται το σώμα σας κάθε μέρα. Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες μπορούν να σας προστατεύσουν από προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Αλλά το όφελος που μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερο συμβαίνει στο μπάνιο: Η λήψη αρκετών φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος

Με λιγότερες από 60 θερμίδες, τα ροδάκινα δεν έχουν κορεσμένα λίπη, χοληστερόλη ή νάτριο. Και περισσότερο από το 85% ενός ροδάκινου είναι νερό. Επιπλέον, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι πιο χορταστικά. Όταν τα τρώτε, σας παίρνει περισσότερο χρόνο για να νιώσετε ξανά πεινασμένοι.

Πάρτε τη βιταμίνη Ε σας

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι οι πιο γνωστές πηγές βιταμίνης Ε , αλλά και τα ροδάκινα είναι ώριμα μαζί της. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι σημαντικό για πολλά από τα κύτταρα του σώματός σας. Διατηρεί επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές και βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων για να μην πήξει το αίμα μέσα.

Διατηρήστε τα οστά σας υγιή

Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπτώσεων μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, μαζί με τις πιθανότητές σας για πέτρες στα νεφρά και απώλεια οστού. Χρειάζεστε περίπου 4.700 χιλιοστόγραμμα καλίου κάθε μέρα και είναι πολύ καλύτερο να το λαμβάνετε από το φαγητό παρά ένα συμπλήρωμα. Ένα μικρό ροδάκινο έχει 247 χιλιοστόγραμμα καλίου και ένα μέτριο ροδάκινο μπορεί να σας δώσει έως και 285 χιλιοστόγραμμα καλίου.

Τροφή στο έντερο σας

Εάν έχετε προβλήματα στο στομάχι, ένα σνακ με κονσέρβες ροδάκινων μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Έχουν απαλή υφή, έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα φρέσκα φρούτα και είναι εύπεπτα. Ως μέρος αυτού που ονομάζεται «μαλακή δίαιτα για το γαστρεντερικό», τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν να καταπραΰνουν τις στομαχικές διαταραχές και να διευκολύνουν τη διάρροια και τα αέρια.

Να σου δώσω για να χαμογελάς

Όσο γλυκά κι αν είναι, τα ροδάκινα μπορεί να βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή επειδή έχουν φθόριο. Αυτό το ορυκτό, που βρίσκετε στην οδοντόκρεμα, υπάρχει επίσης σε ορισμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ροδάκινων. Βοηθά να απαλλαγείτε από τα μικρόβια στο στόμα σας που μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα.

Επιλέξτε ένα τέλειο ροδάκινο

Όσο πιο γλυκιά είναι η μυρωδιά, τόσο πιο ώριμο είναι το ροδάκινο. (Τελικά, είναι μέλη της οικογένειας των τριαντάφυλλων.) Είναι έτοιμοι να φάνε όταν υποστούν την απαλή πίεση του δακτύλου σας. Τα σφιχτά ροδάκινα μπορούν να κάτσουν στον πάγκο σας για μερικές μέρες για να ωριμάσουν, αλλά μόλις είναι έτοιμα, βάλτε τα στο ψυγείο σας. Αν τα αφήσετε έξω μόλις ωριμάσουν θα μειώσει τη βιταμίνη C τους.

Γίνετε δημιουργικοί

Ναι, μπορείτε να φάτε ένα φρέσκο ​​ροδάκινο από τα χέρια σας, αλλά γιατί να σταματήσετε εκεί; Μπορείτε επίσης να ψήσετε, να ψήσετε, να ψήσετε ή να σοτάρετε αυτό το ώριμο φρούτο. Προσθέστε ψιλοκομμένες (απαλά θρυμματισμένες) φέτες ροδάκινου στο παγωμένο τσάι ή τη λεμονάδα σας ή ρίξτε μερικές σε ένα μπλέντερ με γιαούρτι ή γάλα για να φτιάξετε ένα υγιεινό smoothie. Η πικάντικη σάλσα ροδάκινου κάνει επίσης μια γλυκά υγιεινή καλοκαιρινή επικάλυψη για ψάρι ή κοτόπουλο.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr