Φυσικό μπότοξ | 3 αποδεδειγμένοι τρόποι να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης χωρίς ενέσιμα

Φυσικό μπότοξ | 3 αποδεδειγμένοι τρόποι να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης χωρίς ενέσιμα

Τα προϊόντα και οι συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη σφριγηλότητα και τη λάμψη στην επιδερμίδα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, θαμπή όψη, μείωση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και του όγκου: Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά σημάδια του χρόνου πάνω στην επιδερμίδα, που απαιτούν αλλαγές στην skincare regime σας. Οι επεμβατικές θεραπείες και τα ενέσιμα θα αποτελούν πάντα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσετε τα σημάδια γήρανσης. Αν ωστόσο δεν νιώθετε έτοιμη για κάτι τέτοιο, μπορείτε να κάνετε ένα “φυσικό μπότοξ”, να πετύχετε δηλαδή μια πιο νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα χωρίς ενέσιμα, απλά εντάσσοντας στη ρουτίνα σας τα παρακάτω συστατικά και συνήθειες:

Φυσικό μπότοξ | 3 τρόποι να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης χωρίς ενέσιμα

Bakuchiol
Το bakuchiol, το οποίο έχει πολλάκις χαρακτηριστεί “η φυσική ρετινόλη” είναι το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή αλλιώς babchi, το οποίο φύεται στην Ανατολική Ασία. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους αγιουρβεδικούς κύκλους, αλλά τα τελευταία χρόνια κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των skincare addicts τόσο για τις σπουδαίες αντιγηραντικές του ιδιότητες, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει τις παρενέργειες της ρετινόλης.

Το bakuchiol βοηθά με τη μείωση της όψης των γραμμών και των ρυτίδων, τη φωτογήρανση και τη μελάγχρωση, ενώ παράλληλα αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Σε αντίθεση με τη ρετινόλη, δεν προκαλεί ευαισθησία, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα, κι έτσι είναι ιδανικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ είναι απόλυτα ασφαλές ακόμα και για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Face Massage
Το μασάζ προσώπου είτε με τα χέρια, είτε με ένα gua sha (εργαλείο ομορφιάς φτιαγμένο από κρύσταλλο, το οποίο προέρχεται και αυτό από την αρχαία κινεζική ιατρική), αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και υγιής. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει το οίδημα, αλλά και να σμιλεύσει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα με τον καιρό να δείχνει πιο “ξεκούραστη”, ανορθωμένη και νεανική.

Director’s Note: Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάντε το μασάζ πάντα με ανοδικές κινήσεις κι αφού έχετε εφαρμόσει μία πλούσια κρέμα ή ένα έλαιο στο πρόσωπό σας.

Κρυοθεραπεία
Η κρυοθεραπεία συμβάλλει στη συστολή των μυών και των αγγείων του προσώπου με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο νεανική και “ξεκούραστη” και να απαλύνεται η όψη των πόρων. Το αντιγηραντικό αυτό εφέ αν και εντυπωσιακό, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως είναι προσωρινό.

Δύο είναι οι πιο εύκολοι τρόποι να εντάξετε την κρυοθεραπεία στη skincare ρουτίνα σας: Να κάνετε μασάζ με ένα ice roller ή ice globes ή να βυθίσετε το καθαρό πρόσωπό σας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, όπως κάνει εδώ και χρόνια η Kate Moss και η Bella Hadid.

Bonus Tips
-Για να προλάβετε τα σημάδια γήρανσης αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία και κάντε απαλές κινήσεις κατά το ντεμακιγιάζ.

-Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, ποιοτικό ύπνο και συχνή άσκηση έτσι ώστε η επιδερμίδα σας να λάμψει εκ των έσω.

www.harpersbazaar.gr

Bakuchiol

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr