Το Φαινόμενο Της Αμαμελίδας (Με τις Ισχυρές Φαρμακευτικές Ιδιότητες) Για Υπέροχο Δέρμα.

Το Φαινόμενο Της Αμαμελίδας (Με τις Ισχυρές Φαρμακευτικές Ιδιότητες) Για Υπέροχο Δέρμα.

Η αμαμελίδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν θάμνο. Συναντάται ως έλαιο ή ως υγρό εκχύλισμα που προέρχεται από το φυτό, το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά και υψηλά επίπεδα τανινών .

Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά γιατί βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, ενώ οι τανίνες είναι χρήσιμες φυσικές χημικές ουσίες που όχι μόνο σκοτώνουν τα βακτήρια στο δέρμα, αλλά εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων βακτηρίων. Επιπλέον, οι τανίνες έχουν στυπτικές ιδιότητες, οι οποίες συσφίγγουν το δέρμα. Χάρη σε όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά, η αμαμελίδα αποτελεί εδώ και καιρό βασικό συστατικό σε διάφορα εμπορικά προϊόντα που στοχεύουν στη θεραπεία δερματικών παθήσεων. 

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά το γεγονός ότι περιέχει τόσο ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για αιώνες, οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι η αμαμελίδα είναι, το πολύ, μόνο ήπια αποτελεσματική . Εάν προτιμάτε να κρίνετε μόνοι σας, ελέγξτε αυτές τις έξι δημοφιλείς χρήσεις του εκχυλίσματος.

 

1. Χρησιμοποιήστε Witch Hazel για να καταπολεμήσετε την ακμή
Ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις της αμαμελίδας είναι η καταπολέμηση της ακμής . Η υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους και οι φραγμένοι πόροι μπορεί να οδηγήσουν σε κηλίδες. Χάρη στις στυπτικές ιδιότητες της αμαμελίδας, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή την απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας από το δέρμα σας. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορεί να μειώσουν τον ερεθισμό και το πρήξιμο του δέρματος.

Για να χρησιμοποιήσετε αμαμελίδα για την ακμή, πρώτα καθαρίστε ή βράστε στον ατμό το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από εκχύλισμα αμαμελίδας και νερό ή αλκοόλ, απλώστε στο πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα το μείγμα σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας σε περίπτωση που έχετε κάποια αντίδραση. Ειδικά η αμαμελίδα του εμπορίου μπορεί μερικές φορές να ερεθίσει το δέρμα, ανάλογα με τα άλλα συστατικά που περιέχει. Προσέξτε, επίσης, να μην χρησιμοποιήσετε πολύ αμαμελίδα, καθώς αυτό μπορεί επίσης να είναι ερεθιστικό.

2. Ανακουφίστε τον πόνο από ηλιακά εγκαύματα, τσιμπήματα ζωύφιου ή τσιμπήματα

Έλαιο αμαμελίδος. Αναπλαστικό λάδι σύσφιξης.
Το ηλιακό έγκαυμα, τα τσιμπήματα ζωυφίων και τα τσιμπήματα εντόμων συχνά πρήζονται, φαγούρα και προκαλούν δυσφορία. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αμαμελίδας, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κνησμού και της δυσφορίας από αυτές τις καταστάσεις. Απλώς εφαρμόστε απευθείας στην πληγείσα περιοχή με ένα βαμβάκι ή ένα πανί.

3. Καταπολεμήστε την πιτυρίδα και την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής
Πολλοί πιστεύουν ότι η χρήση αμαμελίδας στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τυχόν ερεθισμού και φλεγμονής, καθώς και στην καταπολέμηση της ξηρότητας και της πιτυρίδας. Για να το δοκιμάσετε , προσθέστε μερικές σταγόνες αμαμελίδα στο σαμπουάν σας και πλύνετε κανονικά. Ή ταμπονάρετε λίγο στη γραμμή των μαλλιών σας και τα αφήνετε να καθίσουν για 5 ή 10 λεπτά πριν τα πλύνετε.

4. Αντιμετωπίστε τις αιμορροΐδες
Οι αιμορροΐδες είναι διεσταλμένες φλέβες στον πρωκτό ή στο ορθό που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, αιμορραγία, κνησμό και δυσφορία. Η προσθήκη αμαμελίδας στο νερό του μπάνιου σας και η μούλιασμα σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο σας. Μπορείτε επίσης να μουσκέψετε ένα βαμβάκι ή ένα ύφασμα με αμαμελίδα και να εφαρμόσετε απευθείας στην πληγείσα περιοχή.

5. Καταπολεμήστε τη δυσφορία των κιρσών
Οι κιρσοί είναι διευρυμένες, στριμμένες φλέβες που μπορεί να προκαλέσουν πολύ πόνο. Αν και είναι κοινά στα πόδια, μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Κάποιοι τα βρίσκουν αντιαισθητικά. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε τον πόνο που προκαλείται από κιρσούς βυθίζοντας πανιά με αμαμελίδα και εφαρμόζοντάς τα στην πάσχουσα περιοχή δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Όπως και με τις αιμορροΐδες, μπορείτε επίσης να βάλετε αμαμελίδα σε μια μπανιέρα και να μουλιάζετε, εάν οι κιρσοί σας είναι σε μεγάλο βαθμό στα πόδια.

Η αμαμελίδα μπορεί επίσης να βοηθήσει με τους προβληματικούς κιρσούς ενισχύοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας το πρήξιμο των φλεβών, χάρη στο γεγονός ότι περιέχει γαλλικό οξύ και πολλά αιθέρια έλαια χρήσιμα για τη μείωση του οιδήματος.

6. Καταπραΰνει το έγκαυμα του ξυραφιού

Έλαιο αμαμελίδος. Αναπλαστικό λάδι σύσφιξης.
Το έγκαυμα με το ξυράφι είναι ένας ερεθισμός του δέρματος που συμβαίνει μετά το ξύρισμα και εκδηλώνεται ως ερεθισμένο, κόκκινο δέρμα. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα σας και συχνά είναι αποτέλεσμα ξηρού ξυρίσματος, χρήσης θαμπού ξυραφιού ή ξυρίσματος προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν τα μαλλιά σας. Για άλλη μια φορά, οι στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αμαμελίδας την καθιστούν φυσική θεραπεία για τον ερεθισμό του δέρματος, τον πόνο και τα εγκαύματα. Αν και δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του στην καταπραϋντική του δράση κατά του εγκαύματος από ξυράφι, μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας απλώνοντας αμαμελίδα στην πληγείσα περιοχή με ένα βαμβάκι ή ένα πανί.

Έλαιο αμαμελίδος. Αναπλαστικό λάδι σύσφιξης.

Νερό αμαμελίδας. Σύσφιξη τόνωση στα κουρασμένα μάτια.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr