Ποια Διατροφή Μπορεί να Εξαλείψει Πλήρως τις Εξάψεις της Εμμηνόπαυσης Σύμφωνα με τους Γιατρούς

Ποια Διατροφή Μπορεί να Εξαλείψει Πλήρως τις Εξάψεις της Εμμηνόπαυσης Σύμφωνα με τους Γιατρούς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Μια vegan διατροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εξάψεις σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, με τη δυνατότητα σχεδόν να τις εξαλείψει εντελώς, δείχνει νέα έρευνα.

Η μελέτη διαπιστώνει μια εντυπωσιακή μείωση 95 τοις εκατό στις εξάψεις ποικίλης έντασης, με μείωση 96 τοις εκατό που παρατηρείται σε μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έντονες εξάψεις εξαλείφθηκαν πλήρως.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που υιοθέτησαν μια vegan διατροφή έχασαν κατά μέσο όρο 6,4 κιλά κατά τη διάρκεια της μελέτης 12 εβδομάδων. Τα ευρήματα, που προέκυψαν από την Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική στην Ουάσιγκτον, υποδηλώνουν ότι η αλλαγή στο μικροβίωμα του εντέρου που σχετίζεται με μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλών λιπαρών είναι υπεύθυνη για αυτά τα αποτελέσματα.

Αυτή η διατροφική προσαρμογή όχι μόνο βοηθά στη διαχείριση των εξάψεων , αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2 , καθώς οδηγεί σε μείωση των βακτηρίων του εντέρου που συμβάλλουν σε αυτές τις ασθένειες.

«Οι γυναίκες που θέλουν να καταπολεμήσουν τις εξάψεις θα πρέπει να τρέφουν τα βακτήρια στο έντερο τους με μια vegan διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και φασόλια, η οποία οδηγεί επίσης σε απώλεια βάρους και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2», λέει η Δρ Hana. Η Kahleova, συν-συγγραφέας της μελέτης, σε ένα δελτίο μέσων ενημέρωσης .

Η έρευνα είναι μια δευτερεύουσα ανάλυση δεδομένων από τη δοκιμή WAVS . Στην πρωτογενή μελέτη, 84 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που εμφάνιζαν τουλάχιστον δύο μέτριες έως σοβαρές εξάψεις καθημερινά είτε ανατέθηκαν σε μια vegan δίαιτα είτε συνέχισαν την τακτική διατροφή τους για 12 εβδομάδες.

Για τη δευτερογενή ανάλυση, οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα κοπράνων από 11 συμμετέχοντες για να αξιολογήσουν τις αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου. Αυτή η μελέτη είναι πρωτοποριακή στην καθιέρωση μιας σχέσης μεταξύ της μείωσης συγκεκριμένων μικροβίων του εντέρου , όπως ο Porphyromonas και η Prevotella corporis , και της ανακούφισης των έντονων εξάψεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Prevotella corporis, που βρίσκεται επίσης σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα , φαίνεται να έχει προφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η μελέτη υποδηλώνει περαιτέρω ότι οι αλλαγές σε άλλους βακτηριακούς πληθυσμούς που παρατηρήθηκαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των εξάψεων σταθεροποιώντας τα επίπεδα οιστρογόνων , μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας τον κορεσμό, μεταξύ άλλων οφελών για την υγεία.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Complimentary Therapies in Medicine .

studyfinds.org

unsplash.com

Πώς μπορείτε να αντιστρέψετε το λεπτό δέρμα και την αραίωση του με φυσικές θεραπείες άμεσα.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr