Το No1 λαχανικό που χαρίζει ενυδάτωση και λαμπερή επιδερμίδα

Το No1 λαχανικό που χαρίζει ενυδάτωση και λαμπερή επιδερμίδα

Στον κόσμο των λαχανικών, ορισμένες επιλογές κερδίζουν τις προτιμήσεις μας όχι μόνο λόγω γεύσης, αλλά κυρίως λόγω ευκολίας. Αν λοιπόν αναζητάς ένα εύγεστο, «εύκολο» λαχανικό, με υψηλό διατροφικό προφίλ και χαμηλό σε θερμίδες, τότε τα αγγούρια σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα με τα ψώνια σου.

Τα αγγούρια είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, νερό και αντιοξειδωτικά, αλλά έχουν απίστευτα χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τους 7 λόγους για να εντάξεις το συγκεκριμένο λαχανικό στην καθημερινή σου διατροφή.

Το No1 λαχανικό που χαρίζει ενυδάτωση και λαμπερή επιδερμίδα

1. Το σώμα σου θα παραμείνει ενυδατωμένο
Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία της σωστής ενυδάτωσης του σώματός μας. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ατονία, πονοκέφαλο, ακόμη και να εντείνει το άγχος μας. Το αγγούρι είναι κυρίως νερό! Ως εκ τούτου, διατηρεί το σώμα σου ενυδατωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα
Το αγγούρι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και εξασφαλίζουν την τακτική κινητικότητα του εντέρου. Η μεγαλύτερη δε ποσότητα φυτικών ινών κρύβεται στη φλούδα του. Προτίμησε λοιπόν να πλύνεις σχολαστικά το αγγούρι και να μην το ξεφλουδίσεις. Κερδίζεις έτσι όχι μόνο σε φυτικές ίνες, αλλά σε αρκετές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία που κρύβονται εκεί.

3. Είναι ιδανικά για απώλεια βάρους
Τα αγγούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, η κατανάλωση τους αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και σε αποτρέπει από την πρόσληψη περιττών θερμίδων.

4. Βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Τα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Έτσι, μπορεί βασικά να αποτρέψουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και άλλων θεμάτων υγείας που σχετίζονται με αυτόν.

5. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Τα αγγούρια όπως αναφέραμε, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτρέπουν τη συσσώρευση επιβλαβών ελεύθερων ριζών και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νόσων.

6. Κάνουν καλό στα μάτια σου
Τα αγγούρια περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστό ότι συνδέεται με την υγεία των ματιών .

7. Τα αγγούρια χαρίζουν λαμπερό δέρμα
Τα αγγούρια χρησιμοποιούνται συχνά στην περιποίηση του δέρματος, επειδή είναι εξαιρετικά καταπραϋντικά για το δέρμα. Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ότι έχουν καθαριστικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το δέρμα. Είναι επίσης ένα δροσιστικό αντίδοτο στα εγκαύματα του καλοκαιριού.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr