Βιταμίνες Β για τα μαλλιά: Τροφές που πρέπει να τρώτε για υγιή ανάπτυξη μαλλιών

Βιταμίνες Β για τα μαλλιά: Τροφές που πρέπει να τρώτε για υγιή ανάπτυξη μαλλιών

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ των βιταμινών του συμπλέγματος Β και της υγείας των μαλλιών, και οι ειδικοί στην υγεία συμφωνούν.

Μια καλή διατροφή βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο δυνατά και μακρύτερα.Οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών.Ακολουθούν ορισμένες πηγές τροφών βιταμινών Β που πρέπει να γνωρίζετε.

Αν και πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για τη γενετική και τις ορμόνες που παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας, μπορείτε σίγουρα να αντιστρέψετε καταστάσεις όπως η πτώση και η αραίωση των μαλλιών μέσω της διατροφής σας. Υπάρχουν περίπου 13 θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές σώμα, δέρμα και μαλλιά.

Μαζί με μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα, οι βιταμίνες Β είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσετε. Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ των βιταμινών του συμπλέγματος Β και της υγείας των μαλλιών, και οι ειδικοί στην υγεία συμφωνούν.

Τι είναι οι βιταμίνες Β;

Για τους άγνωστους, οι βιταμίνες Β είναι υδατοδιαλυτές θρεπτικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα αδυνατεί να τα αποθηκεύσει. Ως εκ τούτου, είναι ακόμη πιο σημαντικό να εμπλουτίζετε τη διατροφή σας με αυτές τις βιταμίνες για να τις ανανεώνετε τακτικά.

Αυτή η κατηγορία βιταμινών ενισχύει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και βοηθά στην τόνωση των τριχωτών κυττάρων. Υπάρχουν συνολικά οκτώ βιταμίνες Β – η βιοτίνη (Β7), το φυλλικό οξύ (Β9) και η βιταμίνη Β12 είναι κοινώς γνωστά ως σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών.

Πώς να συμπεριλάβετε τις βιταμίνες Β στη διατροφή για την ανάπτυξη των μαλλιών: 

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Εκτός από το να δανείζουν πολύ ασβέστιο και πρωτεΐνες, το γάλα και τα προϊόντα με βάση το γάλα, όπως το τυρόπηγμα και το τυρί, είναι επίσης πλούσια σε βιοτίνη, η οποία είναι γνωστή ως το ελιξίριο της υγείας για τα μαλλιά. Προσπαθήστε να εντάξετε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας σε καθημερινή βάση.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β
 Πράσινα φύλλα Σπανάκι, κόλιανδρος, τριγωνέλλα – όλα τα είδη πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα με φυλλικό οξύ, το οποίο είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της δύναμης των μαλλιών. Αυτά δεν είναι τα μόνα χόρτα που είναι διαθέσιμα για κατανάλωση, υπάρχει μια σειρά από επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Εδώ είναι μερικά λιγότερο γνωστά χόρτα που πρέπει να γνωρίζετε.

3. Αυγά Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν τα αυγά στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών. Το φαγητό είναι γεμάτο με Β5 (παντοθενικό οξύ) που προσφέρει ενέργεια στα κύτταρα της τρίχας. Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη) που βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους παρέχουν οξυγόνο στις ρίζες των μαλλιών.

4. Ψάρια Το ψάρι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αλλά αυτή η τροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12 – όλα αυτά λειτουργούν παράλληλα για να υποστηρίξουν την υγεία των μαλλιών. Εδώ είναι μερικές εύκολες συνταγές ψαριών που μπορείτε να δοκιμάσετε.

5. Ξηροί καρποί και σπόροι Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι γεμάτοι με βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), η οποία προωθεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και μετατρέπει τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα σε ενέργεια. Αυτή η ενέργεια βοηθά στην αναγέννηση των τριχωτών κυττάρων. Εδώ είναι μια λίστα με διαφορετικούς ξηρούς καρπούς και σπόρους που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

6. Αβοκάντο Αυτό το κρεμώδες φρούτο παρέχει βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) και βιταμίνη Β3 (νιασίνη) που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν και να δυναμώνουν. Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη δημοφιλή συνταγή τοστ με αβοκάντο για πρωινό και να αποκομίσετε τα διάφορα οφέλη του.

7. Δημητριακά ολικής αλέσεως Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το σιτάρι, η βρώμη, το κριθάρι, το καλαμπόκι και το κεχρί διαθέτουν ένα πλήρες προφίλ βιταμινών Β, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β1, Β2, Β3, Β5 και άλλων. Φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας διατροφή για να έχετε ένα κεφάλι γεμάτο όμορφα μαλλιά.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα με βιταμίνες
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μικρές αλλαγές στη διατροφή σας για να αποκτήσετε τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν. Φροντίστε όμως να επικοινωνήσετε με τον δερματολόγο σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr