Οι καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση ήπατος

Οι καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση ήπατος

Το συκώτι σας είναι υπεύθυνο για πολλά πράγματα στο σώμα και λειτουργεί ως το κύριο σύστημα φιλτραρίσματος του σώματός σας. Το συκώτι μετατρέπει τις τοξίνες στο σώμα σε απόβλητα που πρέπει να αφαιρεθούν από το σώμα. Καθαρίζει το αίμα σας και βοηθά στον μεταβολισμό των φαρμάκων και των θρεπτικών συστατικών. Λόγω των πολυάριθμων λειτουργιών του, είναι σημαντικό να διατηρείτε το συκώτι σας υγιές. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι μέσω της αποτοξίνωσης . Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση του ήπατος.

Αποτοξινώστε το συκώτι σας
Χυμός Παντζαριού
Ο χυμός παντζαριού περιέχει αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και την οξειδωτική βλάβη. Ο χυμός παντζαριού βοηθά επίσης στην αύξηση της παραγωγής μιας ποικιλίας φυσικών ενζύμων αποτοξίνωσης . Θα λάβετε τα περισσότερα οφέλη από τον φρεσκοστυμμένο χυμό από ώριμα παντζάρια. Ωστόσο, η κατανάλωση τεύτλων θα προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία.

Βατόμουρα Και Κράνμπερι
Τα βατόμουρα και τα κράνμπερι περιέχουν αντιοξειδωτικά (ανθοκυανίνες) που προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Αυτά τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν την απόκριση των κυττάρων του ανοσοποιητικού και βοηθούν στην επούλωση και την ενίσχυση του ήπατος. Το εκχύλισμα βατόμουρου και το εκχύλισμα κράνμπερι μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη ηπατικών βλαβών. Η κατανάλωση μιας μερίδας μύρτιλων ή κράνμπερι κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας σας και στην αναστροφή των επιπτώσεων του λιπώδους ήπατος.

Αποτοξίνωση με εσπεριδοειδή
Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και τα μανταρίνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το συκώτι σας από τραυματισμούς. Τα εσπεριδοειδή βοηθούν επίσης στη διαδικασία αποτοξίνωσης και διεγείρουν το συκώτι να παράγει τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία του ήπατος. Η κατανάλωση μιας μερίδας εσπεριδοειδών καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο συκώτι και στην προστασία του ήπατος από βλάβες που προκαλούνται από τοξίνες και βαρέα μέταλλα.

Καφές
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του ήπατος και στην προστασία του από ασθένειες χάρη στα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στον καφέ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κίρρωσης του ήπατος για όσους πάσχουν από χρόνια ηπατική νόσο. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και να μειώσει τη φλεγμονή. Είναι σημαντικό να πίνετε καφέ με μέτρο λόγω ορισμένων αρνητικών επιπτώσεων της καφεΐνης .

Σταυρανθή Λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα χόρτα περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών και άλλων ευεργετικών φυτικών ενώσεων που βοηθούν στην επούλωση και την προστασία του ήπατος. Το εκχύλισμα από φύτρα μπρόκολου και τα λαχανάκια Βρυξελλών αυξάνουν τα φυσικά ένζυμα αποτοξίνωσης του σώματός σας. Επιπλέον, η κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου λιπώδους ηπατικής νόσου και όγκων του ήπατος, βελτιώνοντας έτσι την υγεία του ήπατος. Για καλύτερα αποτελέσματα, συμπεριλάβετε τουλάχιστον μία μερίδα σταυρανθή λαχανικά στη διατροφή σας καθημερινά . Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη διαχείριση του βάρους .

Λιπαρά Ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια κρύου νερού περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή και μειώνουν τον αριθμό των τριγλυκεριδίων και την ποσότητα του ηπατικού λίπους σε όσους πάσχουν από μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών κάθε εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του ήπατός σας.

Σκόρδο
Το σκόρδο είναι μια από τις καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση του ήπατος. Το σκόρδο περιέχει θείο και σελήνιο, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του ήπατος. Το θείο ενεργοποιεί τα ηπατικά ένζυμα, τα οποία χρησιμοποιούνται από το σώμα για να βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών. Το σελήνιο, από την άλλη πλευρά, είναι ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων. Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή του οξειδωτικού στρες στο συκώτι και στην απομάκρυνση του λίπους από το συκώτι.

Φράπα
Το γκρέιπφρουτ είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά (ναριγγίνη και ναριγγενίνη) που προστατεύουν το συκώτι σας. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τη φλεγμονή στο συκώτι σας και προστατεύουν τα ηπατικά κύτταρα από περαιτέρω βλάβη. Καθώς το γκρέιπφρουτ καταναλώνεται καθημερινά, η ποσότητα του λίπους στο συκώτι σας θα μειωθεί και ο αριθμός των ηπατικών ενζύμων που χρησιμοποιούνται για την καύση λίπους θα αυξηθεί.

Σταφύλια
Τα σταφύλια, ειδικά τα μοβ και τα κόκκινα σταφύλια, περιέχουν πολυάριθμες φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για το συκώτι. Η κατανάλωση σταφυλιών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή στο ήπαρ, αποτρέπει τη βλάβη του ήπατος και βελτιώνει τις ηπατικές λειτουργίες. Εκτός από την κατανάλωση κόκκινων ή μωβ σταφυλιών, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία του συκωτιού σας με εκχύλισμα ελαίου σταφυλιού ή πίνοντας φρέσκο ​​χυμό σταφυλιού καθημερινά.

Πλιγούρι Βρώμης
Το πλιγούρι βρώμης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ποσότητα των φυτικών ινών στη διατροφή σας . Η βρώμη και το πλιγούρι βρώμης περιέχουν επίσης β-γλυκάνες που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Αυτές οι ενώσεις μειώνουν την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεται στο συκώτι, μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο παρέχει στο σώμα σας μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ηπατικής λειτουργίας. Η κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει την ποσότητα του λίπους στο συκώτι σας, να βελτιώσει τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων και να βελτιώσει τη ροή του αίματος στο ήπαρ. Η κατανάλωση ενός κουταλιού του γλυκού ελαιόλαδο καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ηπατικής νόσου και στη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης όταν ψωνίζετε ελαιόλαδο.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με ευεργετικές ενώσεις, όπως βιταμίνη Ε και υγιή λίπη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών ως τακτικό μέρος της διατροφής σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου, μεταβολικού συνδρόμου , αντίστασης στην ινσουλίνη και διαβήτη τύπου 2 . Μερικοί από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για την υγεία του ήπατος περιλαμβάνουν τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα καρύδια Βραζιλίας. Απολαύστε μια μερίδα ξηρών καρπών καθημερινά για να προάγετε την υγεία του ήπατος και να μειώσετε τον κίνδυνο λιπώδους ηπατικής νόσου.

Φραγκόσυκο
Το φραγκόσυκο είναι ένας βρώσιμος κάκτος που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως αποτελεσματική θεραπεία για την επούλωση πληγών, τις ηπατικές παθήσεις, τα έλκη και την κόπωση. Το φραγκόσυκο μειώνει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος. Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της παραγωγής ηπατικών ενζύμων. Μπορείτε να απολαύσετε τρώγοντας ένα φραγκόσυκο ή πίνοντας χυμό φραγκόσυκου για να μειώσετε τη φλεγμονή και τη βλάβη στο συκώτι.

Τσάι
Το τσάι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας. Το τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες, να μειώσουν την ποσότητα λιπών στο συκώτι, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας και στη βελτίωση των επιπέδων των ηπατικών ενζύμων. Μπορείτε να απολαύσετε πράσινο ή μαύρο τσάι, το οποίο θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος.

Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην ιατρική της Αγιουρβέδα για να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Το ενεργό συστατικό αυτού του ινδικού μπαχαρικού είναι η κουρκουμίνη, η οποία βοηθά τα ηπατικά ένζυμα να απομακρύνουν τις τοξίνες από τα ηπατικά σας κύτταρα. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά του κουρκουμά βοηθούν στην αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων, ενισχύουν την παραγωγή χολής και απομακρύνουν τα μέταλλα από το σώμα.

Θεραπεία Αποτοξίνωσης
Οφέλη Ενός Υγιούς Ήπατος
Ένα υγιές συκώτι είναι απαραίτητο για την καλή υγεία . Εκτελεί μια ποικιλία εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας χολής για την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, την παραγωγή γλυκόζης, την αποθήκευση θρεπτικών συστατικών και την αποτοξίνωση του σώματος. Μερικές από τις καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση του ήπατος περιλαμβάνουν τα βατόμουρα, τα κράνμπερι, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τον κουρκουμά.

Παρέχουν προστασία από τις επιβλαβείς τοξίνες, αυξάνουν την αντιοξειδωτική ενεργοποίηση, ενισχύουν τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία αποτοξίνωσης και μειώνουν τον κίνδυνο μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου, κίρρωσης και καρκίνου του ήπατος. Ενσωματώστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος, απομακρύνουν το υπερβολικό λίπος από το συκώτι και βελτιώνουν την υγεία του ήπατος.

rosewellness.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr