Πώς να κοιμάστε καλά στις αλλαγές της σεζόν αλλά και κατά την αλλαγή της ώρας.

Πώς να κοιμάστε καλά στις αλλαγές της σεζόν αλλά και κατά την αλλαγή της ώρας.

Μια αλλαγή ώρας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας. Η προσαρμογή στις αλλαγές στα πρότυπα ύπνου είναι δύσκολη για το σώμα σας. Μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε τη διακοπή του ύπνου σας μαθαίνοντας μερικές απλές στρατηγικές.

Είτε γυρίζετε το ρολόι σας μία ώρα πίσω για τη θερινή ώρα είτε ταξιδεύετε σε ζώνες ώρας, είτε αλλάζετε σεζόν, η αλλαγή ώρας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας. Η προσαρμογή στις αλλαγές στα πρότυπα ύπνου είναι δύσκολη για το σώμα σας, ειδικά επειδή το εσωτερικό σας ρολόι συνεχίζει να χτυπά ανεξάρτητα από τη ζώνη ώρας ή τη θερινή ώρα. Αυτό το εσωτερικό ρολόι, ή κιρκάδιος ρυθμός, επηρεάζεται από την έκθεση στο ηλιακό φως, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Όταν ταξιδεύετε σε ζώνες ώρας, το σώμα σας πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα νέο πρόγραμμα φωτός της ημέρας και να επαναφέρει, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε και να είστε ξύπνιοι τις κατάλληλες ώρες.

Κατά τη διάρκεια των χρονικών αλλαγών, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε τη διακοπή του ύπνου σας. Το να κοιμάστε τις συνιστώμενες επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα παρέχει τεράστια οφέλη για την υγεία και σας βοηθά να αποδώσετε τα μέγιστα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για αλλαγές ύπνου.

Ρυθμίστε σταδιακά το εσωτερικό σας ρολόι. Εάν ξέρετε ότι έρχεται μια αλλαγή ώρας, προσαρμόστε τις ώρες ύπνου και αφύπνισης σε μικρές αυξήσεις, ώστε το σώμα σας να μπορεί να αλλάξει σταδιακά. Αλλάξτε την ώρα ύπνου και αφύπνισης σε βήματα των 15 έως 30 λεπτών.
Σχεδιάστε εκ των προτέρων. Εάν ταξιδεύετε σε διαφορετική ζώνη ώρας, φτάστε νωρίς στον προορισμό σας για να αφήσετε χρόνο να προσαρμοστείτε και να προετοιμαστείτε για έναν καλό ύπνο. Ίσως ακόμη και να πιάσετε έναν σύντομο υπνάκο πριν από τα επερχόμενα γεγονότα θα σας επέτρεπε να προσαρμοστείτε στο χρονοδιάγραμμα χωρίς να διακόψετε έναν καλό βραδινό ύπνο.

Βήματα στον ήλιο. Το ηλιακό φως επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό του σώματός σας. Για να βοηθήσετε στη διατήρηση των προτύπων ύπνου, βιώστε το φως του ήλιου μόλις ξυπνήσετε ή αργότερα μέσα στην ημέρα, ανάλογα με την κατεύθυνση που ταξιδεύετε. Το πρωινό φως συνήθως μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε σε μια προηγούμενη ζώνη ώρας (ταξιδεύοντας ανατολικά). Και το βραδινό φως σας βοηθά να προσαρμοστείτε σε μια μεταγενέστερη ζώνη ώρας (ταξιδεύοντας δυτικά).

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια εξάγονται από φυτά και χρησιμοποιούνται συχνά στην αρωματοθεραπεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αιθέρια έλαια βοηθούν στη μείωση των συναισθημάτων του άγχους και δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας.

Τα ακόλουθα έλαια μπορεί να σας βοηθήσουν να απομακρυνθείτε πιο εύκολα απο το συναισθηματικό σας βάρος και την αγωνία:

λεβάντα, γιασεμί, χαμομήλι, περγαμόντο, τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, νερόλι, σανταλόξυλο, υλάνγκ υλάνγκ και βανίλια.

Οι συνήθεις τρόποι χρήσης αιθέριων ελαίων είναι με έναν διαχύτη αέρα ή με την εφαρμογή μερικών σταγόνων σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή χαρτομάντιλο που μπορείτε να το βάλετε στη μαξιλαροθήκη σας. Οι μάσκες ύπνου και τα μαξιλάρια εμποτισμένα με αρώματα από αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη χαλάρωση και την ξεκούραση.

Επίσης….

Τις ημέρες που προηγούνται της αλλαγής της ώρας, βάλτε τον ύπνο ως προτεραιότητα, είτε αυτό σημαίνει να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα είτε να αποφεύγετε τα ηλεκτρονικά πριν τον ύπνο.
Το να έχετε ένα ελαφρύ σνακ πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Δοκιμάστε να πιείτε ένα χυμό φρούτου που προάγει τον ύπνο και όχι με βιταμίνη C καθώς θα σας κρατήσει ξύπνια, ένα απλό γιαούρτι ή 1 φέτα γαλοπούλα ή μια χούφτα αμύγδαλα.

Προετοιμαστείτε επίσης για αλλαγές ύπνου παίρνοντας έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βάλτε στόχο να ξαπλώσετε περίπου στις 2 ή 3 μ.μ. για 10 έως 30 λεπτά. Αποφύγετε να κοιμάστε περισσότερο από αυτό. Διαφορετικά, θα αισθάνεστε νωθροί μετά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr