12 τρόποι για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση χωρίς να λες λέξη

12 τρόποι για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση χωρίς να λες λέξη

Ποιος είπε ότι η αυτοπεποίθηση δεν καλλιεργείται; Fake it, till you make it, λένε οι Αγγλοσάξονες και αυτό πρέπει να κάνεις μέχρι να εκπαιδευτείς! Μάθε εδώ τον τρόπο!

Μυρτώ Μήτσιου
Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν κάτι κοινό. Δεν μιλάνε τόσο πολύ. Σου φαίνεται περίεργο ε; Κι όμως! Μάθε τα μυστικά τους για να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου

15 στάσεις ζωής που πρέπει να υιοθετήσεις για να καλλιεργήσεις αυτοπεποίθηση

1) Μην καμπουριάζεις

Δύο γυναίκες μπαίνουν σε ένα εστιατόριο. Η μία περπατάει καμπουριασμένη και κοιτάζει κάτω. Η δεύτερη στέκεται ευθυτενής και κοιτάζει τον μετρ στα μάτια. Μάντεψε, ποια έχει αυτοπεποίθηση, χωρίς να πει λέξη;

Η όρθια κορμοστασιά είναι μια ξεκάθαρη δήλωση που λέει: «Είμαι κυρίαρχος του σώματός μου, άνετη και περήφανη. Κατέχω αυτό που είμαι και στηρίζω τα λόγια και τις πράξεις μου».

αυτοπεποίθηση

2) Περπάτα σωστά

Το να στέκεσαι ευθυτενής, με τους ώμους προς τα πίσω και το στήθος ανοιχτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο δείχνοντας ότι γνωρίζεις που πατάνε τα πόδια σου είναι το δεύτερο. Μπορεί να έχεις ρητορικές ικανότητες ή βλέμμα που πετάει, αλλά αν δεν έχεις σίγουρο βάδισμα, οι άνθρωποι θα διακρίνουν ανασφάλεια.

Ο τρόπος που περπατάς είναι ολόκληρη γλώσσα από μόνο του. Δεν είναι τυχαίο που ιδιωτικοί ερευνητές και ψυχολόγοι μελετούν τον τρόπο που περπατούν οι άνθρωποι. Όταν περπατάς με αυτοπεποίθηση και σκοπό, οι άνθρωποι σε βλέπουν από πολύ μακριά και σε σέβονται πολύ περισσότερο.

3) Κοίταξε τους ανθρώπους στα μάτια

Το είπαμε και στο πρώτο βήμα, αλλά πρέπει να το αναλύσουμε. Από το ζωικό βασίλειο μέχρι τον άνθρωπο, τα μάτια είναι απολύτως κρίσιμα στην επικοινωνία. Από το βλέμμα μπορεί να αντιληφθεί κανείς αν ο άλλος κινείται φιλικά ή απειλητικά απέναντί μας. Όταν πάλι κάποιος κοιτάζει κάτω και αποφεύγει το βλέμμα δείχνει αδυναμία. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ντροπή, ενοχή ή στο ότι μπορεί να νιώθει κατώτερος.

Για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση πρέπει να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια και να κρατάς το βλέμμα σου, κατά προτίμηση μέχρι να κοιτάξεις ο άλλος πρώτα μακριιά.

4) Κάνε σωστή χειραψία

Η σωστή και σίγουρη χειραψία είναι να κοιτάς τα κάποιον στα μάτια και να κουνάς ελαφρώς το χέρι σου. Διατήρησε σταθερό το χέρι σου και φρόντισε να τραβήξεις εσύ ελαφρώς τον άλλον προς το μέρος σου, παρά να τραβηχτείς εσύ. Προσοχή, μιλάμε για μια πολύ ήπια έλξη.

5) Δώσε σημασία στις εκφράσεις του προσώπου σου

Παρακολούθησε κάποιον πως αντιδρά όταν του μιλάνε: γελάει, συνοφρυώνεται, κουνάει το κεφάλι του, κάνει χειρονομίες; Δεν καταλαβαίνεις πολλά από αυτά που νιώθει; Αν θέλεις να αποπνέεις αυτοπεποίθηση λοιπόν, πρέπει να μην αντιδράς υπερβολικά σε όλα. Δεν χρειάζεται να δείξεις με τις εκφράσεις όλα σου τα συναισθήματα, σωστά;

6) Απόφυγε τα τικ

Πολλοί όταν ταράζονται παίζουν με τα δάχτυλά τους, ξύνουν το κεφάλι τους, τρώνε τα νύχια τους, κι αυτό προδίδει ανασφάλεια. Οπότε δώσε σημασία και σε αυτές τις αντιδράσεις. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας δεν είναι μια μόνο ενέργεια: είναι μια σειρά από συνήθειες και μια εσωτερική ασφάλεια που καθρεφτίζεται στην εξωτερική συμπεριφορά.

7) Τρώγε αργά

Αυτοί που τρώνε με ηρεμία αποπνέουν αυτοπεποίθηση. Εκείνοι που πέφτουν με τα μούτρα επιδεικνύουν απερισκεψία και έλλειψη τάξης. Επομένως, να τρως και να μασάς αργά, να σέβεσαι και να απολαμβάνεις το φαγητό σου. Άσε που έχει και καλύτερη γεύση όταν τρως με αυτόν τον τρόπο και τρως πάντα λιγότερο.

8) Ντύσου με στυλ

Το ντύσιμό σου παίζει τεράστιο ρόλο στο πως σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Τα ατημέλητα ρούχα σε κάνουν αυτόματα αδιάφορη. Και δεν χρειάζεται να ξοδεύεις μια περιουσία στο shopping. Αρκεί να εφαρμόζουν καλά επάνω σου, να σου ταιριάζουν και να είναι καθαρά.

9) Πρόσθεσε αξεσουάρ

Αξεσουάρ όπως πορτοφόλια, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, καπέλα και μαντίλια είναι όλα μέρος αυτού που μπορεί να σε βοηθήσει να αποπνέεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Να θυμάσαι βεβαίως, πως less is more και να μην το παρακάνεις με φανταχτερά κοσμήματα και πολλά αξεσουάρ. Αλλά η χρήση μερικών σωστών αξεσουάρ σίγουρα μπορεί να τονώσει το προφίλ σου με θετικό τρόπο.

10) Φρόντισε την καλή υγιεινή

Η καλή υγιεινή είναι εξαιρετικά σημαντική για να δημιουργήσεις μια θετική και σωστή εντύπωση. Όταν φαίνεσαι ατημέλητη, έχεις βρώμικα νύχια και απεριποίητα μαλλιά, μπορεί να φαίνεσαι άρρωστη ή ψυχολογικά πεσμένη. Και δεν είσαι ροκ σταρ, σωστά;

11) Μην μπλέκεις σε ανούσιες καταστάσεις

Όταν βρίσκεστε στη μέση μιας συζήτησης μεταξύ ανθρώπων που διαφωνούν για το τίποτα, υπάρχουν διάφορες επιλογές. Η επιλογή που δείχνει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι απλά να φύγεις. Δεν θα πιστεύεις πόσα μπορεί να κερδίσεις με την απομάκρυνση. Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά αυτοπεποίθηση δεν χάνουν χρόνο. Και δεν ντρέπονται απλώς να απομακρυνθούν από αυτό ή από εκείνον που τους σπαταλά το χρόνο τους.

12) Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που επίσης έχουν αυτοπεποίθηση

Το τελευταίο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι και οι γύρω σου πρέπει να είναι άνθρωποι με φιλοδοξίες, ορμή και ηγετικές ικανότητες. Παρακολούθησέ τους πως συμπεριφέρονται και πως αντιμετωπίζουν τα πάντα. Θα λειτουργήσει σαν πολλαπλασιαστής δύναμης και για εσένα.

Να θυμάσαι: η πραγματική εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας συχνά εκφράζεται καλύτερα χωρίς καθόλου λόγια. Εφάρμοσε τις παραπάνω συμπεριφορές στην καθημερινότητά σου και θα δεις πόσο πιο όμορφα θα νιώθεις εσύ με τον εαυτό σου και πόσο πιο ελκυστική θα σε βλέπουν οι άλλοι. Με τον καιρό να είσαι σίγουρη ότι θα σου γίνουν συνήθεια. Γιατί οι πιο σίγουροι και χαρισματικοί άνθρωποι δεν προσπαθούν να είναι έτσι. Απλώς είναι!

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Έλαιο Σπόρων Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr