Το ”Μαγικό” φρούτο που φροντίζει τα μάτια, την καρδιά, τα κόκαλα, το δέρμα και το βάρος σου

Το ”Μαγικό” φρούτο που φροντίζει τα μάτια, την καρδιά, τα κόκαλα, το δέρμα και το βάρος σου

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα φρούτα έχουν να δώσουν πολλά θαυμαστά και ωφέλιμα στην υγεία μας.

Υπάρχουν ωστόσο, κάποια που ενισχύουν πολυεπίπεδα τον οργανισμό μας.

Τα βερίκοκα είναι πολύ ψηλά σε αυτήν τη λίστα, καθώς είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική ευεξία.

Ένα φρέσκο βερίκοκο (35 γραμμαρίων) έχει 17 θερμίδες, 0.14g λίπους, 0.35g νατρίου, 3.9g υδατάνθρακες, 0.7g φυτικές ίνες, 0 πρόσθετα σάκχαρα, 0.5g πρωτεΐνη, 3.5g βιταμίνη C και 33.6g βιταμίνη Α.

Οι λόγοι που επισημαίνονται ως “ευεργετικά φρούτα” είναι οι εξής:

Πρόκειται για καλή πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, κάλιο και διαιτητικές ίνες. Όλα μαζί παίζουν διάφορους ρόλους στη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας.
Η βιταμίνη Α που περιέχουν είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγιούς όρασης, την προώθηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και την υποστήριξη της υγείας του δέρματος.
Παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία, μέσω αντιοξειδωτικών που περιέχουν όπως είναι η βήτα-καροτίνη και η βιταμίνη C. Αυτά βοηθούν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου.
Τα αντιοξειδωτικά του βερίκοκου, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης και της βιταμίνης C, έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, χάρη στην ικανότητά τους να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και να αποτρέπουν την κυτταρική βλάβη.

Η βιταμίνη Α, σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά που έχουν τα βερίκοκα, είναι ευεργετικά για τα μάτια μας. Υποστηρίζουν την υγεία του αμφιβληστροειδούς και βοηθούν στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία και άλλων οφθαλμικών διαταραχών.
Η περιεκτικότητα σε κάλιο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, κάτι που είναι σημαντικό για την καρδιαγγειακή υγεία. Οι διαιτητικές ίνες στα βερίκοκα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της συνολικής καρδιακής λειτουργίας.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Οι φυτικές ίνες υποστηρίζουν επίσης, ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.
Μέταλλα, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος που υπάρχουν στο βερίκοκο είναι σημαντικά για τη διατήρηση γερών και υγιών οστών. Παίζουν ρόλο στην πρόληψη καταστάσεων, όπως η οστεοπόρωση.
Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε συμβάλλει στην υγεία του δέρματος. Το προστατεύει από βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η ίδια βιταμίνη βοηθά και στη διατήρηση της ελαστικότητας και της ελαστικότητας του δέρματος.
Είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, προάγοντας τον κορεσμό και μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.
Ένα SOS
Tα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να είναι ένα βολικό σνακ.

Έχουν όμως, περισσότερες θερμίδες, λόγω της μειωμένης περιεκτικότητάς τους σε νερό Ως συμπυκνωμένη εκδοχή φρέσκων φρούτων, έχουν περισσότερους υδατάνθρακες σε μικρότερο όγκο. Κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει μεγαλύτερη προσοχή για όσους πάσχουν από διαβήτη.

 

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr