Ενισχύστε με Αυτά τα 3 Βότανα την Άμυνα του Οργανισμού Κατά του Κρυολογήματος και της Γρίπης

Ενισχύστε με Αυτά τα 3 Βότανα την Άμυνα του Οργανισμού Κατά του Κρυολογήματος και της Γρίπης

Είναι η ώρα να προσθέσουμε 3 βότανα στο ντουλάπι μας για να φτιάχνουμε αφεψήματα με αυτά, ώστε να μας βοηθήσουν να μείνουμε υγιείς όλη τη χειμερινή περίοδο, η οποία είναι η πιο κρίσιμη γι’ αυτές τις ασθένειες και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα στην προσπάθειά του να μας προστατεύσει.

 

1.Χαμομήλι
Εάν φοβάστε κάθε φορά που πιάνει το κρύο πως θα αρρωστήσετε, είναι η ώρα να αποδράσετε από τέτοιες σκέψεις και να ετοιμάσετε ένα ζεστό φλιτζάνι με τσάι χαμομήλι καθημερινά.

Το χαμομήλι είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι από το αφέψημά του καθημερινά στη διατροφή σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την ανοσία εναντίον του κρυολογήματος.

Πιείτε το χαμομήλι ως τσάι το βράδυ λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χαλαρώσετε, ώστε να έχετε έναν ήρεμο ύπνο, αλλά επίσης τα φλαβονοειδή που περιέχει, θα ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επιπροσθέτως, το χαμομήλι είναι πολύ ήπιο, γι ‘αυτό και είναι κατάλληλο να λαμβάνεται από παιδιά και ηλικιωμένους.

Επίσης, αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, έχει και άλλες χρήσεις που κάνουν την παρουσία του στο ντουλάπι με τα βότανα απαραίτητη. Βοηθά και καταπραΰνει σχεδόν άμεσα από στομαχικές διαταραχές.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέχετε: Επειδή το χαμομήλι είναι διεγερτικό της μήτρας, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να ρωτάνε το γιατρό τους πριν αρχίσουν να το παίρνουν τακτικά για να αποφύγουν τη γρίπη.

Τσάι από Θυμάρι
Το αφέψημα του θυμαριού είναι άλλο ένα χρήσιμο τσάι που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.

Εάν το παράθυρό σας βλέπει στον ήλιο, μπορείτε να καλλιεργήσετε το δικό σας θυμάρι μέσα στο σπίτι και με τα φρέσκα φύλλα του να φτιάχνετε τσάι ή να το χρησιμοποιείτε σε άλλες συνταγές στην κουζίνα σας.

Για να ετοιμάσετε το αφέψημα, απλά κόψτε λίγα φρέσκα φύλλα και βάλτε τα σε βραστό νερό για 3 έως 5 λεπτά. Σουρώστε το και πιείτε το τσάι.

Ενώ το θυμάρι μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα, η υπερβολική του κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Ένα φλιτζάνι τσάι θυμαριού την ημέρα είναι αρκετό για να απολαύσετε όλα τα οφέλη του και να μην παρουσιάσετε καμία από τις παρενέργειες.

Τσάι από Εχινάτσια
Εργαστηριακές έρευνες και μελέτες έχουν αποδείξει πως η εχινάτσια καταπολεμά τη φλεγμονή στον οργανισμό και μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Ωστόσο, θα πρέπει να παίρνετε εχινάτσια από τα πρώτα σημάδια μιας ιογενούς λοίμωξης, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Σημειώστε πως η εχινάτσια δεν λειτουργεί κατά του κρυολογήματος και της γρίπης ενισχύοντας την ανοσία, όπως κάνει το χαμομήλι και το θυμάρι που είδαμε πιο πριν, γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο στα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος ή γρίπης.

Κάτι που θα πρέπει να εξετάσετε πριν αρχίσετε να καταναλώνετε αφέψημα εχινάτσιας είναι είναι αν είστε αλλεργικοί σε αυτή.

share24.gr

7 Σπιτικές Θεραπείες για τις Ρυτίδες στα Χέρια & Πώς θα τις Εφαρμόσετε!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr