Ταλαιπωρημένες φτέρνες μετά τις διακοπές; Το εύκολο DIY scrub για πέλματα απαλά σαν μωρού

Ταλαιπωρημένες φτέρνες μετά τις διακοπές; Το εύκολο DIY scrub για πέλματα απαλά σαν μωρού

Τα περιποιημένα κάτω άκρα κάνουν τη διαφορά σε μια εμφάνιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

H περιποίηση των κάτω άκρων είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, ζωτικής σημασίας για να είναι απαλά και υγιή και οφείλουμε να τους την παρέχουμε όλο τον χρόνο, και όχι μόνο όταν εκτίθενται σε κοινή θέα. Ξεκινώντας μάλιστα από νωρίς (ή, ακόμα καλύτερα, διατηρώντας μια all year round ρουτίνα φροντίδας των άκρων σου) λειτουργείς προληπτικά και χαρίζεις από νωρίς στην επιδερμίδα σου όλη την απαλότητα που χρειάζεται.

Ιδίως αν υποφέρεις συχνά από σκασμένες, ταλαιπωρημένες φτέρνες, έχεις έναν λόγο παραπάνω για να δώσεις τη σημασία που χρειάζεται. Και σου ξαναλέμε ότι δεν πρέπει να το κάνεις μόνο το καλοκαίρι ή στα τέλη της άνοιξης που αρχίζουμε δειλά δειλά και φοράμε τα πρώτα slingbacks, αλλά όλο τον χρόνο, διαφορετικά θα σου είναι απείρως πιο δύσκολο να ενυδατώσεις τα κάτω άκρα σου αν τα έχεις αφήσει στην τύχη τους για καιρό.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ενυδατώσεις φτέρνες και πέλματα, αλλά και μια ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορείς να απλώνεις καθημερινά στο δέρμα σου για να είναι πιο ενυδατωμένο. Πέρα από τις κρέμες, η τακτική απολέπιση θα σε βοηθούσε αρκετά ώστε να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξεις μια πιο απαλή και λεία επιδερμίδα.

Δες εδώ τις κρέμες ποδιών που θα σου χαρίσουν σούπερ ενυδατωμένες φτέρνες

Αν ωστόσο δεν έχεις κάποια ειδική κρέμα ή scrub ποδιών στη διάθεσή σου αυτή τη στιγμή, και θες να φτιάξεις κάτι φυσικό (και δικό σου), μπορείς να παρασκευάσεις ένα εύκολο DIY scrub για απολέπιση στο μπάνιο σου, με υλικά από την κουζίνα σου.

Πώς να απαλλαχθείς από τις σκασμένες φτέρνες μια για πάντα

Τα scrubs είναι απαραίτητο να γίνονται συχνά, και μάλιστα σε σημεία όπως τα πέλματα και οι φτέρνες σε παίρνει να το κάνεις συχνότερα απ’ ότι στο πρόσωπο που πρέπει να δείχνεις μεγαλύτερη προσοχή λόγω πιο ευαίσθητης περιοχής.

Η εύκολη συνταγή του πεντάλεπτου που μπορείς να κάνεις είναι η εξής:
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
-1 φλιτζάνι ζάχαρη

-2 κ.σ. χυμός λεμονιού

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τοποθέτησε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη πάστα. Μετά το ντουζ, κι ενώ είσαι ακόμα στην μπανιέρα, άπλωσε το scrub που έφτιαξες και κάνε απαλό μασάζ με τα χέρια σου. Άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά και ξέπλυνε καλά με νερό.

 missbloom.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr