Πώς να μειώσεις το λίπος στη κοιλιά μετά τα 40

Πώς να μειώσεις το λίπος στη κοιλιά μετά τα 40

Επιστημονικές έρευνες σου δείχνουν τον τρόπο να χάσεις το λίπος στη κοιλιά.

Οι γυναίκες μετά τα 40 παρατηρούν μία αισθητή αύξηση του λίπους γύρω από τη κοιλιά. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας του σώματος να να εξισορροπήσει εκ νέου τις διακυμάνσεις των οιστρογόνων και των ορμονών του στρες. Υπάρχει, πράγματι, μία αξιοσημείωτη αλλαγή στην αποθήκευση λίπους για τις γυναίκες από τους γοφούς έως τη μέση, μετά την ηλικία των 40 ετών.

Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, καθώς πλησιάζει η εμμηνόπαυση σημαίνει ότι οι γυναίκες τείνουν να κινούνται προς ένα πρότυπο αύξησης βάρους στην περιοχή του στομάχου πιο κοντά στο ανδρικό.

Πως να μειώσεις το λίπος στη κοιλιά μετά τα 40

Ασκήσου πριν το πρωινό γεύμα

Κι όμως, η ώρα που αθλείσαι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σωματικό σου βάρος και στο λίπος γύρω από την κοιλιά. Μία έρευνα που έγινε από τον Paul Arciero, καθηγητή υγείας και ανθρώπινης φυσιολογικής επιστήμης στο Skidmore College της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε ότι τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας στην καύση λίπους ποικίλλουν για τους άνδρες και τις γυναίκες ανάλογα με την ώρα της ημέρας που γυμνάζονται.

Για τις γυναίκες, το να πηγαίνουν στο γυμναστήριο για μια ώρα μεταξύ 6.30 και 8.30 π.μ., και πριν από το πρωινό γεύμα, είχε καλύτερα αποτελέσματα, σε σύγκριση με εκείνες που ασκούνταν μεταξύ 6 και 8 μ.μ.

Εστίασε στην τακτική άσκηση του κορμού

Το λίπος συσωρεύεται γύρω από τη μέση σε μία προσπάθεια του σώματος να διατηρήσει τα οιστρογόνα του. Ενώ η cardio γυμναστική είναι κατάλληλη για τη μείωση του σωματικού βάρους, το παρακάτω βίντεο με squats και lunge θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό λίπος στη κοιλιά.

Φάε ένα αβοκάντο

Οι γυναίκες που προσθέτουν ένα αβοκάντο στην καθημερινή τους διατροφή θα μπορούσαν να βιώσουν μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους γύρω από τα όργανά τους και μια θετική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το συνολικό λίπος της κοιλιάς κατανεμήθηκε στο σώμα τους. Αυτό υποστηρίζουν διατροφολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Τι περιμένεις; Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Κάνε γιόγκα 2 φορές την εβδομάδα

Οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη επηρεάζουν την κατανομή του λίπους προκαλώντας την αποθήκευση του λίπους κεντρικά γύρω από τη μέση και τα όργανα. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale έδειξαν ότι οι αδύνατες γυναίκες με υψηλά επίπεδα ορμονών του στρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υπερβολικό ορατό λίπος στην κοιλιά.

Πρόσθεσε τη γιόγκα στην καθημερινότητά σου για να χαμηλώσεις τα επίπεδα του στρες, και ταυτόχρονα να τονώσεις τη μέση σου.

Απόκτησε ρουτίνα ύπνου

Έρευνες έχουν αποδείξει τη συσχέτιση της ποιότητας ύπνου με τη διατροφή, και έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στην ρουτίνα του ύπνου τους.

Οι ελάχιστες ώρες, η διαταραχή του ύπνου και ό,τι υποδεικνύει κακή ποιότητα οδηγεί σε διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές. Έτσι, λοιπόν, αν θέλεις να ελέγξεις το βάρος μετά τα 40 είναι απαραίτητο στο να δημιουργήσεις μία καλή ρουτίνα ύπνου και να μείνεις πιστή σε αυτή. Καθόρισε την ώρα που κοιμάσαι και ξυπνάς και τήρησε το πρόγραμμά σου, χωρίς να χάνεις τον ύπνο σου για να δεις επεισόδιο στο Netflix.

 

Περιποίηση προσώπου,Περιποίηση σώματος,Ομορφιά του δέρματος,Φυσική περιποίηση δέρματος, Αντι γήρανση, Αντιοξειδωτικά,

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr