Πόδια: Αντιμετωπίστε τους κιρσούς φυσικά

Πόδια: Αντιμετωπίστε τους κιρσούς φυσικά

Για να βελτιώσετε τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια, δοκιμάστε και αυτούς τους φυσικούς τρόπους.

Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους. Ευτυχώς, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει κάποια ανακούφιση αν κάνουμε στοχευμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, εστιάζοντας περισσότερο στη διατροφή και την άσκηση.

Τι μπορεί να λειτουργήσει για να μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση με φυσικό τρόπο;

Τι μπορείτε να κάνετε πέραν των συμβατικών θεραπειών
Αν και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε πλήρως από τους κιρσούς με φυσικό τρόπο, οι κινήσεις αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν με τα συμπτώματα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την ενόχληση.

Προσέξτε τη διατροφή σας
Η διατροφή είναι «φάρμακο» για πολλές παθήσεις που μπορεί να μας ταλαιπωρούν. Φροντίστε να λαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες, κάλιο και φλαβονοειδή.

Τα φλαβονοειδή έχουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Φλαβανόλη
Ανάμεσα στους τύπους των φαβονοειδών, η φλαβανόλη που υπάρχει σε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως κάπαρη, καυτερή πιπεριά, φαγόπυρο, πράσινο τσάι και φύλλα αμάρανθου, φαίνεται να βοηθά περισσότερο.

Φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και με τους κιρσούς.

Μπορείτε να τις βρείτε σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των φρούτων και των λαχανικών.

Κάλιο
Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και επομένως στην ανακούφιση ορισμένων από τα επώδυνα συμπτώματα των κιρσών.

Ακούγοντας το κάλιο, πιθανότατα έρχονται στο μυαλό σας οι μπανάνες. Αλλά δεν είναι οι μόνες που το περιέχουν.

Φρούτα όπως το γκρέιπφρουτ και το πεπόνι και λαχανικά όπως τα καρότα και το σπανάκι το περιέχουν επίσης, συν ότι δεν είναι θερμιδικά πυκνές τροφές.

Φροντίστε βέβαια σε κάθε περίπτωση να μην το παρακάνετε…

Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση
Δεν χρειάζεται να τρέξετε στο μαραθώνιο για να αποκομίσετε τα οφέλη της γυμναστικής. Ακόμα και μια βόλτα για περπάτημα σε καθημερινή βάση, βοηθά.

Εάν πάλι δεν σας αρέσει το περπάτημα για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, δοκιμάστε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι καθιστοί ή ξαπλωμένοι εστιάζοντας στην ανασήκωση των αστραγάλων και των γαμπών.

Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά
Η στάση με τα πόδια επάνω στον τοίχο ή η χρήση ενός μαξιλαριού ανύψωσης ποδιών είναι βοηθητικές επιλογές για τα πόδια σας, μειώνοντας την πίεση στις φλέβες.

*Το πρόβλημα των κιρσών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές αν δεν θεραπευθεί. Εκτός λοιπόν από αισθητικούς λόγους, η αντιμετώπιση των κιρσών που σήμερα γίνεται με ελάχιστα επεμβατικές, σύγχρονες μεθόδους, είναι καλό να μπει στις προτεραιότητές σας. Μιλήστε με το φλεβολόγο σας και ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματός σας θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

vita.gr

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Ενισχύστε με Αυτά τα 3 Βότανα την Άμυνα του Οργανισμού Κατά του Κρυολογήματος και της Γρίπης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr