Γιατί ακούγονται οι αρθρώσεις μου; Συμβαίνει κάτι κακό στο σώμα μου;

Γιατί ακούγονται οι αρθρώσεις μου; Συμβαίνει κάτι κακό στο σώμα μου;

Οι αρθρώσεις που σκάνε στην πρακτική της γιόγκα; Εδώ είναι τι σημαίνει

Με τακτική πρακτική γιόγκα και άλλους τρόπους κίνησης, οι αρθρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Σας έχει εκπλήξει ποτέ ο ήχος των αρθρώσεων που σκάνε; Το ράγισμα και το σκάσιμο, ακόμα και σαν τρόχισμα, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Μην ανησυχείς! Αυτοί οι ήχοι δεν σημαίνουν ότι το σώμα σας καταρρέει. Ας δούμε την επιστήμη πίσω από το γιατί μπορεί να συμβεί αυτό – και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Συνεχίστε να κινείστε: Η πρόληψη νικάει τη θεραπεία
Αναζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση για την επίλυση των αρθρώσεων που σκάνε
Σας έχει εκπλήξει ποτέ ο ήχος των αρθρώσεων που σκάνε όταν κινείστε; Μπορεί να αναρωτιέστε αν κάποιος άλλος μπορεί να το ακούσει. Το ράγισμα και το σκάσιμο των αρθρώσεων, ακόμα και σαν τρόχισμα, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Μην ανησυχείς! Αυτοί οι ήχοι δεν σημαίνουν ότι το σώμα σας καταρρέει. Ας δούμε την επιστήμη πίσω από το γιατί μπορεί να συμβεί αυτό – και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Γιατί Οι Αρθρώσεις Μας Κάνουν Θόρυβο;

Οι αρθρώσεις και οι μύες σας είναι δουλεύουν ακατάπαυστα. Πρέπει να παραμείνουν ευέλικτα και αρκετά δυνατά για όλα τα λυγίσματα τις ανυψώσεις και την καταπόνηση που απαιτούν οι καθημερινές μας δραστηριότητες. Δυστυχώς, οι αρθρώσεις φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και εμφανίζονται μυϊκές ανισορροπίες με τη συνεχή χρήση, που οδηγεί σε ένα κοινό πρόβλημα: οι αρθρώσεις κάνουν θόρυβο.

Εάν ακούτε έναν θόρυβο που προέρχεται από μια άρθρωση, είναι συνήθως επειδή τα δύο οστά που ενώνονται δεν κάθονται σωστά για διάφορους λόγους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι θόρυβοι μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικοί, δεν σημαίνουν τίποτα περισσότερο από το ότι οι αρθρώσεις σας χρειάζονται λίγη τρυφερή στοργική φροντίδα.

Η Επιστήμη Πίσω Από Τις Αρθρώσεις Που Σκάνε
Το υγρό στις αρθρώσεις σας περιλαμβάνει μια ουσία γέλης και αέριο, συμπεριλαμβανομένου του οξυγόνου, του αζώτου και του διοξειδίου του άνθρακα. Εάν συμπιέζετε την άρθρωση και κινείστε κοντά στο τέλος του εύρους σας, υπάρχει συχνά αρκετή πίεση για να απελευθερωθεί αυτό το αέριο, με αποτέλεσμα έναν ήχο που σκάει. Τα κόκκαλα που τρίβονται το ένα πάνω στο άλλο θα κάνουν έναν θόρυβο.

Και αν οι μύες και η περιτονία σας είναι σφιγμένοι ή υπάρχει ανισορροπία στο μήκος ή τη δύναμη των μυών σε μια άρθρωση, μπορεί να ακούσετε ένα κλικ ή ακόμα και ένα σκάσιμο καθώς οι τένοντες σας κινούνται πάνω από τα οστά σας ή εάν τα οστά σας δεν είναι ευθυγραμμισμένα κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Ενώ οι θόρυβοι των αρθρώσεων όπως το σκάσιμο, το κλικ ή το τρίξιμο μπορεί να φαίνονται ανησυχητικοί,  συνήθως δεν είναι ανησυχητικό φαινόμενο και ούτε πρέπει να τρομάζετε- εκτός αν πονάτε.

Τι Γίνεται Αν Υπάρχει Πόνος Στις Αρθρώσεις Που Σκάνε;
Εάν βιώνετε σωματικό πόνο μαζί με έναν περίεργο θόρυβο, αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. Αυτό σημαίνει ότι ερεθίζετε είτε τον μαλακό ιστό που περιβάλλει την άρθρωση είτε την ίδια την άρθρωση και μάλλον θα πρέπει να το ελέγξετε.

 Οι φυσιοθεραπευτές είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε γιατί η ανάλυση της κίνησης σας είναι το πρώτο μέλημα κάτι που το έχετε ανάγκη. Μια αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει μυϊκή δοκιμή, έλεγχο εύρους κίνησης και οθόνη λειτουργικής κίνησης. Μια λειτουργική οθόνη κίνησης είναι ένας γρήγορος και λεπτομερής τρόπος για να προσδιορίσετε εάν κινείστε ιδανικά ή έχετε αναπτύξει αντισταθμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταπόνηση των αρθρώσεων σας.

Μόλις μάθετε πού αντισταθμίζετε ή κινείστε μη βέλτιστα, μπορείτε να αρχίσετε να εστιάζετε σε βασικές περιοχές για να διατηρήσετε την ισορροπία και την ευελιξία των μυών στις αρθρώσεις σας. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο θόρυβος θα φύγει, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι δεν προετοιμάζεστε για τραυματισμό.

Γιόγκα Και Υγεία Των Αρθρώσεων

Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις αρθρώσεις σας, αρκεί να μην προσπαθήσετε να πιέσετε πέρα ​​από ένα υγιές εύρος κίνησης. Στην πρακτική της γιόγκα, συχνά πιστεύουμε ότι περισσότερο τέντωμα είναι καλύτερο. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το τέντωμα των αρθρώσεων μας πολύ μακριά μπορεί να τις αποσταθεροποιήσει. Όταν τεντώνουμε υπερβολικά τους συνδέσμους που συνδέουν τα οστά στα σημεία των αρθρώσεων, τείνουν να μην αναπηδούν πίσω. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια αποσταθεροποίηση που μπορεί να οδηγήσει σε θορυβώδεις αρθρώσεις.

Οι ώμοι και οι γοφοί μας είναι οι πιο κινητές αρθρώσεις στο σώμα. Η γιόγκα για υγιείς αρθρώσεις ισχίου μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία μεταξύ σταθερότητας και κινητικότητας. Η γιόγκα μπορεί επίσης να βοηθήσει να διατηρήσουμε τις αρθρώσεις των ώμων μας ισορροπημένες , και πάλι, αρκεί να προσεγγίζουμε την πρακτική με προσεκτική προσοχή.

Συνεχίστε Να Κινείστε: Η Πρόληψη Νικάει Τη Θεραπεία
Για να παραμείνετε στην κορυφή της φυσικής κατάστασης και της υγείας σας, μην υποτιμάτε την αξία της κίνησης. Η κίνηση με διάφορους τρόπους—γιόγκα, περπάτημα, χορός κ.λπ.—είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσετε το σώμα σας και να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία δύναμης, ευελιξίας και κινητικού ελέγχου. Είναι εξίσου σημαντικό να κάνετε άλλα πράγματα που θα θεωρούσατε υγιή, όπως να παραμένετε ενυδατωμένοι, να έχετε ποιοτικό ύπνο και να τρώτε καλά. Γιατί αν δεν νιώθεις καλά, δεν θα έχεις κίνητρο να κινηθείς!

Το περπάτημα και η γιόγκα είναι και τα δύο καλά για τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων.

Αναζητήστε Επαγγελματική Καθοδήγηση Για Την Επίλυση Των Αρθρώσεων Που Σκάνε
Ο θόρυβος των αρθρώσεων δεν σημαίνει πάντα ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αλλά αν ανησυχείτε για περίεργους ήχους που προέρχονται από τις αρθρώσεις σας, αναζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση.

Θυμηθείτε, το να παραμένετε ενεργοί και να διατηρείτε την ισορροπία των μυών είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Αν και δεν υπάρχει τέλεια συνταγή άσκησης για τη μέγιστη υγεία των αρθρώσεων, η εφαρμογή μιας ποικιλίας  είναι και το καρύκευμα της ζωής μας (και επίσης καλό για τις αρθρώσεις σας). Συνεχίστε λοιπόν να κινείστε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να κρατάτε τις αρθρώσεις σας γερές και ακμαίες!

yogauonline.com

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ «ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ» ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr