Επιδιόρθωση του δέρματος του καλοκαιριού με τα βότανα της φύσης. Θεραπεία με βάση τα φυτά.

Επιδιόρθωση του δέρματος του καλοκαιριού με τα βότανα της φύσης. Θεραπεία με βάση τα φυτά.

Τα βότανα δεν είναι η δεύτερη φύση μας. Είναι η πρώτη.

Ρέουμε κι εμείς μέσα στη φύση. Είμαστε κι εμείς βότανα για την φύση. Ανήκουμε στην κυκλική τροχιά της. Γι αυτό τα βότανα προσαρμόζονται τόσο τέλεια πάνω στην επιδερμίδας μας. Όταν λοιπόν η επιδερμίδα μας ταλαιπωρηθεί, κουραστεί ή ακόμα και καεί. χρειάζεται επειγόντως να προσαρμοστεί στο χάδι των φυτών ώστε να αποκτήσουμε την χάρη τους και τη φωτεινότητα τους. Πριν πάρετε ακριβά καλλυντικά ενυδάτωσης και αποκατάστασης, δοκιμάστε τις ακόλουθες φυσικές λύσεις που όχι μόνο δίνουν τροφή στο δέρμα αλλά το κρατούν και άφθαρτο στον χρόνο.



Αφού απολαύσετε τη ζεστή αγκαλιά του ήλιου, το δέρμα σας αξίζει λίγη επιπλέον αγάπη και φροντίδα. Η φύση μας έχει χαρίσει μια σειρά από υπέροχα βότανα που μπορούν να κάνουν θαύματα αναζωογονώντας και καταπραϋνοντας το δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο. Αξιοποιώντας τη δύναμη αυτών των βοτανικών θαυμάτων, μπορείτε να επαναφέρετε τη ζωντάνια και τη λάμψη του δέρματός σας, αξιοποιώντας στο έπακρο την ηλιόλουστη λάμψη σας.

**1. Aloe Vera**: Γνωστή ως το «φυτό της αθανασίας, η Aloe Vera είναι ένας φυσικός ενυδατικός και καταπραϋντικός παράγοντας που προσφέρει άμεση ανακούφιση στο ηλιοκαμένο δέρμα. Η ουσία που μοιάζει με gel περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα τα οποία βοηθούν στην επούλωση και ενυδάτωση. μειώνοντας την ερυθρότητα και προάγοντας την ταχύτερη ανάρρωση.

**2. Λεβάντα**: Το απαλό άρωμα της λεβάντας δεν είναι μόνο καταπραϋντικό για τις αισθήσεις – είναι επίσης απίστευτα ευεργετικό για το δέρμα. Η λεβάντα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ηρεμήσουν το ερεθισμένο δέρμα και να προάγουν την επούλωση. Το αιθέριο έλαιό του μπορεί να αραιωθεί και να εφαρμοστεί σε πληγείσες περιοχές για μια χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία.

**3. Καλέντουλα**: Με τα ζωηρά χρυσά πέταλά της, η καλέντουλα είναι ένα πραγματικό στολίδι για το δέρμα που καταπονείται από τον ήλιο. Αυτό το βότανο είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές του ιδιότητες. Με έγχυση σε κρέμες ή έλαια, η καλέντουλα μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση ελαφρών εγκαυμάτων, στη μείωση της ερυθρότητας και στην ενθάρρυνση της αποκατάστασης του δέρματος.

**4. Χαμομήλι**: Η λεπτή γοητεία του χαμομηλιού εκτείνεται πέρα από το ηρεμιστικές του ιδιότητες ως τσάι. Το χαμομήλι είναι μια φυσική καταπραϋντική ουσία για το δέρμα που μπορεί να ανακουφίσει την ενόχληση από τα ηλιακά εγκαύματα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και της ερυθρότητας, ενώ η απαλή του φύση το καθιστά κατάλληλο ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος.

**5. Λάδι καρύδας**: Ένα βασικό προϊόν κουζίνας που διπλασιάζει ως ελιξίριο ομορφιάς, το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που παρέχουν βαθιά ενυδάτωση στο ξεραμένο δέρμα. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της μόλυνσης σε περίπτωση ελαφρών ηλιακών εγκαυμάτων. Κάντε απαλό μασάζ με μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στο δέρμα σας για να απολαύσετε τα θρεπτικά του οφέλη.

**6. Μέντα**: Η αίσθηση δροσιάς της μέντας δεν είναι απλώς αναζωογονητική—μπορεί επίσης να προσφέρει ανακούφιση στο υπερθερμασμένο δέρμα. Δημιουργήστε ένα νερό με έγχυση μέντας και ψεκάστε το στο δέρμα σας για μια στιγμιαία, αναζωογονητική αίσθηση. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τη μέντα σε μάσκες ή λοσιόν DIY για μια αναζωογονητική εμπειρία που μοιάζει με σπα.

**7. Πράσινο τσάι**: Το πράσινο τσάι δεν είναι απλώς ένα απολαυστικό ρόφημα. Είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Φτιάξτε λίγο πράσινο τσάι, αφήστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε το ως απαλό τονωτικό για να καταπραΰνετε και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας.

**8. Αγγούρι**: Αυτό το ταπεινό λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι γνωστό για τα ενυδατικά και δροσιστικά του αποτελέσματα. Τοποθετήστε τις φέτες αγγουριού σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο για να καταπραΰνουν, να αναζωογονήσουν και να μειώσουν το πρήξιμο.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις βοτανικές θεραπείες, ακολουθεί ένας απλός οδηγός:

1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας το δέρμα σας απαλά για να αφαιρέσετε τυχόν ιδρώτα, αντηλιακό ή ακαθαρσίες.
2. Επιλέξτε το βότανο που προτιμάτε ή συνδυασμό βοτάνων με βάση τις ανάγκες του δέρματός σας.
3. Εξάγετε τις ευεργετικές ιδιότητες δημιουργώντας αφεψήματα, μείγματα αιθέριων ελαίων ή καταπραϋντικές κρέμες.
4. Εφαρμόστε το φυτικό φάρμακο στο δέρμα σας, κάνοντας απαλό μασάζ.
5. Αφήστε τη φυτική ευεργετικότητα να κάνει τα μαγικά της για λίγο πριν την ξεπλύνετε ή την αφήσετε να δράσει, ανάλογα με τη θεραπεία.

Νιασιναμίδη – Μια βιολογικά ενεργή μορφή νιασίνης (βιταμίνη Β3), η νιασιναμίδη βρίσκεται φυσικά σε πολλά λαχανικά ρίζας και ζύμες. Αυτό το συστατικό προκαλεί ενζυματικές αντιδράσεις σε κυτταρικό επίπεδο που οι ερευνητές πιστεύουν ότι αναστέλλουν τη διαδικασία μεταφοράς μελανίνης που οδηγεί σε αποχρωματισμό του δέρματος. Μελέτες δείχνουν ότι η τοπικά εφαρμοζόμενη νιασιναμίδη μειώνει ορατά την υπερμελάγχρωση και τον χρωματισμό του δέρματος, βελτιώνοντας την εμφάνιση αποχρωματισμένου ή ωχρού δέρματος.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

ΕΧΤΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟ.

Για να σταματήσετε το ξεφλούδισμα από την αρχή του, απλώστε ελαιόλαδο σε όλο σας το σώμα με ένα βαμβάκι. Κλειδώστε τη ενυδάτωση σας απλώνοντας από επάνω την κρέμα σώματος σας. Έτσι δεν θα λερωθείτε καθόλου και το ελαιόλαδο θα δουλεύει συνέχεια την επιδερμίδα σας.  Η ενυδάτωση στο στεγνό δέρμα θα είναι άμεση! Εάν η ξηρότητα σας είναι υπερβολική, κάντε το ίδιο και την επόμενη ημέρα. Η φυσική βιταμίνη Ε από την θαυματουργή ελιά με τις ιαματικές της ιδιότητες θα σας ανταμείψει το δίχως άλλο!

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ.

Μέλι
Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος. Ως υγραντικό ενθαρρύνει εντατικά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του, γεγονός που το καθιστά ένα υπέροχο ενυδατικό φάρμακο για τα ηλιακά εγκαύματα.

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώστε απαλά μέλι στην καμένη περιοχή. Αφήστε το να δράσει για 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Εφαρμόστε ξανά κάθε λίγες ώρες για περαιτέρω ανακούφιση. Συνεχίστε με αλόη βέρα ή ψυκτικό ψεκασμό με υδρόλυμα.

Γιαούρτι η αγαπημένη επείγουσα λύση της γιαγιάς.
Το γιαούρτι δροσίζει, θρέφει και ενυδατώνει. Χρησιμοποιήστε απλό γιαούρτι με ενεργές καλλιέργειες και απλώστε το στις καμένες περιοχές, αφήνοντάς το να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά. Βελτιώστε τη θεραπευτική δύναμη του γιαουρτιού ανακατεύοντάς το με λίγο δροσιστικό αγγούρι (Mars, 1999).

 

Αν λατρεύεις τα αιθέρια έλαια , ακολουθούν τα καλύτερα για την αποκατάσταση του δέρματος μετά απο φλεγμονή και ηλιακό έγκαυμα του καλοκαιριού.

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύτιμες, πτητικές ενώσεις της φύσης που λαμβάνονται από οργανικές πηγές όπως πέταλα λουλουδιών, φλοιός, φύλλα και άλλα. Είναι οι έμφυτες ιδιότητες αυτών των φυτών που δίνουν στα αιθέρια έλαια τη δύναμη να ηρεμούν το εκτεθειμένο στον ήλιο δέρμα.

1. Τριαντάφυλλο: Συχνά χαιρετίζεται ως το «βασιλικό λάδι». Οι ιδιότητες του αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου περιλαμβάνουν:
– Λεπτή λουλουδάτη σύνθεση, ιδιαίτερα ευεργετική για το ευαίσθητο δέρμα.
– Προάγει μια υγιή απόκριση στη φλεγμονή, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση της ερυθρότητας.
– Υπερέχει σε συστατικά που προσφέρουν προστασία από τις περιβαλλοντικές πιέσεις, προστατεύοντας το δέρμα από ατέλειες που προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες.

2. Λεβάντα: Συνδυάζει διακριτικές νότες λουλουδιών με ισχυρή άμυνα ενάντια στα περιβαλλοντικά στοιχεία. Επιπλέον, το καταπραϋντικό άρωμα της λεβάντας βοηθά στην ανακούφιση της ενόχλησης από το ερεθισμένο δέρμα.

3. Λιβάνι: Αν το τριαντάφυλλο είναι η βασίλισσα, τότε το λιβάνι μπορεί να θεωρηθεί ο «μονάρχης των ελαίων». Φημισμένο για την εξαιρετική υποστήριξή του σε μια ισορροπημένη φλεγμονώδη απόκριση και την ικανότητά του να αναζωογονεί τα κύτταρα, η επιλογή λιβανιού για ερεθισμούς του δέρματος είναι πράγματι μια σοφή απόφαση.

4. Χαμομήλι: Πέρα από τη διάσημη ιδιότητά του ως ηρεμιστικό αιθέριο έλαιο λουλουδιών για χαλάρωση, το χαμομήλι αποδεικνύεται ένα ισχυρό φάρμακο για την καταπραϋντική του δέρματος.
– Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν ουσιαστική υποστήριξη για μια υγιή απάντηση στη φλεγμονή.
– Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις φυσικές τοξίνες.
– Η ανάμειξη δύο σταγόνων χαμομηλιού με κλασματωμένο λάδι καρύδας και η απαλή εφαρμογή του στις πληγείσες περιοχές προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση.

5. Ευκάλυπτος: Οι τονωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του ευκαλύπτου τον καθιστούν ιδανική λύση για να ηρεμήσει ακόμα και το πιο επιβαρυμένο δέρμα. Ακριβώς όπως η λεβάντα και το τριαντάφυλλο, χρησιμεύει επίσης ως ασπίδα ενάντια στις περιβαλλοντικές προκλήσεις.
– Συνιστώ να προσθέσετε μερικές σταγόνες ευκάλυπτου σε ένα κρύο πανί και να το απλώσετε απαλά σε ερεθισμένο δέρμα.

6. Tea Tree: Αναγνωρισμένο για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι ένα πολύτιμο αγαθό για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου έλαια για την ενθάρρυνση του σχηματισμού νέου δέρματος και την προστασία του έντονα ερεθισμένου δέρματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αραιώσετε το έλαιο τεϊόδεντρου πριν το εφαρμόσετε στις πληγείσες περιοχές.

7. Μέντα: Με τις εγγενείς ψυκτικές της ιδιότητες, η μέντα είναι ένα ισχυρό έλαιο για την ηρεμία του ερεθισμού του δέρματος. Επιπλέον, όταν εφαρμόζεται στον αυχένα του λαιμού, οι φυσικές ιδιότητες της μέντας προσφέρουν μια αίσθηση αναζωογόνησης.
– Συνιστάται να αραιώσετε αυτό το λάδι πριν την εφαρμογή για να αποφύγετε οποιαδήποτε ευαισθησία στο ευαίσθητο δέρμα.

8. Γεράνι:

Άλλο ένα λουλουδέλαιο στη διάσωση! Αν και δεν είναι τόσο ακριβό όσο το τριαντάφυλλο, το γεράνι προσδίδει μια λεπτή ανθική ουσία μαζί με υποστήριξη για μια ισορροπημένη φλεγμονώδη απόκριση, παρόμοια με άλλα λουλουδέλαια. Το γεράνι προάγει επίσης την αναζωογόνηση του δέρματος.

9. Σανταλόξυλο: Τα πλεονεκτήματα του σανταλόξυλου περιλαμβάνουν —ναι, το μαντέψατε— την προώθηση μιας ισορροπημένης απόκρισης στη φλεγμονή, κατά συνέπεια την ανακούφιση από την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος. Επιπλέον, η εφαρμογή σανταλόξυλου μπορεί να προκαλέσει μια φυσική αίσθηση δροσιάς όταν εφαρμόζεται τοπικά σε φλεγμονώδεις περιοχές.
 Αγκαλιάστε τα φυσικά χαρίσματα αυτών των βοτάνων και εμφυσήστε τη ρουτίνα περιποίησης μετά τον ήλιο με τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες. Θυμηθείτε, λίγη περιποίηση από τη Μητέρα Φύση μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αποκατάσταση της ζωτικότητας του δέρματός και να  βοηθήσει να διατηρήσετε αυτή την υπέροχη μπρονζε λάμψη χωρίς τις θλιβερές απώλειες των ζωντανών κυττάρων απο το δέρμα μας.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Αιθέρια Έλαια

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr