Γιόγκα λίπος: Μειώστε τo λίπος στην κοιλιά σας με αυτή τη ρουτίνα γιόγκα 5 λεπτών κάθε μέρα

Γιόγκα λίπος: Μειώστε τo λίπος στην κοιλιά σας με αυτή τη ρουτίνα γιόγκα 5 λεπτών κάθε μέρα

Γιόγκα λίπος: Μειώστε τo λίπος στην κοιλιά σας με αυτή τη ρουτίνα γιόγκα 5 λεπτών κάθε μέρα

Το λίπος στην κοιλιά σας έχει κάνει να νιώθετε σαν ξεφουσκωμένο μπαλόνι; Λοιπόν, μη φοβάσαι! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να λικνίσετε αυτά τα στενά τζιν και επίσης να φέρετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Ετοιμαστείτε να χάσετε το επίμονο σπλαχνικό λίπος με τη δύναμη της γιόγκα! Ας το κρατήσουμε ειλικρινές η μείωση των κηλίδων είναι μύθος και πρέπει να δουλέψετε για το συνολικό σας βάρος με άσκηση και το σωστό φαγητό, προκειμένου να χάσετε λίπος. Αλλά η ενσωμάτωση αυτών των πόζες γιόγκα στην καθημερινή ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε τις κορυφές των μάφιν αργά και σταθερά! Αυτή τη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα 2023, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτήν την αναζωογονητική ροή γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά για πιο δυνατό πυρήνα και αυξημένη ευελιξία.

Η πρακτική της γιόγκα συνδυάζει σωματικές στάσεις, έλεγχο της αναπνοής και διαλογισμό για να προωθήσει την αρμονία μεταξύ του νου, του σώματος και του πνεύματος. Ορισμένες άσανα (πόζες) γιόγκα στοχεύουν ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθώντας στην ενδυνάμωση και τόνωση των μυών ενώ αυξάνουν την ευλυγισία και την κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα, ο μεταβολικός ρυθμός βελτιώνεται, διευκολύνοντας την καύση του περιττού λίπους , συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά.

Πόζες γιόγκα για απώλεια λίπους στην κοιλιά
1. Πόζα κουνελιού (Sashankasana)
Ξεκινήστε σε καθιστή θέση στις φτέρνες σας. Καθώς εισπνέετε, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και καθώς εκπνέετε, διπλώστε προς τα εμπρός, φέρνοντας το μέτωπό σας προς το έδαφος. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός και βάλτε τα κάτω από τους μηρούς σας, διατηρώντας μια στρογγυλεμένη σπονδυλική στήλη. Αυτή η συμπιεστική στάση κάνει μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς, διεγείρει την πέψη και εμπλέκει τους μύες του πυρήνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του λίπους στην κοιλιά.

2. Σφίγγα (Salamba Bhujangasana)
Ξαπλώστε στην κοιλιά σας, ακουμπώντας στους πήχεις σας με τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας. Ανασηκώστε απαλά το στήθος σας, κρατώντας τον αφαλό σας στο έδαφος. Εστιάστε στην επιμήκυνση της σπονδυλικής σας στήλης και στην εμπλοκή των κοιλιακών σας μυών. Η στάση της Σφίγγας βοηθά στην ενίσχυση του πυρήνα , βελτιώνει τη στάση του σώματος και ενεργοποιεί τους μύες κατά μήκος του μπροστινού μέρους της κοιλιάς σας.

3. Σανίδα αντιβραχίου (Phalakasana)
Αυτή είναι μια εξαιρετική στάση γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά. Μετάβαση από τη στάση της Σφίγγας στη Σανίδα Αντιβραχίου χαμηλώνοντας τον εαυτό σας στους πήχεις σας και ευθυγραμμίζοντας τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας. Τεντώστε τα πόδια σας προς τα πίσω, κρατώντας το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Δουλέψτε τους μυς του πυρήνα σας και κρατήστε αυτή τη θέση για αρκετές αναπνοές. Το Forearm Plank είναι μια εξαιρετική άσκηση για τόνωση ολόκληρης της κοιλιακής περιοχής και δημιουργία δύναμης του πυρήνα που οδηγεί σε απώλεια λίπους στην κοιλιά.

4. Πλαϊνή σανίδα αντιβραχίου (Vasisthasana)
Από το Forearm Plank, κυλήστε στην εξωτερική άκρη του δεξιού σας ποδιού, στοιβάζοντας το αριστερό σας πόδι από πάνω. Τεντώστε το αριστερό σας χέρι προς τα πάνω, δημιουργώντας μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες σας. Απλώστε τους λοξούς σας και κρατήστε αυτή τη θέση πλάγιας σανίδας, νιώθοντας την ενεργοποίηση στην πλαϊνή μέση και τους κοιλιακούς σας. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά. Το Side Forearm Plank στοχεύει τους λοξούς μύες, γνωστό και ως λαβές αγάπης, συμβάλλοντας στο κόψιμο της μέσης και στη σταθερότητα.

5. Επιστροφή στην κεντρική σανίδα του αντιβραχίου
Επιστρέψτε στη θέση του Αντιβραχίου σανίδα, ευθυγραμμίζοντας τους αγκώνες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Κρατήστε αυτή τη στάση, δεσμεύοντας τους μυς του πυρήνα σας και διατηρώντας μια ουδέτερη σπονδυλική στήλη. Αυτή η μετάβαση μεταξύ των πλαϊνών σανίδων ενεργοποιεί ολόκληρο τον πυρήνα και ενισχύει τη συνολική δύναμη των κοιλιακών μυών σας.

6. Πόζα δελφινιού (Ardha Pincha Mayurasana)
Από το Forearm Plank, χαμηλώστε τους γοφούς σας και μετακινήστε το βάρος σας προς τα πίσω, φέρνοντας το σώμα σας σε ανάποδο σχήμα “V”. Στηριχτείτε στους πήχεις σας και κρατήστε το κεφάλι και το λαιμό σας χαλαρά. Το Dolphin Pose ενισχύει τον πυρήνα, τους ώμους και τα χέρια ενώ παρέχει ένα ήπιο τέντωμα στην κοιλιά.

Λοιπόν, ανοίξτε το χαλάκι γιόγκα σας, φορέστε το ελαστικό παντελόνι σας και δοκιμάστε αυτές τις στάσεις γιόγκα για απώλεια λίπους στην κοιλιά που θα σας κάνουν να πείτε «Namaste» σε μια πιο λεπτή κοιλιά σε χρόνο μηδέν!

www.healthweb.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr