Ο ξηρός καρπός που δίνει ενέργεια, δυναμώνει τον εγκέφαλο, ενώ ρυθμίζει την πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Ο ξηρός καρπός που δίνει ενέργεια, δυναμώνει τον εγκέφαλο, ενώ ρυθμίζει την πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Καρύδια, ξηρός καρπός
Γεμάτος με αντιοξειδωτικά συστατικά, αυτός ο ξηρός καρπός θεωρείται ίσως ο πιο ωφέλιμος με πολλά θρεπτικά συστατικά.

  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Από την υγεία του εντέρου μέχρι την ενίσχυση της μνήμης, την αντιμετώπιση των εναλλαγών της διάθεσής σας, τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ακόμη και τη γνωστική λειτουργία ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός μπορεί να βοηθήσει σε όλα αυτά.

Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ακόρεστα λίπη, οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να τρώτε καρύδια κάθε μέρα για να μειώσετε τη φλεγμονή και να υποστηρίξετε την καρδιά και την ψυχική υγεία.

Τα 3 σημαντικό οφέλη τους

Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου
Ωφελούν τον εγκέφαλό σας
Διαχειρίζεται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

1. Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοδραστικές ενώσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μικροβίωμα του εντέρου από το οποίο εξαρτάται και η συνολική μας υγεία.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, η ένταξη των καρυδιών στη διατροφή υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων ενίσχυσε τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου που βοήθησαν στη σημαντική μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

2. Ωφελούν τον εγκέφαλό σας
Η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να επιβραδύνει τη γνωστική εξασθένηση, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με μελέτες, οι πολυφαινολικές ενώσεις στα καρύδια μειώνουν την οξείδωση και τη φλεγμονή στα εγκεφαλικά κύτταρα και συμβάλλουν στο σχηματισμό νέων κυττάρων ενώ ενισχύουν την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

3. Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειάς σας, καθώς εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ειδικά σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας συνδυασμός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών στα καρύδια σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου, κάτι που βοηθάει πολύ στη διαχείριση του διαβήτη.

www.oloygeia.gr

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr