Από τις ρυτίδες στη λάμψη: τα καλλυντικά θαύματα της βιταμίνης Ε.

Από τις ρυτίδες στη λάμψη: τα καλλυντικά θαύματα της βιταμίνης Ε.

Απο τα μάτια μέχρι τα χείλη αλλά και ως σύμπλήρωμα μέσα στην κρέμα σώματος, η βιταμίνη αυτή κάνει τα μαγικά της άμεσα σε πρόσωπο και σώμα. Ενισχύει όμως την αντίσταση στον χρόνο και μακροπρόθεσμα.
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται ως βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες αλλά και σε πολλά τρόφιμα, όπως το ηλιέλαιο.
Η χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί  να μειώσει την εμφάνιση βαθιών γραμμών. 

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα αμύγδαλα γι αυτό το αμυγδαλέλαιο κάνει το δέρμα μας βελούδο. Σε συνδυασμό βέβαια αυτά τα δύο στοιχεία είναι ακόμη πιο δραστικά. Κάντε το τεστ πριν το δοκιμάσετε γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεκτικό δέρμα στο αμύγδαλο και μπορεί να τους προκαλέσει αλλεργία.

Όταν δοκιμάζετε μια νέα κρέμα που περιέχει βιταμίνη Ε, φροντίστε να τη χρησιμοποιείτε για τουλάχιστον ένα ή δύο μήνες συνεχόμενα, καθώς αρκετά προϊόντα μπορεί να χρειαστούν περισσότερες εβδομάδες για να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα. Κάποιες μάλιστα χρειάζονται ακόμη περισσότερο μέχρι να προσαρμοστούν στο δέρμα σας. 

Η βιταμίνη της ομορφιάς όταν τρώγεται.

Μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως το μάνγκο, το καλαμπόκι, η σόγια και τα αμύγδαλα. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την προστασία των ιστών από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

Η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες είναι μία από τις κύριες αιτίες της διάσπασης του κολλαγόνου και των ρυτίδων που προκύπτουν.

Μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του δέρματος από τις ηλιακές βλάβες και την πρόωρη γήρανση

Η καλύτερη προστασία έναντι της φωτοφθοράς ή της ζημιάς από τον ήλιο είναι πάντα η αποφυγή της έκθεσης στις υπεριώδεις ακτίνες (UV), είτε από τον ήλιο είτε από το σολάριουμ. Αφού πρέπει να βγούμε έξω για να ζήσουμε τη ζωή μας, θα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό για να αποτρέψουμε τη βλάβη του δέρματος και τα ηλιακά εγκαύματα.

Οι βιταμίνες γενικά ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αντίσταση του δέρματος στην φθορά. Η βιταμίνη Ε ειδικά, αποτρέπει  απο τις κηλίδες του καλοκαιριού και δεν είναι φωτοτοξική. Η προστασία από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος είναι ένα κοινό θέμα μεταξύ των γυναικών ακόμη και νεαρών σε ηλικία. Ταλαιπωρεί  την επιδερμίδα και αλλάζει την ποιότητα της.  Η Ε προστατεύει το δέρμα  από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες . Η υπεριώδης ακτινοβολία αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του δέρματός και η βλάβη από τον ήλιο (ή η φωτογήρανση) επιδεινώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η βιταμίνη Ε στηρίζει τους ιστούς και κρατά τις αντιστάσεις τους.

2. Μπορεί να εξουδετερώσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες


Η βλάβη από τον ήλιο οδηγεί επίσης σε φλεγμονή, η οποία βλάπτει ύπουλα το δέρμα και επιδεινώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ευτυχώς, η βιταμίνη Ε όχι μόνο δρα ως αντιοξειδωτικό, αλλά  και ως αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να βοηθήσει με την ακμή , την ψωρίαση και το ατοπικό έκζεμα αλλά και άλλες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις χωρίς να αφήνει στίγματα και επιδράσεις των δερματικών προβλημάτων που τείνουν να σαρώνουν την εμφάνιση του δέρματος.(Keen, 2016).

3. Μπορεί να προστατεύει το λιπιδικό φράγμα και να κλειδώσει την υγρασία
Μία από τις πρωταρχικές λειτουργίες του δέρματός μας είναι να λειτουργεί ως φραγμός στον έξω κόσμο. Αυτός είναι ο ρόλος της επιδερμίδας. Όπως πολλοί άλλοι τύποι κυττάρων στο σώμα μας, τα κύτταρα του δέρματος έχουν λιπιδικές μεμβράνες. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν κυτταρική βλάβη είναι η διάσπαση της μεμβράνης των λιπιδίων (λιπών) στα κύτταρα. Οι λιπιδικές μεμβράνες στο πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος κλειδώνουν την υγρασία, εμποδίζοντάς σας να χάνετε άσκοπα νερό και ηλεκτρολύτες. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της διάσπασης αυτού του στρώματος και να θεραπεύσει την κυτταρική βλάβη που έχει ήδη γίνει από τις ελεύθερες ρίζες (Keen, 2016).

Οι περισσότερες αντιγηραντικές κρέμες χωρίς ιατρική συνταγή περιέχουν μεταξύ.05 και 1 τοις εκατό βιταμίνη Ε ως ένα από τα ενεργά συστατικά τους. Αναζητήστε ένα προϊόν με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε ( άλφα-τοκοφερόλη είναι συχνά το όνομα με το οποίο την συναντάμε) ή γιατί όχι; αναζητήστε καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε.

Δείτε πώς να εφαρμόσετε λάδι βιταμίνης Ε στο πρόσωπό σας ως ολονύκτια θεραπεία:

Πλύνετε το πρόσωπό σας από οποιοδήποτε μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας στη συνέχεια με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας.
Εάν χρησιμοποιείτε καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε, ανακατέψτε μία ή δύο σταγόνες από αυτό για κάθε 10 σταγόνες ελαίου φορέα, όπως λάδι jojoba, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας .

. Μην ξεχνάτε το έλαιο της βιταμίνης Ε σβήνει τρυφερά τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια και πάνω από τα χείλη. Σαν μάσκα θεραπείας γι αυτά τα προβλήματα μπορείτε να την συνδυάσετε με μέλι.

Εφαρμόστε το μείγμα ή τον ορό βιταμίνης Ε της επιλογής σας στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Τρίψτε το πρόσωπό σας με μικρές κυκλικές κινήσεις καθώς εφαρμόζετε τη θεραπεία, έτσι ώστε να τονώσετε την κυκλοφορία και να απλώσετε το προϊόν όσο πιο μακριά γίνεται.

Περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά μετά την εφαρμογή πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας σε ένα μαξιλάρι ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Αυτή η θεραπεία είναι καλύτερο να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα ως μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Θεραπείες μάσκας

Η βιταμίνη Ε είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για θαμπό και κατεστραμμένο δέρμα.

 

Οι θεραπείες μάσκας ομορφιάς που περιέχουν βιταμίνη Ε μπορεί να έχουν μαλακτικά και αντιγηραντικά οφέλη. Οι μάσκες με βιταμίνη Ε τείνουν να συνδυάζονται με άλλα συστατικά, όπως η βιταμίνη C.

Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα βιταμίνης Ε συνδυάζοντας έλαιο βιταμίνης Ε με αμυγδαλέλαιο που καταπραΰνει το δέρμα , λίγες σταγόνες από φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, μέλι και πολτοποιημένο αβοκάντο.

Αν αφήσετε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας για 10 έως 20 λεπτά, μπορεί να ενισχύσει τη διαύγεια, τη φωτεινότητα και την απαλότητα του δέρματός σας.

Να θυμάστε ότι η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συσσωρευτεί στο στρώμα του δέρματός σας καθώς και στο σώμα σας.

Για να μην φράξετε τους πόρους σας ή να αποβάλλετε τη φυσική ισορροπία λιπαρών του δέρματός σας, μην χρησιμοποιείτε θεραπείες με βιταμίνη Ε περισσότερες από μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου με βιταμίνη Ε για την ακμή

Πάρτε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε και τρυπήστε τις χρησιμοποιώντας μια καθαρή βελόνα. Εκχυλίστε το υγρό και συλλέξτε το σε στεγνό δοχείο. Πάρτε μερικές σταγόνες από αυτό το έλαιο βιταμίνης Ε και κάντε απαλό μασάζ στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από ακμή. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρόσωπο το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε κάθε βράδυ για να απαλλαγείτε από την ακμή και τα σημάδια ακμής.

 

Μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι και βιταμίνη Ε για αντιγήρανση
Πώς να ετοιμάσετε μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι και βιταμίνη Ε;
Πρώτα ετοιμάστε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λάδι βιταμίνης Ε (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι βιταμίνης Ε που αγοράσατε από το κατάστημα ή να το εξαγάγετε από κάψουλες βιταμίνης Ε).

Προσθέστε λίγο πράσινο τσάι και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να ετοιμάσετε μια πάστα. Απλώστε το ομοιόμορφα σε πρόσωπο και λαιμό. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Κατά την αφαίρεση, κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα με βρεγμένες άκρες των δακτύλων για απολέπιση.

Τέλος ξεπλύνετε το με σκέτο νερό και επαναλάβετε αυτήν τη μάσκα προσώπου με βιταμίνη Ε κατά της γήρανσης δύο φορές την εβδομάδα.

Οφέλη: Σύσφιξη-Άμυνα κατά της φωτογήρανσης -Μακριές βλεφαρίδες

Τα καλύτερα συμπληρώματα συμπλέγματος βιταμίνης Ε περιέχουν συστατικά που είναι φυσικά, όχι συνθετικά.

Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει στα κύτταρα του δέρματος να ανανεώνονται πιο αποτελεσματικά, οδηγώντας σε πιο απαλό και πιο ζωντανό δέρμα.

Και μην ξεχνάτε για παχύτερο και ελαστικότερο δέρμα καθώς μεγαλώνετε, (ακόμη κι αν δεν επιλέξετε  τη βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες σε μορφή κρέμας ή λοσιόν) , θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επαρκή επίπεδα βιταμίνης στη διατροφή σας.

Εάν έχετε ανεπάρκεια σε αυτή τη βιταμίνη, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα χωρίς ιατρική συνταγή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει για την υποστήριξη ενός νεανικού δέρματος. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε ένα συμπλήρωμα που περιέχει βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες.

www.mystikaomorfias.gr

Πηγές. ro.co/health-guide, www.healthline.com , www.beautyanswered.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr