Πώς να κάνετε μασάζ προσώπου: Οδηγίες βήμα- βήμα

Πώς να κάνετε μασάζ προσώπου: Οδηγίες βήμα- βήμα

Πολλά έχουν ήδη συζητηθεί σχετικά με τον καθαρισμό, την ενυδάτωση, την απολέπιση και την αποκατάσταση. Ωστόσο, αυτό που συχνά περνά απαρατήρητο είναι οι απίστευτες δυνατότητες του μασάζ προσώπου. Έχετε παρατηρήσει ποτέ τη λαμπερή επιδερμίδα που αποκτά το δέρμα σας μετά από κάθε συνεδρία μασάζ προσώπου; Λοιπόν, οι ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος εγγυώνται αυτό το απλό σχήμα λόγω των διαρκών πλεονεκτημάτων του. Ας εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες.

Αξιοσημείωτα σημεία:
Τι είναι το μασάζ προσώπου και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Τι μεταμορφώσεις επιφέρει το μασάζ προσώπου;

Διάφοροι τύποι μασάζ προσώπου

Πώς να κάνετε μασάζ προσώπου:  Εγχειρίδιο

Οφέλη από την απόλαυση στο μασάζ προσώπου

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ προσώπου;

Ποιο είναι το ιδανικό λάδι για μασάζ προσώπου;

Υπάρχουν μειονεκτήματα στο συχνό μασάζ προσώπου;

Ενδείκνυται το καθημερινό μασάζ προσώπου για την υγεία του δέρματος;

Κατανόηση του μασάζ προσώπου και της σημασίας του:


Το μασάζ προσώπου είναι μια μέθοδος που συνεπάγεται απαλό μασάζ στο δέρμα του προσώπου χρησιμοποιώντας είτε τα χέρια είτε εξειδικευμένα εργαλεία [1]. Χρησιμεύει για την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος [2], τη χαλάρωση των μυών του προσώπου, τη μείωση του πρηξίματος και τη λαμπερή επιδερμίδα. Οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας υποστηρίζουν μια ρουτίνα μασάζ προσώπου δύο φορές την εβδομάδα για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

Οι επιπτώσεις του μασάζ προσώπου:
Πέρα από την αναζωογονητική του επίδραση, το μασάζ προσώπου ασκεί τους μύες του προσώπου και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Καθαρίζει επίσης τους φραγμένους πόρους, διευκολύνοντας τη βαθύτερη διείσδυση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην αποστράγγιση των στάσιμων υγρών που ευθύνονται για το πρήξιμο του προσώπου.

Ποικιλίες μασάζ προσώπου:

1. Λεμφικό μασάζ προσώπου:

Αυτή η τεχνική στοχεύει τη λέμφο, ένα σωματικό υγρό που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά τοξινών και την αποβολή των αποβλήτων. Το μασάζ [3] αποστραγγίζει αποτελεσματικά τη συσσωρευμένη λέμφο, καθιστώντας το ιδανικό για βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση του δέρματος.

2. Μασάζ προσώπου σιάτσου ή σημείου πίεσης:

Με βάση την κινεζική παράδοση, αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιεί βελονισμό σε συγκεκριμένα κανάλια ενέργειας του προσώπου . Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν εξειδικευμένες συσκευές, δάχτυλα ή παλάμες για να τονώσουν τους μύες και να μειώσουν τις ρυτίδες του προσώπου.

3. Κλασικό μασάζ προσώπου:

Αυτή η μέθοδος που εφαρμόζεται ευρέως από αισθητικούς παγκοσμίως, περιλαμβάνει διάφορες κινήσεις, όπως χαϊδεύοντας, χτυπήματα, ζύμωμα και τσιμπήματα. Προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και προσδίδει ελαστικότητα στο δέρμα.

4. Kobido Facial Massage:

 

Με το όνομα «αρχαίος τρόπος ομορφιάς», το Kobido είναι η παλαιότερη μορφή μασάζ προσώπου, που χρησιμοποιεί 47 τεχνικές για την αντιμετώπιση 16 μυών του προσώπου. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση ενώ ανακουφίζει από την ταλαιπωρία.

Οδηγός μασάζ προσώπου:

1. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά και τραβήξτε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας.
2. Πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε το απαλά.
3. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας.
4. Επιλέξτε ένα κατάλληλο λάδι προσώπου.
5. Ατμίστε το πρόσωπό σας για να ανοίξουν οι πόροι και να διευκολυνθεί η απορρόφηση του λαδιού.
6. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις για να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας. Για πιο σταθερό τόνο, χρησιμοποιήστε πιο βαθιά, τονωτικά χτυπήματα. Για άτομα με ευαίσθητο, με τάση ακμής ή λιπαρό δέρμα, συνιστάται ήπια πίεση.
7. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα εργαλεία μασάζ, όπως μεταλλικό ρολό ή ρολό νεφρίτη, εάν είναι άνετα.

Βήμα 1: Μασάζ στο μέτωπο
Τοποθετήστε τις αρθρώσεις σας ανάμεσα στα φρύδια σας και μετακινήστε τις προς τα πάνω προς τη γραμμή των μαλλιών σας, επαναλαμβάνοντας αυτή την κίνηση πέντε φορές.
Βήμα 2: Μασάζ στην περιοχή των ματιών
Να είστε προσεκτικοί γύρω από το ευαίσθητο δέρμα που περιβάλλει τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε απαλές, κυλιόμενες κινήσεις με τα δάχτυλά σας, επαναλαμβάνοντας πέντε φορές.
Βήμα 3: Μασάζ μάγουλων
Τοποθετήστε τις αρθρώσεις σας κοντά στη γέφυρα της μύτης σας στα μάγουλά σας και μετακινήστε τις προς τα έξω προς τα αυτιά σας, επαναλαμβάνοντας πέντε φορές.
Βήμα 4: Μασάζ στο στόμα
Δημιουργήστε ένα σχήμα «V» με τα δάχτυλά σας, κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή του στόματός σας.

Τώρα είστε εξοπλισμένοι με τη γνώση για να κάνετε ένα αποτελεσματικό μασάζ προσώπου για λαμπερό και υγιές δέρμα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr