Η μέθοδος για να μειώσεις αισθητά την κυτταρίτιδα σε πόδια και γλουτούς

Η μέθοδος για να μειώσεις αισθητά την κυτταρίτιδα σε πόδια και γλουτούς

Ας το παραδεχτούμε: Ξέρουμε όλες καλά ότι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας στα πόδια και τους γλουτούς απαιτεί σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

Μάλιστα, καμιά φορά, όταν η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι γενετικής ή ορμονικής φύσεως η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απογοητευόμαστε, να νιώθουμε άσχημα ή να τα παρατάμε. Ακολουθώντας ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, μένοντας πιστές στην ενυδάτωση του οργανισμού μας και με το σωστό skincare μπορούμε, αν όχι να εξαφανίσουμε, σίγουρα να βελτιώσουμε αρκετά την κατάσταση. Μάλιστα, αφού μιλάμε για περιποίηση σώματος, υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος που ακολουθούν τα περισσότερα celebrity girls για να εξομαλύνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Ποια είναι αυτή; Ο λόγος για το dry brushing.

Συγκεκριμένα, η Gwyneth Paltrow έχει δηλώσει σε γνωστό περιοδικό μόδας ότι ακολουθεί τη συγκεκριμένη μέθοδο τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ η Cindy Crawford στην αυτοβιογραφία της “Becoming” λέει ότι κάνει το dry brushing.

Ουσιαστικά, όπως υποδηλώνει το όνομά της, αυτή η τεχνική συστήνει το βούρτσισμα του σώματος ή ακόμα και του προσώπου- σε περίπτωση που δεν υπάρχει ευαισθησία στην επιδερμίδα-, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με φυσικές τρίχες.

κυτταρίτιδα

Η διαδικασία γίνεται κάνοντας σταθερές αλλά ελαφριές κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα, ξεκινώντας πάντα από κάτω προς τα πάνω, προς την κατεύθυνση της καρδιάς. Περνάμε δηλαδή από τα πόδια στις γάμπες, τους μηρούς και τους γλουτούς, μετά από τα δάχτυλα στα χέρια και τους ώμους και κάπως έτσι κάνουμε αυτό που ονομάζεται “dry brushing” και θεωρείται και ως λεμφικό μασάζ. Όσον αφορά τη συχνότητα; Μια φορά την ημέρα, το πρωί όταν ξυπνάμε ή το βράδυ πριν το ντους, είναι η ιδανική στιγμή. Εναλλακτικά μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την διαδικασία και οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στην εβδομάδα θέλουμε να αναζωογονήσουμε τo δέρμα μας. Στις μοναδικές περιπτώσεις που χρειάζεται προσοχή είναι, αν υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στην επιδερμίδα, αν έχουμε κάποια πληγή ή αν έχουμε κάνει μόλις αποτρίχωση και υπάρχει ο φόβος ερεθισμού.

Ποια είναι τα οφέλη του “dry brushing”;

Τα οφέλη είναι πραγματικά πολλά αφού αυτή η διαδικασία μπορεί να αναζωογονήσει την επιδερμίδα μας, από μέσα προς τα έξω. Διαβάζοντας λίγο παρακάτω, θα καταλάβεις αμέσως τι εννοούμε.

Πιο λεία και λαμπερή επιδερμίδα

Με τη διαδικασία του dry brushing βοηθάμε το δέρμα να αποβάλει τα νεκρά κύτταρα και μπορεί να προαχθεί η αναγέννηση των κυττάρων χάρη στην απολεπιστική δράση της βούρτσας. Το δέρμα αναπνέει και γίνεται εξαιρετικά απαλό. Μάλιστα, αφού έχουμε κάνει κάτι σαν απολέπιση, είναι πιο εύκολο και για τα προϊόντα που θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια στην επιδερμίδα μας, να απορροφηθούν πιο εύκολα.

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Όπως ένα μασάζ, ακολουθώντας και τη διαδικασία του “dry brushing”, ενισχύουμε την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος

Χάρη στην ενεργή και επαναλαμβανόμενη τριβή της βούρτσας στην επιδερμίδα, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Last but not least: Τόνωση του λεμφικού συστήματος

Όπως και με την κυκλοφορία του αίματος, το στεγνό βούρτσισμα διεγείρει το λεμφικό σύστημα βοηθώντας έτσι το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και προάγει το ανοσοποιητικό σύστημα.

elle.gr

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr