Η μαύρη σοκολάτα χαρίζει γλυκιά ζωή ειδικά στην εμμηνόπαυση- Εως και 10%, πολεμά τα εγκεφαλικά, βοηθά καρδιά και διάθεση

Η μαύρη σοκολάτα χαρίζει γλυκιά ζωή ειδικά στην εμμηνόπαυση- Εως και 10%, πολεμά τα εγκεφαλικά, βοηθά καρδιά και διάθεση

Η κατανάλωση σοκολάτας -κυρίως αυτής με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο- ακόμα και καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ωφελεί την καρδιά, βελτιώνει τη διάθεση, ενώ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics», μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας έως και 10%.

Τα αρχεία από 84.709 γυναίκες στις ΗΠΑ, που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση, μελετήθηκαν για μια περίοδο 19 ετών. Το συμπέρασμα ήταν ότι όσες έτρωγαν σοκολάτα είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις και ορισμένους τύπους καρκίνου, σε σύγκριση με όσες δεν έτρωγαν. Η επικεφαλής ερευνήτρια, δρ Γιάνγκμπο Σουν, από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, τόνισε πως η μελέτη βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης σοκολάτας και ενός «μετρίως χαμηλότερου κινδύνου θανάτου».

Η μαύρη σοκολάτα έχει έξι «θαυματουργές» ιδιότητες: είναι αντιγηραντική (έχει αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών), μειώνει την πίεση (τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλότερη λειτουργία των αρτηριών), βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου (αιτία, οι φλαβονόλες κακάο, μια υποομάδα των φλαβονοειδών), είναι αντικαρκινική (η προκυανιδίνη φαίνεται πως σταματά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων), χαρίζει μακροζωία (αυτό αποδίδεται στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει), δίνει ενέργεια (λόγω της καφεΐνης που περιέχει, ειδικά η μαύρη σοκολάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας για το νευρικό σύστημα).

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες και πάλι εφιστούν την προσοχή, καθώς η μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει το βάρος και το αυξημένο βάρος σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακά νοσήματα.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 02/08/2023
parapolitika.gr 

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr