Γερά δόντια πάντα! Τα 10 καλύτερα μυστικά σύμφωνα με τους οδοντιάτρους.

Γερά δόντια πάντα! Τα 10 καλύτερα μυστικά σύμφωνα με τους οδοντιάτρους.

Οι 10 Καλύτερες Πρακτικές Για Υγιή Δόντια Και Ούλα, Εγκεκριμένες Από Οδοντίατρους

Το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό που μπορούμε να έχουμε είναι ένα υπέροχο χαμόγελο. Ένα τέτοιο λαμπερό χαμόγελο είναι αδύνατο χωρίς ίσια, υγιή και λευκά δόντια. Για μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη στοματική υγιεινή, συνεχίστε να διαβάζετε.

Το χαμόγελο είναι μια απλή καμπύλη στο πρόσωπο που κάνει έναν άνθρωπο να δείχνει σίγουρος. Το χαμόγελο είναι μια παρηγορητική έκφραση που δένει ακόμα και άγνωστους ανθρώπους. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Wayne Chirisa “Ένα γνήσιο χαμόγελο προέρχεται από την καρδιά, αλλά ένα υγιές χαμόγελο χρειάζεται καλή οδοντιατρική φροντίδα.” Η οδοντική υγιεινή δεν είναι απλώς ένας ιατρικός όρος, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ενεργός παράγοντας για να καλωσορίσει πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές εύκολες πρακτικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή καθώς και τη γενική στοματική και γενική σας υγεία.

Ο Δρ. Karuna YM, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παιδιατρική και Προληπτική Οδοντιατρική, Manipal College of Dental Sciences, Mangalore, Manipal Academy of Higher Education, Manipal , έχει παράσχει ορισμένες συστάσεις.

Γιατί είναι σημαντική η στοματική υγιεινή;
Η εμφάνιση των δοντιών μας επηρεάζει το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Οι άνθρωποι που έχουν καλά δόντια γενικά δίνουν καλύτερες πρώτες εντυπώσεις και θεωρούνται έξυπνοι και ολοκληρωμένοι.

Παραδόξως, η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας είναι πιο σημαντική από τη διατήρηση της ομορφιάς σας. Οι οδοντίατροι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση των δοντιών σας έχει αντίκτυπο τόσο στη γενική υγεία σας όσο και στην ποιότητα της ζωής σας.

Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα
Δεν είναι πια μυστικό ότι το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα είναι το κλειδί για τα δόντια χωρίς κοιλότητα. Ωστόσο, ενώ το βούρτσισμα των δοντιών το πρωί είναι μια πρακτική ρουτίνας, το « βούρτσισμα πριν τον ύπνο » το βράδυ είναι κάτι που σπάνια εφαρμόζεται. Η μειωμένη ροή του σάλιου και η στατική γλώσσα κατά τον ύπνο, παρέχουν ιδανικές συνθήκες για τη δράση των μικροβίων που προκαλούν την κοιλότητα. Έτσι, το «πριν το βούρτσισμα του ύπνου» είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση των μικροβίων και των σωματιδίων τροφής που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιλέγοντας τη σωστή οδοντόκρεμα
Πολλές μάρκες οδοντόκρεμας είναι πλέον διαθέσιμες στην αγορά με συναρπαστικές διαφημίσεις και πολύχρωμες γεύσεις. Για όλους όσους ζουν σε μη φθοριούχους ζώνες κατά την επιλογή της οδοντόκρεμας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι έχει επαρκή περιεκτικότητα σε φθόριο. Το προτεινόμενο βέλτιστο επίπεδο φθορίου στην οδοντόκρεμα είναι 1000 ppm έως 1250 ppm. Το φθόριο βοηθά στην προστασία των δοντιών από την τερηδόνα, καθιστώντας τα πιο δυνατά.

Εξασκηθείτε στη σωστή τεχνική βουρτσίσματος των δοντιών
Χρησιμοποιήστε μικρές κυκλικές κινήσεις στο μπροστινό και πίσω μέρος, συμπεριλαμβανομένης της επάνω επιφάνειας κάθε δοντιού, διαρκεί περίπου 2 λεπτά. Μετά το βούρτσισμα, αποφύγετε το έντονο ξέπλυμα. Ένα απαλό ξέπλυμα βοηθά στη διατήρηση της περιεκτικότητας σε φθόριο της οδοντόκρεμας στην επιφάνεια του δοντιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διευκολύνοντας έτσι τα ενισχυμένα οφέλη της. Το επιθετικό βούρτσισμα με κινήσεις μπρος-πίσω δεν βοηθά πραγματικά στον καθαρισμό των δοντιών, αντίθετα διαβρώνει τα δόντια προκαλώντας ευαισθησία.

Φροντίστε τις οδοντόβουρτσες σας
Η χρήση μιας βούρτσας με μαλακές τρίχες συνιστάται και όταν χρησιμοποιείται με τη σωστή μέθοδο βουρτσίσματος είναι αποτελεσματική στον καθαρισμό, αλλά απαλή για τα δόντια. Συνιστάται να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα μία φορά στους 3 μήνες ή όταν οι τρίχες είναι ξεφτισμένες, όποιο συμβεί πρώτο. Ενώ το πώμα της κεφαλής της βούρτσας μετά από κάθε χρήση φαίνεται φανταχτερό και προστατευτικό, στην πραγματικότητα, παρέχει ένα ζεστό υγρό περιβάλλον για την ανάπτυξη περισσότερων μικροβίων που θα μεταφερθούν στη στοματική κοιλότητα την επόμενη φορά που θα βουρτσίσετε. Επομένως, συνιστάται να αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσά σας μετά από κάθε χρήση σε όρθια θέση χωρίς να καλύπτετε το κεφάλι της σε μια καθαρή περιοχή με κύπελλο/κούπα με καλό ηλιακό φως, για να διευκολύνετε το στέγνωμα.

Μετά τις συνήθειες βουρτσίσματος
Το μασάζ στα ούλα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό δάχτυλο μετά το βούρτσισμα των δοντιών βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διατηρώντας έτσι την υγεία των ούλων ανέπαφη. Επίσης, να θυμάστε ότι η γλώσσα είναι αναπόσπαστο συστατικό του στόματος. Η τήρηση της υγιεινής της γλώσσας είναι η πιο ξεχασμένη πρακτική. Ο καθημερινός καθαρισμός της γλώσσας, μετά το βούρτσισμα, όχι μόνο απομακρύνει τα επιβλαβή μικρόβια αλλά βοηθά και στην πρόληψη της κακοσμίας (χαλίτωση). Μαζί με τον καθαρισμό της γλώσσας μπορεί κανείς να εξασκήσει το οδοντικό νήμα ειδικά όταν υπάρχει η τάση να κολλάει η τροφή ανάμεσα στα δόντια.

Πίνετε πλεόνασμα νερού
Κατά κανόνα, η κατανάλωση πλεονάζοντος νερού είναι καλό για τη γενική υγεία, ειδικά τα μαλλιά και το δέρμα. Ομοίως, βελτιώνει τη στοματική υγεία. Η κατανάλωση νερού μετά το φαγητό κάθε φορά έχει καθαριστική δράση στα δόντια και τη στοματική κοιλότητα. Εξουδετερώνει επίσης το όξινο pH που προκύπτει στο στόμα, λόγω της διάσπασης των χρόνων τροφής από τα βακτήρια του στόματος.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή
Κατά την επιλογή του φαγητού σας, δώστε προσοχή στο να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούν την υγεία των μαλακών ιστών του στόματος, μαζί με την καθαριστική τους δράση στα δόντια. Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των ούλων και του περιοδοντικού ιστού. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κολλώδη τρόφιμα και τα ανθρακούχα ποτά. Αποφύγετε το συχνό τσιμπολόγημα: Το pH του στόματος γίνεται όξινο αμέσως μετά το φαγητό, ειδικά τα τρόφιμα που περιέχουν γλυκό, τα οποία χρειάζονται περίπου 25-30 λεπτά για να ομαλοποιηθούν. Το συχνό τσιμπολόγημα δεν δίνει την ευκαιρία στο δόντι να ανακάμψει με αποτέλεσμα τη δημιουργία κοιλότητας. Έτσι, η αποφυγή του συχνού σνακ είναι μια καλή πρακτική.

Μην βουρτσίζετε αμέσως μετά το φαγητό/ποτό
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα υπάρχει όξινο pH στο στόμα αμέσως μετά από ένα φαγητό/ποτό, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα πιο μαλακά δόντια. Το βούρτσισμα αυτό το διάστημα έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση του επιφανειακού προστατευτικού καλύμματος του δοντιού (σμάλτο), με αποτέλεσμα την ευαισθησία. Σε περίπτωση που το φαγητό κολλάει επάνω/μεταξύ των δοντιών χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα ή μπορείτε να φάτε ένα κομμάτι αγγούρι ή καρότο που θα καθαρίσει φυσικά τα δόντια.

Πες όχι στον καπνό
Ο καπνός σε οποιαδήποτε μορφή (κάπνισμα, μάσημα) είναι επιβλαβής για τη στοματική υγεία. Λεκέδες και προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογόνες καταστάσεις που σχετίζονται με τους μαλακούς ιστούς του στόματος όπως τα χείλη, η γλώσσα, τα μάγουλα, το έδαφος του στόματος και ο ουρανίσκος.

Κάντε μια επίσκεψη ρουτίνας στον οδοντίατρό σας
Με την έλευση της σύγχρονης τεχνολογίας, η οδοντική τερηδόνα, εάν εντοπιστεί στα αρχικά στάδια, μπορεί να αναστραφεί σε υγιή κατάσταση των δοντιών. Συχνά η αρχική τερηδόνα δεν είναι αυτοδιαγνώσιμη. Από αυτή την άποψη, η επίσκεψη ρουτίνας στον οδοντίατρο είναι πολύ σημαντική. Ομοίως, οι κοιλότητες, εάν εντοπιστούν, μπορούν να αποκατασταθούν σε πρώιμο στάδιο πολύ πριν από τον πόνο και την ταλαιπωρία. Οι τακτικές οδοντιατρικές επισκέψεις είναι χρήσιμες για τη λήψη εξατομικευμένων προληπτικών και θεραπευτικών σχημάτων για προβλήματα που σχετίζονται με τη στοματική κοιλότητα. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες.

Ένα υγιές στόμα συμβάλλει σημαντικά στην καλή γενική υγεία. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η στοματική μας υγεία είναι στα χέρια μας και η καλή στοματική υγεία δεν είναι ένα ηπειρωτικό έργο που πρέπει να επιτύχουμε. Απαιτεί μόνο σαφήνεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε και τι να μην κάνετε μαζί με λίγη προσπάθεια για να εξασκήσετε αυτό που συνιστάται. Σας εύχομαι υγιές στόμα και χαρούμενα δόντια.

Σημείωση από τον γιατρό: “Το στόμα σου είναι ο καθρέφτης της υγείας και της ευημερίας σου” – Δρ Αμρούτα Πατέλ

www.thehealthsite.com

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Έλαιο Σπόρων Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr