Τα 13 σπουδαία οφέλη για την υγεία απο το αβοκάντο

Τα 13 σπουδαία οφέλη για την υγεία απο το αβοκάντο

Αυτή η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υπερτροφή μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη διαχείριση του βάρους και πολλά άλλα

Τα αβοκάντο είναι μια από τις πιο αγαπημένες και καταναλωτικές υπερτροφές. Αναφέρεται επίσης ως αχλάδι αλιγάτορα, το φρούτο του αβοκάντο είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μούρο, οβάλ σχήματος με πράσινο, καφέ, μαύρο ή μοβ δέρμα, που περιέχει ένα μεγάλο σπόρο – και μια νόστιμη λεία σάρκα με κρεμώδη υφή όταν ωριμάσει.

Τα αβοκάντο είναι ευρέως γνωστό ότι είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών. μπορούν να υποκαταστήσουν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας, ειδικά αν θέλετε να βελτιώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης. Αλλά το διατροφικό τους όφελος δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με το περιοδικό Antioxidants , αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μια πληθώρα βιταμινών και μετάλλων που ταιριάζουν σε υγιεινά διατροφικά πρότυπα όπως η μεσογειακή δίαιτα και η δίαιτα DASH.

13 σπουδαία οφέλη για την υγεία απο το αβοκάντο
Μπορείτε πάντα να πάτε σωστά με ένα αβοκάντο. Πρώτον, είναι άμεσα διαθέσιμα και λιγότερο ακριβά από άλλα φρούτα. Το πιο σημαντικό, το αβοκάντο είναι ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας. Εδώ, περιγράφουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει την υγεία σας.

1. Παρέχετε σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον εαυτό σας
Τα αβοκάντο περιέχουν περισσότερες από 20 βιταμίνες και μέταλλα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως η βήτα-καροτίνη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή των υγιών ακόρεστων λιπαρών που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά. Αυτά τα λίπη παρέχουν λινολεϊκό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη διαχείριση της φλεγμονής και τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας.

2. Μειώστε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Τα καλά νέα είναι ότι το αβοκάντο είναι μια υγιεινή για την καρδιά υπερτροφή , πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιοενεργά φυτοχημικά, τα οποία όλα παίζουν ρόλο στην προστασία της καρδιάς σας.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ακόμη και μέτριας ποσότητας αβοκάντο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Σε μια μακροχρόνια μελέτη του 2022, τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο κάθε εβδομάδα είχαν 16% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και 21% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και καρδιακών προβλημάτων όπως η στεφανιαία νόσος.

Η κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται επίσης με μειωμένη αρτηριακή πίεση , κάτι που είναι καλά νέα για το 50% των Αμερικανών ενηλίκων με υπέρταση – έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Η προσκόλληση σε μια υγιεινή διατροφή είναι ένα θεμελιώδες μέρος της διαχείρισης βάρους. Και η κατανάλωση αβοκάντο, ενώ είναι πλούσια σε λιπαρά, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Έρευνα από το National Health Examination and Nutrition Examination Survey διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε αβοκάντο έχουν μειωμένο σωματικό βάρος, δείκτη μάζας σώματος και περιφέρεια μέσης. Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στον συνδυασμό λίπους και διαιτητικών ινών, που προάγει τον κορεσμό ή το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Τα αβοκάντο είναι φανταστικά τρόφιμα που πρέπει να τα ενσωματώσετε στα γεύματά σας εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος», λέει ο Su-Nui Escobar, DCN , ένας εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος που ασκεί το επάγγελμα στο Μαϊάμι της Φλόριντα. «Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς και τα μονοακόρεστα λιπαρά, θα σας κρατήσουν χορτάτους και ικανοποιημένους μακροπρόθεσμα για να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής».

4. Βελτιώστε την υγεία του εντέρου
Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο αβοκάντο είναι απαραίτητη για την υγεία του εντέρου σας. Ένα ολόκληρο αβοκάντο παρέχει 13,5 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες, σύμφωνα με τον Escobar, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης, στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας και στη διατήρηση ενός λειτουργικού εντέρου.

Μια μελέτη στο Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός αβοκάντο αυξάνει τα υγιή βακτήρια του εντέρου που διασπούν τις ίνες σε λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας. «Τα οξέα μικρής αλυσίδας μπορούν να υποστηρίξουν το έντερο, να μειώσουν τη φλεγμονή, να διαχειριστούν το pH του εντέρου και να μειώσουν το οξειδωτικό στρες», λέει η Paulina Lee, RDN, λειτουργική διαιτολόγος για την υγεία του εντέρου και ιδρύτρια του Savvy Stummy στο Τέξας.

5. Μειώστε τον κίνδυνο βλάβης των ματιών
Τα αβοκάντο περιέχουν καροτενοειδή, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, και αυτές είναι ενώσεις που προστατεύουν τα μάτια σας από βλάβες που οφείλονται στις υπεριώδεις ακτίνες. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη συνδέονται επίσης με μειωμένο κίνδυνο καταρράκτη και ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ασθένεια των ματιών που επηρεάζει τους ηλικιωμένους και μπορεί να οδηγήσει σε ολική τύφλωση.

6. Διαχειριστείτε τα επίπεδα χοληστερόλης
Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, αν και μόνο η LDL χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) είναι επικίνδυνη, ενώ η χοληστερόλη HDL (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας) είναι καλή για την καρδιά σας. Σύμφωνα με τον Escobar, το αβοκάντο μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να βοηθήσει στην ομαλοποίηση των επιπέδων χοληστερόλης.

«Τα αβοκάντο περιέχουν υγιή λίπη, γνωστά ως μονοακόρεστα λιπαρά (ελαϊκό οξύ)», εξηγεί ο Escobar. «Αυτά τα λίπη θα μπορούσαν να είναι ωφέλιμα για όσους έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης LDL μειώνοντας την LDL (την κακή χοληστερόλη) και αυξάνοντας την HDL χοληστερόλη (την καλή χοληστερόλη).

Η έρευνα επιβεβαιώνει την υπόθεση. Σε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση του 2021, υγιείς υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες με υψηλή χοληστερόλη που έτρωγαν τουλάχιστον ένα φρέσκο ​​αβοκάντο Haas καθημερινά για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες μείωσαν την LDL τους. Η ανασκόπηση ανέφερε επίσης ότι μια δίαιτα μέτριας περιεκτικότητας σε λιπαρά με ένα αβοκάντο ημερησίως για πέντε εβδομάδες θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη συνολική χοληστερόλη, την LDL και άλλες μη-HDL χοληστερόλη σε σύγκριση με τη μέση αμερικανική δίαιτα.

7. Υποστηρίξτε την υγεία των οστών
Η βιταμίνη Κ είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και το αβοκάντο παρέχει το 35% του RDV του θρεπτικού συστατικού. Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη Κ αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο είναι σημαντικό για την οστική πυκνότητα και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας , μιας εκφυλιστικής νόσου των αρθρώσεων που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.

8. Αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος
Μερικοί άνθρωποι ενσωματώνουν λάδι αβοκάντο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους για τα ενυδατικά του αποτελέσματα, αλλά η κατανάλωση αβοκάντο προσφέρει επίσης οφέλη στην υγεία του δέρματος. Μια πρόσφατη μελέτη από το UCLA Center for Human Nutrition έδειξε αυξημένη ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος σε γυναίκες ηλικίας μεταξύ 39 και 73 ετών που έτρωγαν ένα αβοκάντο καθημερινά για οκτώ εβδομάδες.

Επιπλέον, ο Escobar λέει: «Τα αβοκάντο έχουν αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στο δέρμα».

9. Διατηρήστε την υγεία του εγκεφάλου
Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία για τα γνωστικά οφέλη του αβοκάντο. Σύμφωνα με μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του 2016 , ο μοναδικός συνδυασμός αντιοξειδωτικών τους μπορεί να έχει νευροπροστατευτικές λειτουργίες που μπορεί να παίζουν ρόλο στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον. Είναι επίσης πλούσια σε λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα σε ελαϊκό οξύ, το οποίο έχει συνδεθεί με βελτιωμένη γνωστική ικανότητα στους ηλικιωμένους άνδρες . Αλλά η πιο άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αβοκάντο και της γνωστικής ικανότητας αναφέρθηκε σε μια συγχρονική μελέτη του 2021 στο Frontiers in Nutrition , στην οποία οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν αβοκάντο τακτικά σημείωσαν σημαντικά υψηλότερα σκορ στα τεστ γνωστικής λειτουργίας από εκείνους που δεν το έκαναν.

10. Υποστηρίξτε μια υγιή εγκυμοσύνη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients , το αβοκάντο είναι μια πλούσια πηγή των θρεπτικών συστατικών που συνιστώνται για την υγεία της μητέρας και συνδέονται επίσης με υγιή αποτελέσματα τοκετού και καλύτερη ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης υψηλότερες ποσότητες καλίου και φυλλικού οξέος από ό,τι παρόμοιες μερίδες φρούτων, ξηρών καρπών ή σπόρων. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, ωστόσο τείνουν να υποκαταναλώνονται σε δίαιτες εγκυμοσύνης. Το φυλλικό οξύ, ειδικότερα, μειώνει τον κίνδυνο συγγενών αναπηριών. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά στις γυναίκες να καταναλώνουν 600 mcg φυλλικού οξέος ημερησίως , εκ των οποίων ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο παρέχει 121 mcg ή 20%.

11. Διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
«Τα αβοκάντο περιέχουν μηδέν γραμμάρια φυσικής ζάχαρης ανά μερίδα», λέει ο Lee. «Ως εκ τούτου, δεν επηρεάζουν τη γλυκαιμική απόκριση ούτε προκαλούν αυξήσεις της γλυκόζης στο αίμα μετά το φαγητό. Αυτή η μειωμένη γλυκαιμική απόκριση κάνει το αβοκάντο εξαιρετικό για όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 ή εκείνους που διαχειρίζονται το σάκχαρό τους .» Προσθέτει ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας, την αντίσταση στην ινσουλίνη και άλλους δείκτες μεταβολικής υγείας.

12. Μειώστε τον κίνδυνο κατάθλιψης
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φολικό οξύ, τα αβοκάντο μπορεί να έχουν θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β12 και το φυλλικό οξύ, παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή χημικών ουσιών στον εγκέφαλο και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης, τον οποίο η έρευνα έχει συνδέσει με ανεπάρκεια φολικού οξέος. Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση του 2021 διαπίστωσε ότι τα άτομα με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που έλαβαν συμπληρώματα φυλλικού οξέος επιπλέον της θεραπείας SSRI/SNRI παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση των συμπτωμάτων από εκείνα που δεν έλαβαν φυλλικό οξύ.

13. Προστατεύει από τον καρκίνο
Δεν υπάρχει έρευνα που να συνδέει συγκεκριμένα το αβοκάντο με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου. Παρ όλα αυτά, ο καρπός περιέχει φυλλικό οξύ, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή , ισχυρά αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Διατροφική αξία αβοκάντο
Ως φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το αβοκάντο έχει κερδίσει τη θέση του κοντά στην κορυφή των λιστών υπερτροφών. Το διατροφικό του προφίλ τα καθιστά βασικό σε πολλά προγράμματα υγιεινών γευμάτων.

Σύμφωνα με το Harvard TH Chan School of Public Health , τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή λίπους, φυτικών ινών, βιταμινών Β, βιταμίνης C, E και K, φυλλικού οξέος, καλίου, μαγνησίου και καροτενοειδών. Σε ένα ολόκληρο μέτριο αβοκάντο, θα βρείτε την ακόλουθη θρεπτική αξία:

240 θερμίδες
13 γραμμάρια υδατάνθρακες
3 γραμμάρια πρωτεΐνης
22 γραμμάρια λίπους
10 γραμμάρια φυτικών ινών
11 χιλιοστόγραμμα νατρίου

Πώς να προσθέσετε το αβοκάντο στη διατροφή σας
Τα αβοκάντο είναι μια εύκολη επιλογή για τα οφέλη για την υγεία τους, αλλά η νόστιμη κρεμώδης γεύση και η ευελιξία τους καθιστούν εύκολη την ενσωμάτωσή τους σε μια υγιεινή διατροφή.

Είναι καλή ιδέα να αγοράζετε αβοκάντο σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης για να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Το έτοιμο προς κατανάλωση αβοκάντο έχει σκούρο πράσινο ή μαύρο δέρμα και είναι απαλό στην αφή, αντιδρώντας στην πίεση όταν πιέζεται απαλά. Το ανοιχτό πράσινο δέρμα σηματοδοτεί ότι ο καρπός είναι άγουρος. Αποθηκεύστε άγουρα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα σκληρό αβοκάντο χρειάζεται περίπου τέσσερις έως επτά ημέρες για να ωριμάσει. Ή, επιταχύνετε τη διαδικασία κρατώντας τα φρούτα κοντά στο φως του ήλιου ή τοποθετώντας τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με μια άγουρη μπανάνα. Το αέριο αιθυλένιο που παράγεται από την μπανάνα θα επιταχύνει τον χρόνο ωρίμανσης του αβοκάντο.

Επειδή τα αβοκάντο είναι αγαπητά παγκοσμίως, θα βρείτε άπειρες προετοιμασίες. Είναι ιδανικά για φαγητό εν κινήσει, βγάζοντας τη σάρκα με κουτάλι απευθείας από το κέλυφος και όταν κουραστείτε από τα απλά φρούτα, πυροδοτήστε λίγη δημιουργικότητα στην κουζίνα σας με τις παρακάτω νόστιμες συνταγές. Ο Escobar προτείνει τις ακόλουθες έξι συνταγές με αβοκάντο:

Τοστ αβοκάντο. Ζεύγος ¼ ενός αβοκάντο με ένα κομμάτι τοστ ολικής αλέσεως και ένα βραστό αυγό.
Σάντουιτς με αβοκάντο. Στρώστε φέτες γαλοπούλας, ρόκα και ½ αβοκάντο ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως.

Κουβανέζικη σαλάτα αβοκάντο. Συνήθως περιλαμβάνει κομμένο αβοκάντο με κομμένα κρεμμύδια, χυμό λάιμ και αλάτι. Συνδυάστε μια μικρή μερίδα αυτής της σαλάτας με χόρτα για ένα πιο ισορροπημένο πιάτο.

Smoothie με αβοκάντο. Ανακατέψτε ¼ αβοκάντο, ½ παγωμένη μπανάνα, ½ φλιτζάνι σπανάκι, 1 φλιτζάνι εναλλακτικό γάλα φυτικής προέλευσης, ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε το smoothie σε ένα ποτήρι και απολαύστε.

Αλοιφές αβοκάντο. Ανταλλάξτε τα κανονικά αλείμματα όπως βούτυρο και μαγιονέζα με γκουακαμόλε ή θρυμματισμένα αβοκάντο με ένα στύψιμο χυμό λεμονιού (ή χωρίς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). Χρησιμοποιήστε το για τα σάντουιτς, το τοστ και τα χάμπουργκερ σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να γεμίσετε ένα μπιφτέκι γαλοπούλας με αβοκάντο και pico de Gallo. Διατροφικά, αυτό προσθέτει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και παρέχει υγιή λίπη.

Παγωμένο ποτήρι με αβοκάντο. Παγώστε ¾ φλιτζάνι νερό, έξι κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο αποφλοιωμένο αβοκάντο, ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λάιμ, δύο κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher.

Γιατί είναι καλό το αβοκάντο;
Όχι μόνο είναι νόστιμα, αλλά παρέχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Βοηθούν στην πέψη, στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, στην υγεία της καρδιάς, στη διαχείριση βάρους, στην υγεία της μητέρας και στην ανάπτυξη του εμβρύου και στην περιποίηση του δέρματος. Τα αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν καθημερινά ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι ακόμα σημαντικό να γνωρίζετε τον έλεγχο των μερίδων.

«Τα αβοκάντο είναι τροφές με θερμίδες που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο όταν προσέχουμε τις θερμίδες», λέει ο Escobar. Η σύστασή της για βέλτιστα οφέλη είναι να τρώτε ένα αβοκάντο Hass ή μισό αβοκάντο από τη Φλόριντα κάθε μέρα. Δεν είναι για όλους, ωστόσο. Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση αβοκάντο

Οι αλλεργίες στο αβοκάντο έχουν δύο μορφές: αλλεργία στη γύρη σημύδας και αλλεργία στο λάτεξ. Μια αλλεργία στη γύρη σημύδας εμφανίζεται αμέσως ή σχεδόν μία ώρα μετά την κατανάλωση ενός αβοκάντο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα και φλεγμονή στο στόμα και το λαιμό.

Η αλλεργία στο λάτεξ οφείλεται σε ομοιότητες στα αλλεργιογόνα που βρίσκονται φυσικά τόσο στο λάτεξ όσο και στο αβοκάντο. Τα συμπτώματά του περιλαμβάνουν κνίδωση, κοιλιακό άλγος, έμετο, φτάρνισμα, πρησμένα χείλη και σε σπάνιες περιπτώσεις αναφυλαξία .

Εάν εμφανίσετε συμπτώματα, αναφέρετέ τα στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης (ή κατευθυνθείτε αμέσως στο ER για σοβαρή αντίδραση όπως έμετος ή αναφυλαξία). Για μια ήπια αντίδραση, ο παροχέας σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και να συζητήσει εάν είναι ασφαλές για εσάς να καταναλώσετε ξανά το φρούτο.

www.singlecare.com/

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr