Πόδια: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τα γυμνάσουμε;

Πόδια: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τα γυμνάσουμε;

«Don’t skip leg day» – Αυτό το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γυμνάσουμε τα πόδια μας.
 

Τα πόδια στεγάζουν μερικούς από τους μεγαλύτερους μυς του σώματος και είναι το θεμέλιο για τις περισσότερες δραστηριότητες. Αυτό περιλαμβάνει και όλες τις αγαπημένες σας καλοκαιρινές ασχολίες όπως το κολύμπι, τους περιπάτους και το ποδήλατο.

Τα δυνατά γυμνασμένα πόδια μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις σας, να μειώσουν τους τραυματισμούς και να αυξήσουν την αντοχή.

Σε ποιους μυς να εστιάσετε
Τετρακέφαλοι: Γνωστοί και ως μηριαίοι μυς, οι τετρακέφαλοι είναι μια ομάδα τεσσάρων μυών (εξ ου και το πρόθεμα). Ο τετρακέφαλος εκτείνει τη κνήμη στην άρθρωση του γονάτου και τροφοδοτεί κάθε ενέργεια του ποδιού, όπως το να στέκεστε, να περπατάτε, να τρέχετε, να κλωτσάτε και να σκαρφαλώνετε.

Γλουτοί: Ο μεγάλος, ο μεσαίος και ο μικρός γλουτιαίος. Οι τρεις ουσιαστικά αυτοί μύες δουλεύουν ξεχωριστά αλλά και μαζί για την εκτέλεση πολύ σημαντικών κινήσεων του ανθρώπινου σώματος. Σας κρατούν όρθιους και βοηθούν τους γοφούς και τους μηρούς να ωθούν το σώμα σας προς τα εμπρός.

Ισχιοκνημιαίοι: Οι οπίσθιοι μηριαίοι μύες είναι μια ομάδα τριών μυών που διατρέχουν το πίσω μέρος των μηρών σας από το ισχίο μέχρι λίγο κάτω από το γόνατο. Σας επιτρέπουν να τεντώνετε το πόδι σας ευθεία πίσω από το σώμα σας και υποστηρίζουν τις κινήσεις του ισχίου και του γόνατος.

Γάμπες: Τρεις μύες αποτελούν τη γάμπα, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος του κάτω ποδιού, ξεκινώντας κάτω από το γόνατο και φτάνοντας μέχρι τον αστράγαλο. Συνεργάζονται για να κινούν το πόδι και το κάτω μέρος του ποδιού σας όταν περπατάτε ή τρέχετε.

Οι προπονήσεις των ποδιών αποτελούν σημαντική πτυχή μιας ρουτίνας φυσικής άσκησης ολόκληρου του σώματος που χτίζει δύναμη, ταχύτητα και σταθερότητα. Πιο συγκεκριμένα, η ενδυνάμωση των μυών των ποδιών αυξάνει την αντοχή και ενισχύει την ισορροπία. Επιπλέον, η επιμήκυνσή τους βελτιώνει την ευελιξία για την προστασία από τραυματισμούς.

vita.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr