8 Αντιοξειδωτικές βιταμίνες δέρματος για αποτελέσματα που αψηφούν την ηλικία & Ποια βιταμίνη είναι καλύτερη για την αντιγήρανση του δέρματος.

8 Αντιοξειδωτικές βιταμίνες δέρματος για αποτελέσματα που αψηφούν την ηλικία & Ποια βιταμίνη είναι καλύτερη για την αντιγήρανση του δέρματος.

Η προτεραιότητα στην περιποίηση του δέρματος γίνεται πιο κρίσιμη στη σημερινή κοινωνία, όταν το άγχος, η ρύπανση και η έκθεση στον ήλιο αποτελούν συνεχή ανησυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισάγουμε τη δύναμη των βιταμινών του δέρματος.

Αυτές οι εξαιρετικές ουσίες εξουδετερώνουν το οξειδωτικό στρες και τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη γήρανση του δέρματος.

Βιταμίνες όπως A, C, E, B3, B5, B6, K και D βοηθούν στην ενίσχυση της υφής του δέρματός σας, μειώνουν την εμφάνιση της γήρανσης και σας δίνουν μια όμορφη επιδερμίδα, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Η μεταμορφωτική δύναμη αυτών των αντιοξειδωτικών υπερηρώων.

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά;
Τα φυσικά μόρια που ονομάζονται αντιοξειδωτικά βοηθούν στην άμυνα των κυττάρων μας από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ αντιδραστικά μόρια από περιβαλλοντικές επιρροές, όπως η ακτινοβολία, η ρύπανση και οι κακές επιλογές τρόπου ζωής.

Μπορούν να οδηγήσουν σε οξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων ασθενειών, της φλεγμονής και της επιτάχυνσης της γήρανσης.

Οι ελεύθερες ρίζες αποτρέπονται από το να προκαλέσουν βλάβη στο DNA, τις πρωτεΐνες και τα κύτταρα από τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνοντάς τα. Αυτό το επιτυγχάνουν παρέχοντας στην ελεύθερη ρίζα ένα ηλεκτρόνιο, σταθεροποιώντας το και εμποδίζοντας την αλυσιδωτή αντίδραση που διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει κυτταρική βλάβη.

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά

Προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της γενικής υγείας και ευεξίας.

Πολλά αντιοξειδωτικά υπάρχουν σε φρούτα, λαχανικά και άλλα φυτικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών (όπως βιταμίνες A, C και E), μετάλλων (όπως το σελήνιο και ο ψευδάργυρος) και φυτοχημικά (όπως τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή)  .

Μπορείτε να ενισχύσετε την ενσωματωμένη άμυνα του σώματός σας ενάντια στο οξειδωτικό στρες και να ενθαρρύνετε τη βελτίωση της υγείας και της ζωτικότητας καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά , λαμβάνοντας αντιοξειδωτικά συμπληρώματα και χρησιμοποιώντας αντιοξειδωτικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Πώς εξελίσσεται η γήρανση του δέρματος;
Όλα τα ζωντανά όντα βιώνουν τη γήρανση φυσικά και το δέρμα μας δεν διαφέρει. Η κατανόηση της επιστήμης της γήρανσης του δέρματος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις αιτίες αυτής της μείωσης και πώς τα αντιοξειδωτικά παίζουν ρόλο στην αναστροφή αυτών των επιπτώσεων.

Εσωτερικοί και εξωγενείς παράγοντες
Τόσο οι ενδογενείς (εσωτερικοί) όσο και οι εξωγενείς (εξωτερικοί) παράγοντες έχουν αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος.

Η γενετική μας σύνθεση και οι φυσιολογικές βιολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα καθώς γερνάμε είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την εγγενή γήρανση.

Από την άλλη πλευρά, η εξωτερική γήρανση επηρεάζεται κυρίως από περιβαλλοντικά στοιχεία όπως η έκθεση στο ηλιακό φως, η ρύπανση, οι αποφάσεις για τον τρόπο ζωής και οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου.

Ελεύθερες ρίζες και οξειδωτικό στρες
Το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες είναι μια από τις κύριες αιτίες πίσω από τη γήρανση του δέρματος.

Το σώμα παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι εξαιρετικά αντιδραστικά μόρια, ως αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών μεταβολικών διεργασιών και ως αντίδραση σε στρες από τον έξω κόσμο.

Όταν μειώνεται η προσφορά του σώματος σε αντιοξειδωτικά, οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν κυτταρικά συστατικά όπως το DNA, τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια.

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, δύο βασικές πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος, διασπώνται ως αποτέλεσμα αυτής της βλάβης .

Επισκευή κολλαγόνου και ελαστίνης
Η δομή του δέρματος εξαρτάται από το κολλαγόνο και την ελαστίνη , που του παρέχουν δύναμη και ανθεκτικότητα.

Η σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται και επιταχύνει τη φθορά καθώς μεγαλώνουμε. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να πέφτει και να αναπτύσσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Γλυκοζυλίωση
Η διαδικασία της γλυκοζυλίωσης, κατά την οποία τα μόρια σακχάρου προσκολλώνται σε πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, παίζει επίσης ρόλο στη γήρανση του δέρματος.

Τα προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGEs), τα οποία δημιουργούνται ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας γλυκοζυλίωσης και επηρεάζουν τη δομή και τη λειτουργία αυτών των πρωτεϊνών, προκαλούν απώλεια ελαστικότητας και αυξάνουν τη ακαμψία του δέρματος.

Ποιες είναι οι 8 αντιοξειδωτικές βιταμίνες του δέρματος για νεανικό δέρμα;
Οι ειδικές αντιοξειδωτικές βιταμίνες του δέρματος μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη αγωγή περιποίησης και τη διατροφή σας όσον αφορά την επίτευξη αποτελεσμάτων που αψηφούν την ηλικία και τη διατήρηση της νεανικής, λαμπερής επιδερμίδας.

Αυτές οι βιταμίνες έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και υποστηρίζουν την καλή υγεία του δέρματος γενικά.

Ας δούμε τις 8 βασικές αντιοξειδωτικές βιταμίνες του δέρματος που έχει αποδειχθεί ότι έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα στη δημιουργία μιας πιο νεανικής εμφάνισης:

Βιταμίνη Α
Η ρετινόλη, ένα άλλο όνομα για τη βιταμίνη Α, είναι ένα αποτελεσματικό αναζωογονητικό του δέρματος . Συμβάλλει στον κυτταρικό κύκλο, ο οποίος μειώνει την ορατότητα των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των κηλίδων γήρανσης.

Η βιταμίνη Α ενισχύει την ελαστικότητα, την υφή και τον τόνο του δέρματος προάγοντας το σχηματισμό κολλαγόνου.

Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, το σπανάκι και τα ρετινοειδή είναι όλα παραδείγματα τροφών που περιέχουν βιταμίνη Α.

Για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γήρανσης, τοπικά ρετινοειδή όπως η ρετινόλη ή η τρετινοΐνη χρησιμοποιούνται συχνά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Βιταμίνη C
Φημισμένη για τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η βιταμίνη C είναι ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την επίτευξη αποτελεσμάτων που αψηφούν την ηλικία. Βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλούνται από τη ρύπανση και την έκθεση στον ήλιο.

Η παραγωγή κολλαγόνου ενισχύεται από τη βιταμίνη C, υποστηρίζοντας την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Επιπλέον, βελτιώνει τη φυσική φωτεινότητα του δέρματος, φωτίζει την επιδερμίδα και μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων ηλικίας και της υπερμελάγχρωσης.

Τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, το μπρόκολο και τα φυλλώδη λαχανικά είναι όλα εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.

Λόγω των εξειδικευμένων πλεονεκτημάτων περιποίησης του δέρματος, οι τοπικοί οροί βιταμίνης C είναι πολύ αγαπητοί.

Βιταμίνη Ε
Η ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και το οξειδωτικό στρες. Βοηθά τη διαδικασία επούλωσης, μειώνει τη φλεγμονή και διατηρεί την υγεία του δέρματος.

Επιπλέον, η βιταμίνη Ε αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος , μειώνοντας την ξηρότητα και ενισχύοντας μια ελαστική, λεία επιδερμίδα.

Μερικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι το σπανάκι, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο. Τα έλαια ή λοσιόν βιταμίνης Ε που χρησιμοποιούνται τοπικά μπορούν να προσφέρουν στο δέρμα περισσότερη θρέψη.

Βιταμίνη Β3 (νιασιναμίδη)
Πολλά πλεονεκτήματα για αντιγηραντικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στη νιασιναμίδη ή τη βιταμίνη Β . Βελτιώνει την ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί την υγρασία και μειώνει την διαεπιδερμική απώλεια νερού.

Η νιασιναμίδη βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και της ανομοιομορφίας του τόνου του δέρματος .

Επιπλέον, ελέγχει τη σύνθεση σμήγματος, η οποία είναι επωφελής για όσους έχουν λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα φιστίκια και το κοτόπουλο είναι μεταξύ των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νιασιναμίδη.

Οι οροί, οι ενυδατικές κρέμες και τα τονωτικά είναι μεταξύ των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που συχνά περιλαμβάνουν νιασιναμίδη.

Βιταμίνη Β5 (πανθενόλη)
Οι ενυδατικές ιδιότητες της βιταμίνης Β5, κοινώς γνωστή ως πανθενόλη, είναι καλά εδραιωμένες. Τραβάει και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα σαν μαγνήτης υγρασίας, βελτιώνοντας την ενυδάτωση και την ελαστικότητα.

Η βιταμίνη Β5 προάγει μια γεμάτη και ελαστική όψη ενισχύοντας τη φυσική λειτουργία φραγμού του δέρματος, η οποία βοηθά στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας.

Τα αβοκάντο, τα μανιτάρια, τα υγιή δημητριακά και οι φακές είναι μερικές τροφές που είναι καλοί προμηθευτές βιταμίνης Β5.

Το δέρμα μπορεί να λάβει στοχευμένη ενυδάτωση μέσω τοπικών ορών και λοσιόν που περιέχουν πανθενόλη.

Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη)
Η υγεία του δέρματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη βιταμίνη Β6. Το σμήγμα, το φυσικό έλαιο που παράγεται από το δέρμα, δημιουργείται υπό έλεγχο με τη βοήθειά του.

Η βιταμίνη Β6 βοηθά στον έλεγχο του λιπαρού δέρματος και στην πρόληψη των εστιών ακμής, ρυθμίζοντας την παραγωγή λιπαρότητας.

Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση μιας ισορροπημένης επιδερμίδας και της γενικής υγείας του δέρματος.

Τα ψάρια, το κοτόπουλο, οι μπανάνες, τα ρεβίθια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά είναι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6. Τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης Β6 για το δέρμα σας μπορούν να ληφθούν με τη συμπερίληψη αυτών των στοιχείων στη διατροφή σας.

8 Αντιοξειδωτικές βιταμίνες δέρματος για αποτελέσματα που αψηφούν την ηλικία
Βιταμίνη Κ
Το δέρμα μπορεί να ωφεληθεί πολύ από τη βιταμίνη Κ, η οποία είναι καλά αναγνωρισμένη για τη λειτουργία της στην πήξη του αίματος.

Ενισχύοντας τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύοντας την κυκλοφορία, βοηθά στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Ο αποχρωματισμός κάτω από τα μάτια μπορεί να μειωθεί με τη βιταμίνη Κ, ειδικά αν έχετε λεπτό, λεπτό δέρμα.

Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και ενθαρρύνει μια πιο ανανεωμένη και ανανεωμένη εμφάνιση.

Οι εξαιρετικές τροφικές πηγές βιταμίνης Κ περιλαμβάνουν το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθούν τοπικές κρέμες ή οροί που περιέχουν βιταμίνη Κ για να στοχεύσουν ορισμένες προβληματικές περιοχές.

Βιταμίνη D
Αν και συνδέεται κυρίως με την υγεία των οστών, η βιταμίνη D συμβάλλει επίσης στην υποστήριξη της υγείας του δέρματος. Προωθεί την ανάπτυξη και την επισκευή των κυττάρων, διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ορισμένων δερματικών παθήσεων.

Η έκθεση στο ηλιακό φως πυροδοτεί την παραγωγή βιταμίνης D από το σώμα μας.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν ενισχυθεί, τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί και τα χάπια βιταμίνης D είναι πρόσθετες διατροφικές πηγές.

Ποιες συνήθειες τρόπου ζωής μπορούν να προάγουν τη νεανική επιδερμίδα;
Τα αντιοξειδωτικά και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι μόνο ένα μικρό μέρος του τι χρειάζεται για να επιτύχετε και να διατηρήσετε νεανικό δέρμα.

Για να διατηρήσετε υγιές, λαμπερό δέρμα , προσθέτοντας μερικές συνήθειες στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να συμπληρώσει το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές τρόπου ζωής που βοηθούν στην προώθηση του νεανικού δέρματος:

Ισορροπημένη διατροφή
Η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος απαιτεί μια ισορροπημένη, καλά στρογγυλεμένη διατροφή. Τα γεύματά σας πρέπει να περιέχουν μια σειρά από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν ζωτικής σημασίας βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία του δέρματος και καταπολεμούν τα συμπτώματα γήρανσης.

Ενυδάτωση
Για υγιές δέρμα, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, πίνετε αρκετό νερό. Το ενυδατωμένο δέρμα εμφανίζεται απαλό, λαμπερό και σφριγηλό.

Επαρκής ύπνος
Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την ανανέωση και την ανάπλαση του δέρματος. Τα κύτταρα του δέρματος μπορεί να αναπληρώνονται και να επισκευάζονται καθώς κοιμάστε επειδή το σώμα σας εισέρχεται σε κατάσταση αποκατάστασης.

Για να ενθαρρύνετε το υγιές δέρμα, στοχεύστε σε 7-8 ώρες αδιάκοπου ύπνου κάθε βράδυ.

Διαχείριση άγχους
Η πρόωρη γήρανση και τα δερματικά προβλήματα μπορεί να επιδεινωθούν από το συνεχές στρες.

Χρησιμοποιήστε μεθόδους μείωσης του στρες, όπως γιόγκα, ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, διαλογισμό ή επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χόμπι. Η ανακάλυψη κατάλληλων τεχνικών διαχείρισης του άγχους μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι.

αντηλιακή προστασία
Η πρόωρη γήρανση μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό προστατεύοντας το δέρμα σας από την καταστροφική υπεριώδη ακτινοβολία.

Ακόμη και τις ηλιόλουστες μέρες, βάλτε αντηλιακό ευρέος φάσματος με ελάχιστο SPF 30. Για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, φορέστε ρούχα, καπέλα και γυαλιά ηλίου συμβατά με αντηλιακά.

Είναι αδύνατο να τονιστεί η σημασία των αντιοξειδωτικών βιταμινών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, C, E, B3, B5, B6, K και D για την αντιγηραντική δράση.

Αυτές οι βιταμίνες λειτουργούν για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, τη μείωση του οξειδωτικού στρες, την ενθάρρυνση του σχηματισμού κολλαγόνου και την ενίσχυση της γενικής υγείας του δέρματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η λήψη βιταμινών από μόνη της δεν εγγυάται τη νεανική επιδερμίδα.

Η νεανική επιδερμίδα υποστηρίζεται με την υιοθέτηση επιλογών υγιεινού τρόπου ζωής, όπως ισορροπημένη διατροφή, ενυδάτωση, ποιοτικό ύπνο, διαχείριση άγχους, αντηλιακή προστασία, συχνή άσκηση και ήπιες τεχνικές φροντίδας του δέρματος.

Μπορείτε να δημιουργήσετε τα θεμέλια για μια λαμπερή εμφάνιση που αψηφά την ηλικία υιοθετώντας αυτές τις συμπεριφορές και συνδυάζοντάς τις με τροφές και προϊόντα περιποίησης δέρματος που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Συχνές ερωτήσεις
Ποια βιταμίνη είναι καλύτερη για την αντιγήρανση του δέρματος;
Μία από τις καλύτερες βιταμίνες για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος είναι η βιταμίνη C. Είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που μειώνει την ορατότητα των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των κηλίδων ηλικίας. Η βιταμίνη C είναι μια καλή επιλογή για την παραγωγή νεανικού δέρματος που αψηφά την ηλικία, καθώς αυξάνει επίσης το σχηματισμό κολλαγόνου, φωτίζει την επιδερμίδα και προστατεύει το πρόσωπο από τις περιβαλλοντικές βλάβες.

Είναι το αντιοξειδωτικό καλό για τη γήρανση του δέρματος;
Ναι, τα αντιοξειδωτικά ελαχιστοποιούν το οξειδωτικό στρες, εξουδετερώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν το δέρμα από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διατήρηση της νεανικής και υγιούς όψης του δέρματος επειδή ενισχύουν τον σχηματισμό κολλαγόνου, αναζωογονούν το δέρμα και μειώνουν την ορατότητα των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των αντιοξειδωτικών στο δέρμα;
Καθαρίζοντας τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από βλάβες. Τα αντιοξειδωτικά υπερασπίζονται τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, ενισχύουν την υφή του δέρματος, μειώνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, φωτίζουν την επιδερμίδα και ενθαρρύνουν την ανανέωση του δέρματος, τα οποία συμβάλλουν σε πιο υγιές και νεανικό δέρμα.

longevity.technology/

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr