Το να μουλιάζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να μειώσει τον πόνο μέχρι τα πόδια, τους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης σας

Το να μουλιάζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να μειώσει τον πόνο μέχρι τα πόδια, τους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης σας

Γλίστρησα κάτω από τα καλύμματα του τραπεζιού για μασάζ, ήταν δίκαιο να προειδοποιήσω τη μασέρ μου, τη Λούλου, για την πρόκληση που είχε μπροστά μου.
«Συγγνώμη», είπα με θλίψη. «Οι γάμπες και οι οπίσθιοι μηριαίους μου είναι τόσο, τόσο σφιγμένοι».

Η Λούλου ξεκίνησε τις δουλειές και έκανε σοβαρή δουλειά στο σώμα μου. Τα πόδια, οι γάμπες και οι οπίσθιοι μηριαίοι μου χρειάστηκαν ένα ιδιαίτερα έντονο ζύμωμα. Ένιωθε σαν να ξεμπλέκει τα άκαμπτα νήματα ενός χοντρού σχοινιού με έναν τρόπο που ήταν απίστευτα απαραίτητος.

Καθώς τελειώναμε και την ευχαριστούσα, μου έδωσε μερικές συμβουλές: «Πρέπει να μουλιάζεις τα πόδια σου σε ζεστό νερό για 15 λεπτά κάθε βράδυ», είπε η Λούλου.

«Για τις γάμπες μου;» Ρώτησα. «Και τα πόδια», απάντησε η Λούλου.

«Εντάξει, αλλά…» Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την ερώτησή μου, «γιατί;» προτού η Λούλου φύγει από το δωμάτιο, στον επόμενο τυχερό πελάτη της.

Οι μύες του άνω και κάτω ποδιού μου είναι σφιγμένοι λόγω του τρεξίματος, της νεκρής ανύψωσης και του μη εργονομικού καθίσματος που κάνω τακτικά. Έχω επίσης αρκετή πλατυποδία ,η οποία μπορεί να τραβήξει τους μύες και τους τένοντες της γάμπας μου όταν περπατάω, καταπονώντας τους περαιτέρω και προκαλώντας ένταση. Ωστόσο, το σφίξιμο σαν το δικό μου είναι στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένο.

«Οι μύες σφίγγονται μόνο από το επαναλαμβανόμενο άγχος της συστροφής και της στροφής και της κάμψης μέρα με τη μέρα», είπε στο Well+Good ο χειροπράκτης Jeffrey Klein, DC, ιδρυτής του Broadway Chiropractic & Wellness Center στη Νέα Υόρκη .

Το σφίξιμο στο κάτω μέρος του σώματος μπορεί να ξεκινήσει από τα πόδια σας και να ανέβει από μυριάδες πηγές, όπως «να στέκεστε στα πόδια σας για πολλές ώρες, το είδος των παπουτσιών που φοράτε, το να κάθεστε πολύ, να πετάτε ή να κάνετε επίπονες προπονήσεις», λέει ο θεραπευτής μασάζ. Gilma Linares, η βοηθός διευθυντής σπα του Four Seasons Hotel Los Angeles .

Ρώτησα τον Linares εάν η συμβουλή της μασαζοθεραπεύτριας μου Lulu να μουλιάζω τα πόδια μου κάθε βράδυ για να μειώσω το σφίξιμο του συγκρατημένου νερού. Ήταν όλα για αυτό.

«Το μούλιασμα των ποδιών σε ζεστό νερό μειώνει τη φλεγμονή και διεγείρει την κυκλοφορία», λέει ο Linares. «Ως εκ τούτου, θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου ή της δυσφορίας στα κάτω άκρα όπως η μέση, τα ισχία και τα πόδια».

Το να κάθεστε ή να στέκεστε για μεγάλες χρονικές περιόδους προκαλεί τη συγκέντρωση αίματος στο κάτω μέρος του σώματος, «που προσθέτει πίεση στις φλέβες των ποδιών και θέτει σε κίνδυνο τη δομική τους ακεραιότητα», είπε προηγουμένως η Kate Denniston, ND, αδειούχος φυσιοπαθητικός γιατρός στην κλινική Integrative Health του Λος Άντζελες . +Καλό . Γι’ αυτό ο Linares λέει ότι η προσοχή στα πόδια σας μπορεί να αποδώσει σε άλλα μέρη του σώματος.

«Το ζεστό νερό θα αυξήσει την κυκλοφορία, η οποία βοηθά στην ανάκτηση των κυττάρων», λέει ο Linares. Αυτοί οι μύες που έχουν κόμπους ή φλεγμονώδεις από την άσκηση ή την ακινησία παίρνουν λίγο επιπλέον αίμα και οξυγόνο που τους αποστέλλεται, το οποίο τους βοηθά να αναδομηθούν. «Τα πόδια φέρουν όλο το βάρος, επομένως είναι απαραίτητο να περιποιηθείτε τα πόδια σας».

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr