Γυρίστε γρήγορα τον χρόνο πίσω μετά τις φθορές με βιταμίνη C. Τι πρέπει να κάνετε.

Γυρίστε γρήγορα τον χρόνο πίσω μετά τις φθορές με βιταμίνη C. Τι πρέπει να κάνετε.

Εαν θες εντυπωσιακά οφέλη στην επιδερμίδα σου μετά απο την ελεύθερη κατάχρηση του ήλιου στο πρόσωπο σου, επίλεξε βιταμίνη C. Είναι η δύναμη της επανόρθωσης και της ανασύστασης ή και επούλωσης του δέρματος απο πληγές, ίχνη κούρασης και απρόσμενες  φθορές.

 

Τα οφέλη της βιταμίνης C για το δέρμα σας

Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία
1/12 _
Τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσουν στην άμυνα ενάντια στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η υπεριώδης ακτινοβολία. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό δέρματος με βιταμίνη C στη θέση του αντηλιακού. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει το SPF αφού δεν απορροφά τις ακτίνες UVA ή UVB. Αλλά αν η υπεριώδης ακτινοβολία εισχωρήσει στο δέρμα σας, ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση της βλάβης.

 


Μπορεί να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία
2 /12
Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με βάση τη βιταμίνη C μπορεί να φωτίσουν τα μπαλώματα που είναι πιο σκούρα από το υπόλοιπο δέρμα σας, που ονομάζονται υπερμελάγχρωση. Σε μια μελέτη, η βιταμίνη C που εφαρμόστηκε στο δέρμα για 16 εβδομάδες μείωσε σημαντικά αυτά τα σημεία. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί πόσο καλά λειτουργούν οι κρέμες με βιταμίνη C.

Βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων
3/12 _
Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό συστατικό σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων όταν το χρησιμοποιείτε για τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί επίσης να βοηθήσει. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες. Δεν περιορίζεται στα εσπεριδοειδή. Το μπρόκολο, οι κόκκινες πιπεριές και το σπανάκι είναι επίσης γεμάτα από αυτό.

Ενισχύει το κολλαγόνο
4/12 _


Αυτή η πρωτεΐνη υπάρχει φυσικά στο δέρμα σας και το βοηθά να μην χαλάσει. Αλλά το σώμα σας επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς μεγαλώνετε. Η βιταμίνη C που εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου. Βοηθά επίσης στη διατήρηση του κολλαγόνου που έχετε και προστατεύει την πολύτιμη πρωτεΐνη από τη φθορά.

Προωθεί τη θεραπεία
5/12 _
Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν πιο γρήγορα. Θα μπορούσατε να πάρετε συμπληρώματα, να πάρετε περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας ή να τα εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Όλα βοηθούν στο κλείσιμο των ανοιχτών πληγών — ειδικά σε άτομα που δεν έχουν ήδη χορτάσει από το υλικό. Η βιταμίνη βοηθά το σώμα να παράγει το κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για την επίλυση αυτού του τύπου τραυματισμού.

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Serum βιταμίνης C

Μειώνει τις ουλές
6/12 _
Σε μια μελέτη, το τζελ βιταμίνης C που εφαρμόστηκε στο δέρμα έκανε τις χειρουργικές ουλές λιγότερο αισθητές. Στο πείραμα που περιελάμβανε 80 άτομα, οι μισοί από αυτούς έβαζαν καθημερινά το τζελ πυριτίου που είχε εγχυθεί με βιταμίνες στην πληγή τους για 6 μήνες αφού αφαιρέθηκαν τα ράμματα. Στη συνέχεια, τα σημάδια τους ήταν λιγότερο ορατά από εκείνα των ανθρώπων που δεν είχαν χρησιμοποιήσει το προϊόν.

Επιλέξτε L-ασκορβικό οξύ

7/12 _
Αυτή η μορφή τοπικής βιταμίνης C είναι η πιο δραστική και η πιο ερευνημένη. Τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος μερικές φορές περιέχουν άλλους τύπους που δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί, όπως το ασκορβυλοφωσφορικό μαγνήσιο ή ο παλμιτικός ασκορβυλεστέρας. Ελέγξτε την ετικέτα για να βρείτε το είδος με τα περισσότερα στοιχεία πίσω από αυτήν.

Επιλέξτε ένα ισχυρό προϊόν
8/12 _


Αναζητήστε ορούς με συγκέντρωση βιταμίνης C μεταξύ 10% και 20%. Χαμηλότερο από αυτό μπορεί να μην φέρει τα υποσχεμένα οφέλη και υψηλότερο θα μπορούσε να ερεθίσει το δέρμα σας χωρίς να φέρει καμία πρόσθετη αξία.

Εφαρμόστε μετά τον καθαρισμό
9/12 _
Ταμπονάρετε κρέμα ή ορό βιταμίνης C αφού πλύνετε το πρόσωπό σας και πριν εφαρμόσετε ενυδατική λοσιόν. Θα μπορούσε να τσιμπήσει ή να κάνει το δέρμα σας κόκκινο στην αρχή, αλλά αυτό θα πρέπει να υποχωρήσει αν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Δοκιμάστε τυχόν νέα προϊόντα σε μια μικρή περιοχή πριν τα εφαρμόσετε σε ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Να είστε προσεκτικοί με τους συνδυασμούς
10/12 _


Πηγαίνετε εύκολα αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό βιταμίνης C μαζί με άλλα όξινα προϊόντα περιποίησης δέρματος όπως η ρετινόλη. Μαζί θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα σας. Σκεφτείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε εναλλασσόμενες ημέρες και όχι ταυτόχρονα.

Να είστε έξυπνοι σχετικά με την αποθήκευση
11/12 _
Κρατήστε τον ορό σας με βιταμίνη C μακριά από το φως και τον αέρα — και τα δύο μπορούν να βλάψουν τα συστατικά. Επιλέξτε ένα προϊόν σε σκούρο δοχείο για να το προστατεύσετε. Κλείστε καλά το καπάκι και τοποθετήστε το σε μέρος δροσερό, σκοτεινό και στεγνό.

Φάτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας
12/12 _
Δεν είναι όλα για λοσιόν και ορούς. Η βιταμίνη C στα τρόφιμα βοηθά επίσης στην προώθηση της υγιούς επιδερμίδας. Τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα ακτινίδια και οι φράουλες είναι όλα γεμάτα με τα υλικά.

WebMD

Serum βιταμίνης C

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr