Οι 5 τροφές που τρώει διάσημος διαιτολόγος για να παραμένει βιολογικά νέος

Οι 5 τροφές που τρώει διάσημος διαιτολόγος για να παραμένει βιολογικά νέος

Θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών
Οι 5 τροφές που τρώει διάσημος διαιτολόγος για να παραμένει βιολογικά νέος

Ο γιατρός και ειδικός στη μακροζωία Dr. Mark Hyman ισχυρίζεται πως γνωρίζει τις πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν να γεράσετε με υγεία, να ζήσετε περισσότερο και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων. Ο 63χρονος έχει περισσότερους από 316.000 ακόλουθους στο TikTok, όπου αναφέρει πως βιολογικά είναι 20 χρόνια νεότερος, χάρη στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητάς του.

Το πρόσφατο best seller του με τίτλο «Young Forever: The Secrets to Living Your Longest, Healthiest Life» είναι βασισμένο στην ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον ρυθμό με τον οποίο γερνούν και την ποιότητα των μετέπειτα χρόνων τους. Η άσκηση, η διατροφή, η διαχείριση του άγχους και η κοινωνικοποίηση συνδέονται με την καλή γήρανση και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, που οδηγούν σε πρόωρη θνησιμότητα – αν και, αναμφίβολα, σε αυτό παίζει ρόλο και η γενετική.

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που ο Dr. Hyman τρώει καθημερινά για να εξασφαλίσει την υγεία του, όπως λέει, και να βεβαιωθεί ότι θα ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή, σύμφωνα με το «Fortune».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι τροφές είναι «το φάρμακό του»:

 

@drmarkhyman

Do you eat any of these foods regularly? What’s something you want to incorporate into your diet more? If you want to learn about diet and longevity, check out my new book, Young Forever. It’s out now wherever books are sold.  YoungForeverBook.com #diet #longevity #nutrition #markhyman #youngforever #booktok

♬ original sound – Mark Hyman, M.D.

Σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για τη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Περιέχουν, επίσης, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πέψη. «Περιέχουν ενώσεις που ενεργοποιούν την κυτταρική αποτοξίνωση και βελτιστοποιούν την κατάσταση των μετάλλων σας», λέει ο Hyman στο TikTok. Ο ίδιος τρώει ένα ή δύο φλιτζάνια από αυτά τα λαχανικά κάθε μέρα.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής διατροφής είναι η μαγειρική με ελαιόλαδο και ο Hyman προτιμά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάθε μέρα. Το υγιεινό λίπος του περιέχει αντιοξειδωτικά, που φημίζονται για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων και καρδιακών παθήσεων. Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες, το οποίο βλάπτει την υγεία του εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσει νευροεκφυλιστικές ασθένειες. «Τα καλά λιπαρά κάνουν καλό», σημειώνει ο Hyman. «Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε πολλά καλά λιπαρά και το ελαιόλαδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να το κάνετε».

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί, όπως τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τα καρύδια, έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη, καθώς και με τη βελτίωση της υγείας και της μακροζωίας, σύμφωνα με τον Hyman. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο χορτάτοι και να έχουν ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε έρευνά του, που επικεντρώθηκε στη διατροφή όσων ζουν περισσότερο, ο συγγραφέας Dan Buettner ισχυρίζεται ότι οι ξηροί καρποί είναι το κλειδί για τη μακροζωία και μας προτείνει να τρώμε μια χούφτα καθημερινά.

Μούρα
Τα μούρα περιέχουν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών ουσιών, τα οποία μπορούν να «ενεργοποιήσουν τη μακροζωία», όπως αναφέρει ο Hyman. Μπορούν, επίσης, να διατηρήσουν το έντερο υγιές, να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και, ως εκ τούτου, να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων απειλητικών για τη ζωή χρόνιων παθήσεων. Προσθέστε μια χούφτα βατόμουρα στο πρωινό σας smoothie ή φάτε τα ως φρούτα με το υπόλοιπο πρωινό σας.

Πράσινο τσάι
Αν και το τσάι δεν είναι τρόφιμο, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό ρόφημα της ημέρας του Hyman. Πέρα από την ηρεμία που προσφέρει, το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες. Περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από ασθένειες και να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλά. Όταν ο Hyman βρέθηκε στην Ικαρία, που συγκαταλέγεται στις Γαλάζιες Ζώνες του πλανήτη (γεωγραφικές περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής), παρατήρησε πως οι Ικαριώτες απολάμβαναν συχνά άγριο φασκόμηλο.

www.newsbeast.gr

unsplash.com

Οι 4 απίστευτες χρήσεις του ρυζιού που θα σας εντυπωσιάσουν

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr