3 σοβαρά λάθη που κάνετε στην φροντίδα σας και ταλαιπωρείστε από πανάδες που δεν φεύγουν

3 σοβαρά λάθη που κάνετε στην φροντίδα σας και ταλαιπωρείστε από πανάδες που δεν φεύγουν

Τα μαύρα στίγματα. οι κηλίδες και οι πανάδες,  προκαλούνται από φλεγμονή. Η φλεγμονή μπορεί να προκληθεί από την υπεριώδη ακτινοβολία (δηλαδή, κηλίδες από τον ήλιο), ως αποτέλεσμα μιας πληγής στην επιδερμίδα (δηλαδή, μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση και ουλές ακμής ) ή ως αποτέλεσμα χρόνιας φλεγμονής (δηλαδή, κηλίδες ηλικίας).

Ενώ αυτές είναι οι κύριες αιτίες των μαύρων κηλίδων , γνωρίζατε ότι υπάρχουν ορισμένες συνήθειες φροντίδας του δέρματος που επιδεινώνουν το σχηματισμό τους; Ναι, υπάρχουν πολλές κοινές συνήθειες που επιταχύνουν τον σχηματισμό τους και κάνουν πιο δύσκολη την απαλλαγή τους.

Επομένως, εάν παλεύετε με τα μαύρα στίγματα -είτε είναι στα χέρια, στο στήθος, στο λαιμό, στο σώμα ή στο πρόσωπο- βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κάποιο απο αυτά τα πολύ συνηθισμένα λάθη.

Λάθος 1: Χρησιμοποιείτε φωτοευαισθητοποιητικά συστατικά
Υπάρχουν αρκετές δημοφιλείς δραστικές ουσίες που κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο μακροπρόθεσμα. Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλές από αυτές τις δραστικές ουσίες χρησιμοποιούνται για να ξεθωριάσουν τα μαύρα στίγματα στην πρώτη θέση.

Επομένως, μπορεί να κολλάτε στον αγαπημένο σας ορό για σκούρες κηλίδες μόνο για να χειροτερέψει τα πράγματα. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς τις θεραπείες περιποίησης του δέρματός σας—απλώς προσέχετε αυτά τα συστατικά και βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε με υπευθυνότητα.

Συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα:

Ρετινόλη
Άλφα-υδροξυ-οξέα και βήτα-υδροξυοξέα
Υπεροξείδιο του βενζολίου
Υδροκινόνη
Αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φλούδα πορτοκαλιού

Εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε αυτά τα συστατικά στη ρουτίνα σας, φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε με προσοχή. Μερικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε:

Χρησιμοποιήστε αυτά τα συστατικά μόνο τη νύχτα.
Να φοράτε πάντα αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας — δείτε τα αγαπημένα μας !
Περιορίστε τη χρήση όταν βρίσκεστε σε διακοπές ή σε περιόδους που γνωρίζετε ότι θα έχετε αυξημένη έκθεση στον ήλιο.

Λάθος 2: Δεν υποστηρίζετε τον φραγμό του δέρματος σας
Ο φραγμός του δέρματος αναφέρεται στη σύνθετη, δυναμική, πολυεπίπεδη λειτουργία του δέρματος που προστατεύει το υπόλοιπο σώμα σας από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Είναι αυτό που σε κρατά υγιή, ενυδατωμένο και λαμπερό!

Ενώ ο φραγμός του δέρματος είναι ανθεκτικός, εκτίθεται σε μεγάλη ζημιά, που μπορεί να τον αποδυναμώσει με την πάροδο του χρόνου. Όταν το φράγμα υπονομεύεται, είναι λιγότερο ικανό να αναστείλει και να διαχειριστεί τη φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή —ακόμη και χαμηλής βαθμίδας φλεγμονή— μπορεί να ωθήσει τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία σε υπερβολική κίνηση, με αποτέλεσμα τα σκοτεινά σημεία.

Και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στον φραγμό του δέρματός σας, όπως:

Καθαριστικά απογύμνωσης
Ερεθιστικά, ισχυρά συστατικά
Φλεγμονώδης δίαιτα
Ρύπανση
Βλάβη UV
Φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος όπως το έκζεμα και η ροδόχρου ακμή

Για να ενισχύσετε το δέρμα σας, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στη φροντίδα του δέρματος που υποστηρίζει τα εμπόδια. Αναζητήστε συστατικά περιποίησης δέρματος που συμπληρώνουν τον φραγμό, συμπεριλαμβανομένων λιπαρών οξέων και λιπιδίων για την υποστήριξη του φραγμού υγρασίας, υγροσκοπικών για την ενυδάτωση, αντιοξειδωτικών για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και βιοτικών συστατικών για την περιποίηση του μικροβιώματος του δέρματος .

Λάθος 3: Δεν χρησιμοποιείτε αντιοξειδωτικά
Το αντιοξειδωτικό είναι ένα μόριο που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. «Οι ελεύθερες ρίζες είναι επιβλαβή ασταθή μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα ή το DNA σας», λέει η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Zenovia Gabriel, MD, FAAD . Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή και οξειδωτικό στρες στο σώμα – όπως το μαντέψατε! – μπορεί να πυροδοτήσουν το σχηματισμό σκοτεινών κηλίδων.

Δυστυχώς, οι ελεύθερες ρίζες είναι αρκετά διάχυτες: Προέρχονται από τη ρύπανση, τις ακτίνες UV, τα τρόφιμα, το εσωτερικό στρες, τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, καθώς και από τη φυσική τους κατάσταση ως μέρος της μεταβολικής διαδικασίας. Είναι τόσο σημαντικό να αναζητάτε τοπικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, ώστε το δέρμα σας να μπορεί να αποκρούει την επίθεση αυτών των μορίων σε καθημερινή βάση.

«Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν πόσα αντιοξειδωτικά πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά· η απάντηση είναι: όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο», λέει η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Rachel Nazarian, MD , του Schweiger Dermatology Group.

“Όσο περισσότερο μπορείτε να βοηθήσετε στην εξουδετέρωση των ασταθών μορίων που προκαλούνται από το σχηματισμό ελεύθερων ριζών, τόσο περισσότερο μπορείτε να σώσετε την υγεία των κυττάρων και του δέρματός σας. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα όριο στο πόσο μπορείτε να προστατέψετε και να επισκευάσετε το σώμα σας!”

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας αντιοξειδωτικά που πρέπει να αναζητήσετε:

Βιταμίνες C & E
Ασταξανθίνη
Συνένζυμο Q10
Νιασιναμίδη
Πανθενόλη
Βοτανικά (π.χ. αλόη, βούτυρο καριτέ, σπορέλαιο moringa, εκχυλίσματα φρούτων)

Επιδιώκοντας να έχετε καθαρό δέρμα και ομοιόμορφο τόνο, μπορεί να κάνετε μερικά λάθη που συμβάλλουν στη δημιουργία μαύρων κηλίδων – αντί να τα καθαρίζετε. Λάθη γίνονται! Τα καλά νέα είναι ότι συχνά υπάρχουν εύκολες επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο.

www.mindbodygreen.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr