Οι 7 καλύτερες συμβουλές για να χάσετε λίπος από το έντερο μετά τα 50 και την εμμηνόπαυση.

Οι 7 καλύτερες συμβουλές για να χάσετε λίπος από το έντερο μετά τα 50 και την εμμηνόπαυση.

Ανάμεσα σε τοξικές σχέσεις αλλά και σε προϊόντα τοξικής διατροφής, όλοι μας αναζητούμε σήμερα ένα τρόπο να έχουμε ένα καθαρό και λειτουργικό έντερο καθώς έχουμε επίσης όλοι συνειδητοποιήσει, ότι το έντερο δεν είναι μόνο ο δεύτερος ανθρώπινος εγκέφαλος αλλά και η κυρίως μηχανή σε αυτό το απόλυτο εργοστάσιο που λέγεται άνθρωπος.

Πρέπει λοιπόν και το γνωρίζουμε όλοι να κάνουμε τις σωστές επιλογές τρόπου ζωής – από τη διατροφή μέχρι την άσκηση – που μας βοηθούν να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος και να παραμείνουμε σε φόρμα.

Αυτό γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό καθώς μεγαλώνετε, όταν επιπλέον εκατοστά γύρω από τη μέση σας φαίνεται να συσσωρεύονται πολύ πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Mayo Clinic , οι γυναίκες είναι πιθανό να εμφανίσουν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους στη μέση τους μετά την εμμηνόπαυση, λόγω χαμηλότερου επιπέδου οιστρογόνων. Αλλά κάθε ελπίδα δεν χάνεται αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από την κοιλιά και να ανακτήσετε τη μέση σας. Ο Josh York , ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της GYMGUYZ , αναλύει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές του για να χάσετε λίπος μετά τα 50.

 “Όταν φαίνεσαι καλά, νιώθεις καλά και όταν αισθάνεσαι καλά, λειτουργείς σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Η άσκηση καλών συνηθειών φυσικής κατάστασης και η τακτική άσκηση μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής σου. Η κίνηση θεραπεύει τα πάντα, καθώς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να χτίσεις μυς».

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες αλλαγές, ο York μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές του για να χάσετε λίπος στο έντερο μετά από τα 50 και στην εμμηνόπαυση. 

1 Γεμίστε με πρωτεΐνη.

Εκτός από το ότι είναι βασικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής, η πρωτεΐνη είναι το κλειδί εάν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς με βιώσιμο τρόπο. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού σας βάρους διατηρώντας παράλληλα τους άπαχους μυς.

Μερικές πρωτείνες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές όταν θέλετε να χαμογελάσετε πάνω στην ζυγαριά σας. Όταν ενημερώνετε τη λίστα αγορών σας, να έχετε κατά νου ότι οι καλύτερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για απώλεια βάρους θα πρέπει να είναι χαμηλές σε θερμίδες και λιπαρά. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν ελληνικό γιαούρτι, φασόλια, αυγά, κινόα, τόνο, πρωτεΐνη μπιζελιού, σολομό, τόφου, καρύδια και φακές.

 

2 Έπιλέξτε μια σταθερή ισορροπία δύναμης και προπόνησης με αντίσταση.

Η τακτική άσκηση είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ενισχύσετε τις προσπάθειες απώλειας λίπους στην κοιλιά, αλλά σημειώστε ότι η προπόνηση δύναμης και αντίστασης πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα σε αυτό το σχήμα. Στην πραγματικότητα, ερευνητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ εξηγούν ότι η ενσωμάτωση της προπόνησης με βάρη στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε και να ελέγξετε το κοιλιακό λίπος.

Οι ερευνητές επιθεώρησαν δεδομένα που αναλύουν την περίμετρο της μέσης, τη σωματική δραστηριότητα και το βάρος περισσότερων από 10.000 ανδρών ηλικίας 40 ετών και άνω. Ανακάλυψαν ότι οι υγιείς ενήλικες άνδρες που εκτελούσαν 20 λεπτά προπόνησης με βάρη κάθε μέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αύξηση του λίπους στην κοιλιά λόγω ηλικίας, σε σύγκριση με τους άνδρες που έκαναν αερόβιες δραστηριότητες για 20 λεπτά την ημέρα.

3 Κάψτε θερμίδες και δημιουργήστε έλλειμμα θερμίδων.

Η άσκηση και η άρση βαρών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες, αλλά πρέπει επίσης να ορίσετε ένα έλλειμμα θερμίδων εάν θέλετε πραγματικά να δείτε πρόοδο και αποτελέσματα. Για να χάσετε την κοιλιά σας – και γενικά τα ανεπιθύμητα κιλά – πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δίνετε. Σύμφωνα με το WebMD , ένας σταθερός στόχος για την απώλεια βάρους είναι να δημιουργηθεί ένα έλλειμμα περίπου 500 θερμίδων σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορεί να σας βάλει στο σωστό δρόμο για να χάσετε περίπου ένα κιλό την εβδομάδα.

4 Πίνετε άφθονο νερό.

Το νερό είναι ένα δροσιστικό ρόφημα που είναι εντελώς απαλλαγμένο από θερμίδες. Αυτό το καθιστά μία από τις καλύτερες προσθήκες στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να χορτάσετε και να καταστέλλει την όρεξή σας.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition επιβεβαιώνει ότι η αύξηση της ποσότητας πρόσληψης νερού μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλλετε το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε λίγο ροζ θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων στο νερό σας καθώς υποστηρίζεται ότι ενισχύει τον υγιή ύπνο και βοηθά στην απώλεια βάρους.

 

5 Δοκιμάστε την διαλειμματική νηστεία.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τη διαλειμματική νηστεία; Δεν είναι για όλους – ειδικά αν απολαμβάνετε σνακ ή καταναλώνετε μικρότερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας – αλλά η έρευνα δείχνει ότι η τήρηση αυτού του είδους της ρουτίνας διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τις προσπάθειές σας για απώλεια λίπους. Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα διαλείπουσας νηστείας εκεί έξω, αλλά η βάση είναι ότι ορίζετε ένα μέρος της ημέρας (ή της εβδομάδας) όπου τρώτε και δεν τρώτε γεύματα ή σνακ εκτός αυτής της χρονικής περιόδου.

 

6 Εξετάστε τα λουτρά πάγου και τις συνεδρίες σάουνας.

Το να κάνετε ένα παγωμένο μπάνιο είναι μια οριακή πραγματικά εμπειρία, αλλά είναι γεμάτη με πολλά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, ξεκινώντας απλώς τις μέρες σας με κρύο ντους  θα τονώσετε τη διάθεση, την κυκλοφορία και το ανοσοποιητικό σας σώμα. Θα νιώσετε επίσης πιο ξύπνιοι. Τώρα, εάν θέλετε να βυθίσετε ολόκληρο το σώμα σας σε μια λίμνη κρύου νερού, η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη και ότι το να κάνετε ένα παγωμένο μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε σωματικό λίπος!

Στο εντελώς αντίθετο άκρο του θερμοκρασιακού φάσματος, η είσοδος στη σάουνα για μια συνεδρία εφίδρωσης είναι επίσης γεμάτη με τα δικά της οφέλη – ένα από αυτά είναι η απώλεια σωματικού λίπους, σύμφωνα με έρευνα .

7 Συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία γυμναστικής.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι πάντα μια έξυπνη ιδέα να συμβουλευτείτε και να προπονηθείτε με έναν πιστοποιημένο επαγγελματία φυσικής κατάστασης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ακριβώς το σωστό εξατομικευμένο σχέδιο παιχνιδιού που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

«Η καλύτερη συμβουλή μου για να χάσετε λίπος στη μέση σας—συνεργαστείτε με έναν προσωπικό γυμναστή», μας λέει ο Γιορκ. “Το να έχετε κάποιον που μπορεί να σας κρατήσει υπεύθυνους και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε βολικές, προσαρμοσμένες και δημιουργικές προπονήσεις θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.”

Βέβαια στις ημέρες μας η κρίση δεν ευνοεί οικονομικές ακροβασίες ή υπερβάσεις πληρώνοντας ιδιωτικά έναν γυμναστή. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πλατφόρμες που παρουσιάζουν πολύ αξιόλογα προγράμματα άσκησης σχετικά με τι ανάγκες σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr