3+1 tips για να χάσετε κιλά τη νύχτα – Πόσες θερμίδες θα κάψετε το βράδυ

3+1 tips για να χάσετε κιλά τη νύχτα – Πόσες θερμίδες θα κάψετε το βράδυ

Αν ο στόχος σας είναι να αδυνατίσετε, εκμεταλλευτείτε το σκοτάδι και ακολουθήστε αυτά τα 4 tips για να χάσετε κιλά τη νύχτα!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά τη νύχτα είναι απλώς περισσότερος ύπνος. Επίσης, το διάστημα κατά το οποίο μπορεί να έχει αποτέλεσμα ένα αδυνατιστικό προϊόν είναι κυρίως το βράδυ, και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ύπνου γιατί τότε επιταχύνεται η φυσική λιποδιάλυση.

Φίλια Μητρομάρα

Μπορείτε να χάσετε κιλά κατά τη διάρκεια της νύχτας;
Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου προτείνει ότι η σύγχρονη ζωή, με την έκθεσή μας αργά τη νύχτα στο τεχνητό φως και τις μεγαλύτερες ώρες αφύπνισης, διαταράσσει τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς του σώματος και το ενθαρρύνει να συγκρατεί το λίπος.

Πόσες θερμίδες καίμε τη νύχτα;
Ο καλός ύπνος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο αδυνάτισμα και στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Όταν είστε εξαντλημένοι, πεινάτε περισσότερο και αυτό μπορεί να επηρεάσει και το τι τρώτε. Ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας Ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση 270 λιγότερων θερμίδων την ημέρα θα μεταφραστεί σε πτώση 26 κιλών σε τρία χρόνια, όλα μόνο με επιπλέον ύπνο. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες ύπνου.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ωστόσο ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 50-70 θερμίδες την ώρα. Αυτό σημαίνει περίπου 300-500 θερμίδες σε οκτώ ώρες νύχτα, οι οποίες υποστηρίζουν την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό, το νευρικό σύστημα και τη θερμοκρασία του σώματος.

Πώς να χάσετε κιλά τη νύχτα
Δείτε τί μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε αδυνάτισμα και τη νύχτα! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

1 Πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα
Σύμφωνα με μελέτη τα άτομα που έχασαν κατά μέσο όρο το 3,5% του πλεονάζοντος σωματικού βάρους τους σε 4 μήνες το κατάφεραν επειδή πήγαιναν για ύπνο νωρίτερα. Φροντίστε να πηγαίνετε στο κρεβάτι για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο.
Ο κακός βραδινός ύπνος δεν σας κάνει απλώς εκνευρισμένους, μπορεί επίσης να σας κάνει να πάρετε βάρος. Η έρευνα δείχνει ότι ύπνος κάτω από οκτώ ώρες τη νύχτα αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, η οποία επηρεάζει αρνητικά το μικροβίωμα του εντέρου, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σας.

Μόνο μια νύχτα κακού ύπνου μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας το επόμενο πρωί, μειώνοντας την ενέργεια που ξοδεύετε έως και κατά 20%, σύμφωνα με μια μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition.



Το να μην κοιμάστε καλά μπορεί επίσης να διαταράξει τις ορμόνες της πείνας, καθιστώντας πιο πιθανό να φάτε πρόχειρο φαγητό. Μια ανασκόπηση και μετα-ανάλυση από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν 5,5 ώρες ή λιγότερες τη νύχτα έτρωγαν επιπλέον 385 θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά από αυτήν σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν τουλάχιστον επτά έως 12 ώρες.

Με λιγότερο ύπνο, είναι επίσης πιο πιθανό να επιδοθείτε σε σνακ αργά το βράδυ, κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Η κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ οδηγεί σε μεταβολικά προβλήματα, επειδή το σώμα είναι πιο ανθεκτικό στην ινσουλίνη τη νύχτα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα, το οποίο συμβάλει στην αύξηση βάρους και σε άλλες επιπλοκές. Τυχόν επιπλέον θερμίδες το βράδυ θα αποθηκευτούν ως λίπος, γι’ αυτό τρώτε το βραδινό σας νωρίς και κοιμηθείτε νωρίς και επαρκώς.

2 Εκμεταλλευτείτε τους μηχανισμούς της επιδερμίδας
Η νύχτα είναι η ιδανική ώρα για να απλώσετε ένα αδυνατιστικό προϊόν. Κι αυτό γιατί τη νύχτα παρατηρείται αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος η οποία ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Αυτός ο μηχανισμός εντείνει την αποτελεσματικότητα των συστατικών που περιέχουν τα αδυνατιστικά προϊόντα με αποτέλεσμα την καταπολέμηση του συσσωρευμένου τοπικού πάχους και την αποσυμφόρηση των ιστών από περιττά υγρά.

Επιπλέον, επειδή το δέρμα παρουσιάζει μεγαλύτερη διαπερατότητα τη νύχτα σε σύγκριση με την ημέρα, τα συστατικά του αδυνατιστικού προϊόντος το διαπερνούν γρηγορότερα βοηθώντας έτσι στον κυτταρικό μηχανισμό και ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς απομάκρυνσης του λίπους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται αποκατάσταση, αναδόμηση και επανόρθωση και παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη, κάτι που βοηθά στη λεία όψη της επιδερμίδας.

3 Κοιμηθείτε στο απόλυτο σκοτάδι
Η έκθεση στο φως τη νύχτα δεν διακόπτει μόνο τον ύπνο σας, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology. Τα άτομα που κοιμόντουσαν σε πιο σκοτεινά δωμάτια είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους από εκείνα που κοιμόντουσαν σε φωτεινά δωμάτια. Η μελατονίνη, η ορμόνη του ύπνου, δεν παράγεται όταν υπάρχει το φως.

4 Συν Αθηνά και χείρα κίνει
Τη νύχτα μπορείτε να απλώσετε στην επιδερμίδα σας ένα αδυνατιστικό προϊόν, το οποίο διευκολύνει τη μείωση του συσσωρευμένου τοπικού πάχους, βοηθά στην αποσυμφόρηση των υγρών και εμποδίζει τη δημιουργία νέας συσσώρευσης λίπους.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr