Ιδρώστε με άσκηση κάρδιο για σούπερ αδυνάτισμα στο σπίτι. Κάψτε λίπος.

Ιδρώστε με άσκηση κάρδιο για σούπερ αδυνάτισμα στο σπίτι. Κάψτε λίπος.

Αυτή η προπόνηση καρδιο 60 λεπτών θα σας προκαλέσει όσο κανένας άλλος! 

Τα οφέλη της κάρδιο άσκησης για το αδυνάτισμα και την καρδιά.

Η καρδιαγγειακή ή αερόβια άσκηση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σωματικών, ψυχικών και γενικών οφελών για την υγεία. 

1. Βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία:
– Βελτιωμένη υγεία της καρδιάς: Οι ασκήσεις καρδιο ενισχύουν τον καρδιακό μυ, καθιστώντας τον πιο αποτελεσματικό στην άντληση αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
– Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση: Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας την πίεση στις αρτηρίες σας.

2. Διαχείριση βάρους:
– Απώλεια βάρους και καύση λίπους: Οι ασκήσεις Cardio καίνε θερμίδες, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος.
– Αυξημένος μεταβολισμός: Η τακτική καρδιο άσκηση μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμόεπιταχύνοντας το αδυνάτισμα.

3. Βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία:
Βελτιωμένη χωρητικότητα των πνευμόνων: Οι προπονήσεις καρδιο αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων, επιτρέποντας στο σώμα σας να λάβει περισσότερο οξυγόνο και να αφαιρέσει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα.
Καλύτερη αντοχή: Η βελτιωμένη λειτουργία των πνευμόνων μεταφράζεται σε καλύτερη αντοχή κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων.

4. Οφέλη ψυχικής υγείας:
– Μείωση του στρες: Η καρδιο άσκηση διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, του άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
– Βελτιωμένη διάθεση: Οι τακτικές προπονήσεις καρδιο μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή σας, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση και να αυξήσουν τη συνολική ευεξία.
– Καλύτερος ύπνος: Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η τακτική καρδιο άσκηση βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου τους.

5. Αυξημένα επίπεδα ενέργειας:
– Περισσότερη ενέργεια: Η καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να αυξήσει τα συνολικά επίπεδα ενέργειας και να μειώσει τα αισθήματα κόπωσης.
– Βελτιωμένη παραγωγικότητα: Με περισσότερη ενέργεια, μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί όλη την ημέρα.

6. Καλύτερη υγεία των μυών και των αρθρώσεων:
– Πιο δυνατοί μύες: Ενώ η καρδιαγγειακή άσκηση στοχεύει κυρίως στο καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθά επίσης τον τόνο και την ενίσχυση διαφόρων μυϊκών ομάδων.

Οι ασκήσεις καρδιο χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι ή το ποδήλατο, μπορεί να είναι ήπιες για τις αρθρώσεις, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

7. Ενισχυμένη μακροζωία:
– Αυξημένη διάρκεια ζωής: Η τακτική καρδιο άσκηση έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
– Πρόληψη ασθενειών: Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως ο διαβήτης τύπου 2, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

8. Βελτιωμένος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα:
– Καλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη: Οι προπονήσεις καρδιο μπορεί να βελτιώσουν την ικανότητα του σώματός σας να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη.

9. Βελτιωμένη αναπνευστική λειτουργία:
– Αυξημένη παροχή οξυγόνου: Βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της μεταφοράς οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος, και δίνουν ώθηση στην αναπνοή αβίαστα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που αδυνατίζει όλο το σώμα

 

Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για τους ενήλικες για τη διατήρηση της καλής καρδιαγγειακής υγείας. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr