Πολλά οφέλη για την υγεία με το μασάζ ποδιών. Γιατί το χρειάζεται το σώμα και πως θα το κάνετε στο σπίτι

Πολλά οφέλη για την υγεία με το μασάζ ποδιών. Γιατί το χρειάζεται το σώμα και πως θα το κάνετε στο σπίτι

Το θεραπευτικό μασάζ ποδιών έχει πολλά και μοναδικά οφέλη και μόνο καλό κάνει στην υγεία. Συγκεκριμένα, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, στην ανακούφιση από το στρες, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο καθάρισμα του μυαλού και στην σωματική και ψυχική ευεξία.

Πώς λοιπόν να κάνετε μόνοι σας μασάζ στα πόδια σας;

1. Ποιο είναι το αποτέλεσμα που θα ζήσετε στο σώμα σας μετά απο ένα μασάζ ποδιών που θα κάνετε μόνες;

Από τη μείωση του στρες και την αύξηση της ενέργειας…

Το μασάζ ποδιών ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα.

Το νευρικό σύστημα παράγει πολλές ενδορφίνες. Τις ουσίες δηλαδή της χαράς και της απελευθέρωσης . Συγκεκριμένα πρόκειται για νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο που βοηθά στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων, στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση του πόνου.

Ανακούφιση από τον πόνο: Το μασάζ ποδιών βοηθά στην αποτελεσματική μείωση του πόνου στα πόδια. Μελέτη σε ασθενείς που δέχτηκαν μασάζ ποδιών μετά από σκωληκοειδεκτομή, διαπιστώθηκε ότι  τους βοήθησε να  έχουν λιγότερο πόνο. Χρησιμοποίησαν λιγότερα φάρμακα για τον σκοπό αυτό.

Αυξάνει την κυκλοφορία: Το μασάζ ποδιών βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος, βοηθά στη θεραπεία ασθενειών και διατηρεί υγιείς τους μύες και τους ιστούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με προβλήματα υγείας που οδηγούν σε κακή κυκλοφορία ή νευρική βλάβη, όπως ο διαβητής. Βοηθά επίσης τον ειδικό να ελέγξει και άλλα προβλήματα στους ασθενείς, όπως έλκη ποδιών, νύχια στα πόδια κ.α.

Εάν η κυκλοφορία του αίματος είναι κακή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Με το μασαζ ποδιών αυτή η διαδικασία αναστέλεται με αισιόδοξες συνέπειες για τους διαβητικούς. Για περαιτέρω πληροφορίες συμβουλευτείτε τον ειδικό που σας παρακολουθεί.

2. Πώς να κάνετε μόνοι σας μασάζ στα πόδια

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στα πόδια σας μόνοι σας στο σπίτι ή αν το προτιμάτε να ζητήσετε από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να σας βοηθήσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ για πρώτη φορά με μια επαγγελματία και στη συνέχεια να μάθετε και να το εφαρμόσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Βήμα 1: Καθίστε σε μια καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι, και τοποθετήστε το ένα πόδι σας πάνω από τον άλλο μηρό. Εάν θέλετε, χρησιμοποιήστε λίγη λοσιόν ή λάδι μασάζ για να βοηθήσετε τα δάχτυλα να κινούνται απαλά πάνω από το δέρμα.

Βήμα 2: Κρατήστε το μπροστινό μέρος του αστραγάλου με το ένα χέρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα και τον δείκτη του άλλου χεριού για να κρατήσετε το δέρμα στο πίσω μέρος του αστραγάλου, τραβώντας το προς τη φτέρνα. Αυτό βοηθά στη χαλάρωση του Αχίλλειου τένοντα που καταπονείται από την άσκηση, την παρατεταμένη ορθοστασία ή τα ψηλά τακούνια.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τουςς αντίχειρές σας για να τους μετακινείσετε σε μικρούς κύκλους από τη φτέρνα μέχρι τη βάση κάθε δακτύλου. Μπορείτε επίσης να πιέσετε τις αρθρώσεις σας στο κάτω μέρος του ποδιού σας ή να κρατήσετε το πόδι με τα δύο χέρια και στη συνέχεια να πιέσετε τον αντίχειρά σας στο κάτω μέρος του ποδιού, σέρνοντας τον από τη φτέρνα εώς και στο κάτω μέρος του ποδιού.

Βήμα 4: Ολοκληρώστε το μασάζ περιστρέφοντας απαλά κάθε δάχτυλο του ποδιού. Όταν τελειώσετε το μασάζ στο ένα πόδι, συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο στο άλλο πόδι.

Πρέπει να σημειώσετε ότι εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν μπορείτε να λάβετε θεραπεία μασάζ ποδιού ή όχι.

Σημειώσεις:Το μασάζ με μέτρια πίεση είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα περισσότερα άτομα με αρθρίτιδα, οινομυαλγία και χρόνιο πόνο.

Εάν το μασάζ είναι επώδυνο, κάντε το πιο απαλά. Σε περίπτωση που αισθάνεστε οξύ πόνο  θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό μασάζ απο το φαρμακείο ή να αγοράσετε ένα ρολό μασάζ ποδιών.

Το μασάζ ποδιών είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί τα χέρια για να δράσει στους μαλακούς ιστούς των ποδιών ώστε να ανακουφίσει τον πόνο, να μειώσει την ενόχληση,  το άγχος και να φροντίσει την υγεία στο σύνολο της. Όταν κάνετε μασάζ στα πόδια σας, θα πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες εφαρμογής του καθώς και την ακολουθία των κινήσεων του ώστε να απολαμβάνετε πάντα το μέγιστο όφελος και την θεραπευτική του αξία.

Πηγές αναφοράς: webmd.com-www.vinmec.com

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr