Αντί για μαλακτικό προσθέτω δύο κουταλιές της σούπας και οι πετσέτες είναι σαν καινούργιες, ωραίες στην αφή.

Αντί για μαλακτικό προσθέτω δύο κουταλιές της σούπας και οι πετσέτες είναι σαν καινούργιες, ωραίες στην αφή.

Το πλύσιμο είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν καθημερινά και το κάνουμε εδώ και χρόνια. Είναι εύκολο να μπούμε σε μια ρουτίνα και να κάνουμε λάθη που, για παράδειγμα, κάνουν τις πετσέτες μας τραχιές, σκληρές και δεν απορροφούν σωστά το νερό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τις αντικαταστήσουμε αμέσως με καινούργιες, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε απλά κόλπα.

Γλυκερίνη για το πλυντήριο, ο δρόμος για μαλακές πετσέτες. Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο και δεν θα το μετανιώσετε
Αν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε τραχιές πετσέτες, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος. Την επόμενη φορά που θα πλύνετε ρούχα, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας γλυκερίνη στο συρτάρι του απορρυπαντικού και ρυθμίστε το ως συνήθως. Αν δεν την έχετε στο σπίτι, μπορείτε εύκολα να την αγοράσετε στο φαρμακείο ή στο διαδίκτυο. Αυτό το υποκατάστατο θα βοηθήσει στο να μαλακώσουν οι ίνες των υφασμάτων σας, ώστε να είναι τόσο μαλακά, σαν να τα αγοράσατε μόλις τώρα.

Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι που έχετε πάντα στο χέρι, το ξύδι θα σας εξυπηρετήσει καλά, το οποίο έχει μαλακτικές ιδιότητες. Ρίξτε το στο χώρο του πλυντηρίου ρούχων σε μικρή ποσότητα. Περίπου 50 ml θα πρέπει να είναι αρκετά. Λόγω του έντονου αρώματός του, συνιστούμε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Τι μπορεί να γίνει για να γίνουν οι πετσέτες απορροφητικές; Μια λεπτομέρεια αλλάζει τα πάντα
Όταν οι πετσέτες μας δεν είναι πλέον απορροφητικές, αξίζει τον κόπο να δώσουμε προσοχή στο πώς τις πλένουμε. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τα πλύνετε μαζί, όχι ξεχωριστά με άλλα ρούχα. Τα βάζουμε επίσης σε τουλάχιστον 60 βαθμούς, για να απαλλαγείτε από τυχόν βακτήρια που ζουν στις ίνες. Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε να μην προσθέτετε μαλακτικό σε καμία περίπτωση, καθώς επηρεάζει αρνητικά την απορρόφηση της υγρασίας.

lafresko.nl

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Τι θα συμβεί στη χοληστερόλη σας αν τρώτε 1 κουταλιά μέλι κάθε βράδυ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr