Φρούτα που Αδυνατίζουν την Κοιλιά.

Φρούτα που Αδυνατίζουν την Κοιλιά.

Πολλές δημοσιευμένες μελέτες έχουν καταδείξει ότι η αύξηση της καθημερινής κατανάλωσης ολόκληρων φρούτων συνδέεται με τη μείωση της αύξησης βάρους. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα φρούτα καταναλώνονται, τόσο λιγότερο βάρος προστίθεται. Η έρευνα έχει δείξει επίσης ότι η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων μειώνει την πιθανότητα μακροχρόνιας αύξησης βάρους στους ενήλικες, περιορίζοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Η επίπεδη κοιλιά δεν είναι απλώς ένα θέμα αισθητικής, αλλά και υγείας. Το κοιλιακό λίπος, ιδιαίτερα το σπλαχνικό λίπος, είναι συνδεδεμένο με πολλά προβλήματα υγείας όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης τύπου 2 και φλεγμονές.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα προστατευτικά αποτελέσματα των φρούτων οφείλονται εν μέρει στα αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, στη δυνατότητα των φρούτων να επηρεάζουν το μικροβίωμα του εντέρου και στην ικανότητά τους να ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού. Τα ολόκληρα φρούτα, που απαιτούν μάσηση και παρέχουν φυτικές ίνες και νερό, αδειάζουν πιο αργά από το στομάχι, κάτι που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και καθυστερεί την επανεμφάνιση της πείνας. Επιπλέον, η κατανάλωση φρούτων αντί για σνακ ή επιδόρπια με υψηλότερες θερμίδες μειώνει τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα, όπως οι βιταμίνες A, E και C, σχετίζονται με μειωμένη αποθήκευση λίπους και λιγότερο κοιλιακό λίπος. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα φρούτα, γνωστά ως πολυφαινόλες, έχουν επίσης συνδεθεί με μειωμένη αύξηση λίπους .

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει συγκεκριμένα φρούτα μπορεί να συμβάλλει στην μείωση του κοιλιακού λίπους και στη βελτίωση της γενικής υγείας. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα φρούτα και πώς μπορούν να βοηθήσουν.

Μήλα: Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την αίσθηση του κορεσμού, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης, περιέχουν πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Ακτινίδια: Τα ακτινίδια είναι γεμάτα με βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη ρύθμιση της πέψης και στην πρόληψη του φουσκώματος. Επίσης, περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στη βελτίωση της πέψης.

Μούρα: Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, τα φράουλες και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προάγουν την απώλεια λίπους.

www.pexels.com

Ανανάς: Ο ανανάς περιέχει το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στη μείωση της φλεγμονής. Επίσης, είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και νερό, γεγονός που βοηθά στην ενυδάτωση και στη μείωση του φουσκώματος.

Γκρέιπφρουτ: Το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό για την ιδιότητά του να προάγει την απώλεια βάρους. Περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην καύση του λίπους και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στην πέψη και στην ενυδάτωση.

Πεπόνι: Το πεπόνι είναι πλούσιο σε νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την ενυδάτωση και τη μείωση του φουσκώματος. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες και βιταμίνες που υποστηρίζουν την πέψη και την απώλεια λίπους. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Κεράσια: Σύμφωνα επίσης με το www.health.com  τα κεράσια παρέχουν βιταμίνη C , φυτικές ίνες και αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά, αλλά ο ρόλος τους στη διαχείριση του βάρους μπορεί να συνδέεται με τη δυνατότητά τους να υποστηρίζουν υγιή ύπνο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται τακτικά λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερο μέσο ΔΜΣ (δείκτες μάζας σώματος) και να αναπτύξουν παχυσαρκία σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν περισσότερο.
Η κατανάλωση τόσο των γλυκών όσο και των ταρτών με κεράσια, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου. Τα αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί μέσα σε τρεις ημέρες από την κατανάλωση 25 γλυκών κεράσια την ημέρα, μια μερίδα που παρέχει 110 θερμίδες και σχεδόν 4 g φυτικών ινών.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Αντί για μαλακτικό προσθέτω δύο κουταλιές της σούπας και οι πετσέτες είναι σαν καινούργιες, ωραίες στην αφή.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr