Τα οφέλη του να πίνουμε ginger κάθε πρωί

Τα οφέλη του να πίνουμε ginger κάθε πρωί

Ένα ginger shot την ημέρα αρκεί για να δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Οι λόγοι που μπορεί να αισθανόμαστε πεσμένοι μέσα στην ημέρα μας είναι διάφοροι, ανάμεσά τους και οι πτώσεις των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα αδράνειας και υποτονικότητας που μας στερεί από τη δύναμη και την ενεργητικότητά που θα απολαμβάναμε αν ο οργανισμός μας είχε όλα τα κατάλληλα στοιχεία για να κινείται δραστήρια και με αντοχή.

Η ισορροπημένη και στοχευμένη διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε προκειμένου να αποφύγουμε το παραπάνω, και αν δεν το έχετε ήδη κάνει οι ειδικοί προτείνουν να εντάξετε άμεσα στο πρόγραμμα το τζίντζερ.

Τα οφέλη του τζίντζερ στο πρωινό
Ο ιδανικότερος τρόπος να καταναλώνετε τζίντζερ είναι σαν χυμό στο πρωινό σας. Με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση, ένα σφηνάκι τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη τόνωση της ενέργειας, και στη μείωση της κούρασης και της ατονίας.

Η διαφορά που θα δείτε στη διάθεση και την αντοχή σας θα είναι άμεση. Σε συνδυασμό με άλλες υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ο χυμός από τζίντζερ το πρωί, ειδικά αν είναι πλήρως απαλλαγμένος από γλυκαντικά και πρόσθετα συστατικά, θα γίνει η πιο υγιείνη σας συνήθεια.

Πώς να τον φτιάξετε

Αν και υπάρχουν πολλοί έτοιμοι στο εμπόριο, οι ειδικοί προτείνουν να φτιάξετε τον δικό σας χυμό στο σπίτι και να τον αποθηκεύετε στο ψυγείο. Τα υλικά που χρειάζεστε είναι λίγα και συγκεκριμένα ένα φρέσκο τζίντζερ, χυμό από μήλο και λεμόνι. Βάζετε όλα τα υλικά στο blender και ύστερα σουρώνετε το ρόφημα πριν το αποθηκεύσετε σε μπουκάλι. Κάθε πρωί πίνετε από ένα σφηνάκι, αλλά να είστε προετοιμασμένοι πως είναι πιθανό να αισθανθείτε ένα παροδικό αίσθημα καύσου στον λαιμό. Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη του θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

vogue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr