Φυσικές θεραπείες για κοινές παθήσεις

Φυσικές θεραπείες για κοινές παθήσεις

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ο άνθρωπος έψαχνε την αυτονομία του και την αυτάρκεια του. Σε κάθε πρόβλημα υγείας πέρα απο τα συμβατικά φάρμακα ενίσχυε την ευεξία του και με φυτικά μέσα έτσι ώστε να μπορεί να γιατροπορεύεται και να βρίσκει φυσική παρηγοριά, κάτι που φυσικ΄ά ενίσχυε και την επιστήμη καθώς αυτή η αυτονομία του ασθενούς την βοηθούσε επικουρικά. Οι άνθρωποι στρέφονται στη φύση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας (συνηθέστερα χρόνια αλλά και περιστασιακά) καθώς αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του και παρατείνει τα χρόνια του.

Η παραδοσιακή ιατρική, με τις ρίζες της σε φυτικές θεραπείες και φυσικές ουσίες, εφαρμόζεται εδώ και γενιές σε όλους τους πολιτισμούς. Ακόμη και σήμερα, καθώς η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να προοδεύει, πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε φυσικές θεραπείες για κοινές παθήσεις λόγω της προσβασιμότητας, της οικονομικής προσιτότητας και των ελάχιστων παρενεργειών. 

1. Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη:

Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι ευρέως διαδεδομένες παθήσεις που μπορούν να διαταράξουν την καθημερινότητά μας. Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, εξετάστε αυτές τις φυσικές θεραπείες:

1. Εχινάκεια: Αυτό το βότανο είναι γνωστό για τις ιδιότητές του που τονώνουν το ανοσοποιητικό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

2. Μέλι και τζίντζερ: Ένα μείγμα μελιού και τζίντζερ σε ζεστό νερό μπορεί να καταπραΰνει τον πονόλαιμο, να ανακουφίσει τη συμφόρηση και να προσφέρει ανακούφιση από τον βήχα.

3. Σαμπούκος: Το σιρόπι ή το εκχύλισμα σαμπούκου έχει αντιικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ιών του κρυολογήματος και της γρίπης.

2. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες:

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες μπορεί να είναι εξουθενωτικοί, επηρεάζοντας την παραγωγικότητα και τη γενική ευεξία. Οι φυσικές θεραπείες για ανακούφιση περιλαμβάνουν:

1. Έλαιο μέντας: Η εφαρμογή αραιωμένου ελαίου μέντας στους κροτάφους και το μέτωπο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους έντασης.

2. Feverfew: Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη μείωση της συχνότητας και της έντασης των ημικρανιών.

3. Μαγνήσιο: Η κατανάλωση τροφών ή συμπληρωμάτων πλούσιων σε μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της ημικρανίας.

3. Αϋπνία και προβλήματα ύπνου:

Ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία και την ψυχική ευεξία. Για να βελτιώσετε τον ύπνο φυσικά, εξετάστε αυτές τις θεραπείες:

1. Βαλεριάνα: Η βαλεριάνα είναι ένα φυτικό φάρμακο που μπορεί να προάγει τη χαλάρωση και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

2. Τσάι χαμομηλιού: Πίνοντας ένα τσάι χαμομηλιού πριν τον ύπνο μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό και να προκαλέσει ύπνο.

3. Λεβάντα: Το άρωμα του ελαίου λεβάντας ή η χρήση του σε διαχύτη μπορεί να έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα, προάγοντας καλύτερο ύπνο.

4. Μαγικός συνδυασμός χαμομηλιού με λουίζα σε ίσες δόσεις. Απο μια κοταλιά στο καθένα σε ζεστό νερό. Αδυνατίζει ενω κοιμάσαι.

5.Πασιφλώρα. Γαλήνιος ύπνος, ωραίο πρωινό ξύπνημα όμορφα όνειρα!

4. Πεπτικά προβλήματα:

Πεπτικά προβλήματα όπως η δυσπεψία, το φούσκωμα και η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι άβολα. Οι φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων περιλαμβάνουν:

1. Τσάι μέντας: Το τσάι μέντας μπορεί να βοηθήσει την πέψη, να ανακουφίσει το φούσκωμα και να καταπραΰνει το στομαχικό διαταραχή.

2. Τζίντζερ: Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να ανακουφίσει τη ναυτία και να βελτιώσει την πέψη.

3. Aloe Vera: Ο χυμός της αλόης μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα και να καταπραΰνει τον γαστρεντερικό ερεθισμό.

5. Άγχος και στρες:

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, το άγχος και το στρες έχουν γίνει κοινά προβλήματα. Οι φυσικές θεραπείες για τη μείωση του άγχους και την προώθηση της χαλάρωσης περιλαμβάνουν:

1. Ashwagandha: Αυτό το προσαρμογόνο βότανο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει το στρες και να μειώσει το άγχος.

2. Διαλογισμός και βαθιά αναπνοή: Η εξάσκηση του διαλογισμού επίγνωσης και των ασκήσεων βαθιάς αναπνοής μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό και να μειώσει το άγχος.

3. Passionflower: Τα συμπληρώματα πασιφλόρας ή το τσάι μπορούν να έχουν ηρεμιστική δράση και να βοηθήσουν στο άγχος.

6. Μυϊκοί πόνοι και πόνος στις αρθρώσεις:

Ο μυϊκός πόνος και ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να προκύψουν από διάφορους παράγοντες. Οι φυσικές θεραπείες για ανακούφιση περιλαμβάνουν:

1. Κουρκουμάς: Η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή των αρθρώσεων.

2. Άρνικα: Το τζελ ή η κρέμα άρνικας μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να καταπραΰνει τους πόνους των μυών και να μειώσει τη φλεγμονή.

3.. Μπάνιο με αλάτι Epsom: Το μούσκευμα σε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα Epsom μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση της έντασης.

7.Περιοδοντίτιδα: ασθένεια των ούλων

1. Τράβηγμα λαδιού: Το τράβηγμα λαδιού είναι μια αρχαία πρακτική της Αγιουρβέδα. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο στο στόμα σας και το στριφογυρίζετε για περίπου 15-20 λεπτά. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών βακτηρίων από το στόμα, μειώνοντας τη συσσώρευση πλάκας και βελτιώνοντας την υγεία των ούλων.

2. Ξέπλυμα με θαλασσινό νερό: Ένα απλό ξέβγαλμα με θαλασσινό νερό μπορεί να κάνει θαύματα για την ασθένεια των ούλων. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ζεστό νερό και περάστε το γύρω από το στόμα σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας. Οι φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του αλατιού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της επούλωσης.

3. Βιταμίνη C: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή πρόσληψη βιταμίνης C, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ούλων. Τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες και τα φυλλώδη λαχανικά είναι εξαιρετικές φυσικές πηγές αυτού του βασικού θρεπτικού συστατικού.

8. Φυσικές θεραπείες για οφθαλμικές παθήσεις

1. **Εκχύλισμα μύρτιλλου**: Το μύρτιλλο είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών γνωστών ως ανθοκυανίνες, που έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν τη νυχτερινή όραση και προστατεύουν τα μάτια από το οξειδωτικό στρες. Η τακτική κατανάλωση εκχυλίσματος μύρτιλλου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη που σχετίζεται με την ηλικία.

2. **Κουρκουμάς**: Η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση του κουρκουμά, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ραγοειδίτιδας, μιας φλεγμονής του μεσαίου στρώματος του ματιού και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα μάτια.

3. **Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα**: Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες) και οι λιναρόσποροι, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του συνδρόμου ξηροφθαλμίας και στη μείωση του κινδύνου γλαυκώματος. Αυτά τα υγιή λίπη υποστηρίζουν τη σωστή παραγωγή δακρύων και τη συνολική λίπανση των ματιών.

4. **Aloe Vera**: Η αλόη βέρα έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να είναι ευεργετικές για όσους πάσχουν από επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι). Η εφαρμογή τζελ αλόης βέρα γύρω από τα μάτια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού.

5. **Πράσινο Τσάι**: Φορτωμένο με αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύσει από τις βλάβες που προκαλούνται από τις βλαβερές ακτίνες UV. Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη και ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

6. **Κρύα Κομπρέσα**: Για πρησμένα ή με φαγούρα μάτια, μια κρύα κομπρέσα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τη φλεγμονή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό, μαλακό πανί εμποτισμένο με κρύο νερό και να το απλώσετε απαλά στα κλειστά μάτια σας.

7. **Ασκήσεις για τα μάτια**: Οι τακτικές ασκήσεις για τα μάτια μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της δύναμης των μυών των ματιών και στη μείωση της καταπόνησης των ματιών. Μια αποτελεσματική άσκηση είναι ο κανόνας 20-20-20: κάθε 20 λεπτά, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων και εστιάστε σε κάτι τουλάχιστον 20 πόδια μακριά σας.

Οι φυσικές θεραπείες πάντα θα είναι επίκαιρες. Οποιαδήποτε όμως φυσική θεραπεία και αν επιλέξετε, συμβουλευτείτε τον ειδικό που σας παρακολουθεί ειδικά εάν αντιμετωπίζετε χρόνιο πρόβλημα υγείας ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr