11 ζεστά ροφήματα που είναι ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα

11 ζεστά ροφήματα που είναι ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Τι πιο καταπραϋντικό από μια ζεστή κούπα με το αγαπημένο σας ρόφημα, όταν έξω κάνει κρύο. Είτε ψάχνετε για κάτι παραδοσιακό, όπως ζεστό κακάο ή τσάι, είτε για κάτι πιο καινοτόμο, όπως ζεστό μηλίτη ή λαχταριστό latte με καραμέλα, υπάρχουν πολλές επιλογές για εσάς.

Τσάι
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τσαγιού, ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στα γούστα σας. Δοκιμάστε ένα ζεστό τσάι πορτοκαλιού για μια γλυκιά απόλαυση ή ένα ζεστό τσάι μέντας για ένα αναζωογονητικό ρόφημα. Μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά, ξυλάκια κανέλας, γάλα, να προσθέσετε 2 φακελάκια τσαγιού και να τα αφήσετε όλα μαζί να βράσουν για 10 λεπτά. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι εσπρέσο.

Πικάντικο ζεστό κρασί
Αυτό το ζεστό ρόφημα είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του και ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε ένα μεγάλο μπολ, διατηρήστε το ζεστό και αφήστε τους καλεσμένους σας να το απολαύσουν. Χάρη στην πλούσια γεύση από κόκκους μαύρου πιπεριού και πικάντικου φρέσκου τζίντζερ, αυτή η συνταγή ζεστού κρασιού αποτελεί ένα ισορροπημένο και όχι πολύ γλυκό κοκτέιλ.

Κρεμώδες latte καραμέλας
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό ρόφημα χωρίς πολλά υλικά, μηχανή εσπρέσο ή αφρόγαλα. Για ένα ρόφημα ποιότητας barista, αντικαταστήστε τον καφέ εσπρέσο με πολύ δυνατό γαλλικό καφέ και χτυπήστε το γάλα σε μορφή αφρού. Περιχύστε από πάνω λιωμένη καραμέλα και θα έχετε ένα λαχταριστό ρόφημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Ζεστός μηλίτης
Σιγοβράστε μηλίτη με μπαχαρικά, ξύσμα πορτοκαλιού και τζίντζερ για να φτιάξετε ένα ζεστό ρόφημα με υπέροχο άρωμα και γεύση. Πιείτε μια γουλιά και σκέφτεστε ένα καλό βιβλίο για να διαβάσετε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.

Πικάντικη Ζεστή σοκολάτα
Για να ανεβάσετε τη θερμοκρασία το χειμώνα, προσθέστε στην αγαπημένη σας ζεστή σοκολάτα μια πινελιά αλεσμένου πιπεριού και κανέλας. Αυτή η συνταγή απαιτεί ένα πακέτο κακάο για ρόφημα και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Πικάντικο Hot Toddy
Το ρόφημα αυτό αρχικά δημιουργήθηκε ως θεραπεία με βάση το ουίσκι για το κρυολόγημα. Σήμερα, πολλές παραλλαγές του εξυπηρετούν περισσότερους σκοπούς. Για να δημιουργήσουμε αυτήν την πικάντικη εκδοχή ζεστού ροφήματος, χρησιμοποιούμε μέλι και μπαχαρικά, όπως κάρδαμο και αστεροειδή γλυκάνισο προσθέτοντάς τα σε ένα απλό σιρόπι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βανίλια bourbon και να απολαύσετε ένα γευστικό ζεστό ρόφημα τις κρύες μέρες.

Eggnog στο μπλέντερ
Για να εξοικονομήσετε χρόνο χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση, χρησιμοποιήστε το μπλέντερ για να ετοιμάσετε αυτό το κλασικό γιορτινό ρόφημα. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο την ανάμειξη παχύρρευστης κρέμας, ζάχαρης και μοσχοκάρυδου μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια να προσθέσετε κονιάκ (ή βανίλια Bourbon ή κονιάκ). Σερβίρετέ το ζεστό.

Ζεστή σοκολάτα με μελόψωμο
Δώστε νέα γεύση στην αγαπημένη σας ζεστή σοκολάτα προσθέτοντας μελόψωμο με μπαχαρικά, όπως κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο. Θα έχετε ένα γευστικό ρόφημα που μπορείτε να απολαύσετε με τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Ζεστός μηλίτης με μελάσα
Ο μηλίτης είναι ένα κλασικό ζεστό ρόφημα, στο οποίο αν προσθέσετε μελάσα, φρέσκο τζίντζερ και ρούμι θα αποκτήσει νέα γεύση.

Κακάο
Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο δύο συστατικά, καθιστώντας την ένα γρήγορο και αποτελεσματικό αντίδοτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Απλώς προσθέστε ζαχαρωτά ή κομματάκια σοκολάτας στο ζεστό γάλα, ανακατέψτε και απολαύστε ένα γευστικό σοκολατένιο ρόφημα.

Chai Hot Toddy
Αυτό το μοναδικό, ζεστό κοκτέιλ είναι ένα ακόμη ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συνδυάστε το ρούμι με μια πλούσια δόση μπαχαρικών, γάλακτος και μαύρου τσαγιού για μια ξεχωριστή γεύση που θα λατρέψετε το χειμώνα.

Φτιάξτε το αγαπημένο σας ρόφημα που να ανταποκρίνεται στις γευστικές σας προτιμήσεις και απολαύστε το μαζί με την οικογένειά σας, τους φίλους ή τους καλεσμένους σας, τις κρύες μέρες του χειμώνα.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Ποιες ασθένειες συνδέονται με την προσωπικότητά μας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr