Οι καλύτεροι Τρόποι Αύξησης Ροής του Αίματος στο Κρανίο Για Πλούσια Και Λαμπερά Μαλλιά.

Οι καλύτεροι Τρόποι Αύξησης Ροής του Αίματος στο Κρανίο Για Πλούσια Και Λαμπερά Μαλλιά.

 

Η επίδραση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά

Ως η περιοχή του σώματός με την υψηλότερη κυκλοφορία αίματος, το τριχωτό της κεφαλής παίζει ζωτικό ρόλο στην παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών και ορμονών για να έχουμε πλούσια και γερά μαλλιά. 

Η μυστική σύνδεση: η κυκλοφορία του αίματος 
Για τέλεια μαλλιά ξεκίνα με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Η επαρκής κυκλοφορία του αίματος διασφαλίζει ότι το τριχωτό της κεφαλής σας λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που απαιτείται για βέλτιστη υγεία. Εξ αιτίας  της εξαιρετικής ροής του αίματος, το κρανίο μας λειτουργεί ως ζωτικός αγωγός για την παροχή θρεπτικών συστατικών και ορμονών».

Η υποδόρια ροή αίματος θέτει τις προϋποθέσεις για τη φάση αναγέννησης της τρίχας, διευκολύνοντας τη μακρύτερη και πιο πλουσιότερη ανάπτυξη. Ωστόσο, η διάρκεια αυτής της φάσης εξαρτάται από παράγοντες όπως η διατροφή των τριχοθυλακίων και η γενετική. Οι θύλακες των τριχών και τα δομικά στοιχεία τους, εξαρτώνται από το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρονται από το αίμα. Η διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού εξασφαλίζει μια σταθερή παροχή σε αυτά τα ωοθυλάκια, προάγοντας μια πιο μακρά φάση αναγέννησης.

Αντίθετα, η ανεπαρκής κυκλοφορία του αίματος οδηγεί σε υποσιτισμό των τριχοθυλακίων, περιορίζοντας τη φάση της αναγέννησης. Τα ανεπαρκή θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των ωοθυλακίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοντές, εύθραυστες τρίχες.

Η ενισχυμένη ροή αίματος συσχετίζεται επίσης με μειωμένη τριχόπτωση.

Σημάδια έλλειψης κυκλοφορίας αίματος στο τριχωτό της κεφαλής

– Υπερβολική τριχόπτωση
– Αδύναμα, Εύθραυστα μαλλιά
– Θαμπά και άτονα μαλλιά
– Χονδρές και στεγνές τρίχες
– Μειωμένη πυκνότητα και αραίωση μαλλιών
– Μειωμένος όγκος μαλλιών

Μυστικά για ενισχυμένη ροή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής
1. Επιδοθείτε σε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: Ένα ευχάριστο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένας φανταστικός τρόπος για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιήστε απαλή πίεση και τα άκρα των δακτύλων σας για να τονώσετε τα αιμοφόρα αγγεία, ενισχύοντας την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών. Αυτό προάγει τον μεταβολισμό στις θηλές, ενισχύοντας την υγιέστερη ανάπτυξη των μαλλιών. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε θρεπτικά έλαια όπως ζεστό ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, γλυκό αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο για πρόσθετη ώθηση.

 

2. Μέθοδος αντιστροφής: Η μέθοδος αντιστροφής μπορεί να ακούγεται περίπλοκη, αλλά είναι εκπληκτικά απλή. Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας με το πάνω μέρος του σώματός σας να κρέμεται στο πλάι, επιτρέποντας στο αίμα να τρέξει στο κεφάλι σας. Εναλλακτικά, εξερευνήστε το sirsasana ή το κεφαλάρι της γιόγκα για οφέλη αναστροφής. Να είστε προσεκτικοί να μην το παρακάνετε. η ζάλη είναι καλύτερα να αποφεύγεται.

Σημείωση Προσοχής: Εάν είστε αρχάριος, αναζητήστε καθοδήγηση από έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή γιόγκα. Η μέθοδος αναστροφής δεν ενδείκνυται για τις μέλλουσες μητέρες.

3. Διατηρήστε την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής
Τα συσσωρευμένα υπολείμματα στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το δέρμα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό για να εξασφαλίσετε τη σωστή ροή του αίματος. Εάν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, σκεφτείτε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 1-2 ημέρες, ενώ όσοι έχουν ξηρότητα  μπορούν να πλένονται κάθε 3-4 ημέρες. Επιπλέον, η χρήση ενός καθαριστικού σαμπουάν μία φορά το μήνα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος, της βρωμιάς, της υπερβολικής λιπαρότητας και των υπολειμμάτων προϊόντος.

4. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας
Οι τρίχες μιας βούρτσας μαλλιών είναι γνωστό ότι διεγείρουν τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος . Πριν ξεκινήσετε το βούρτσισμα, φροντίστε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μια χτένα με φαρδιά δόντια. Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι το βούρτσισμα των μαλλιών 100 φορές την ημέρα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη. Αποφύγετε το υπερβολικό και έντονο βούρτσισμα, καθώς μπορεί να βλάψει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας και να οδηγήσει σε σπάσιμο.

5. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια για μασάζ 
Αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο κέδρος και η μέντα πιστεύεται ότι ενισχύουν τη ροή του αίματος . Επιπλέον, αυτά τα έλαια έχουν ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων μικροβιακών λοιμώξεων στο κεφάλι. Αραιώστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα λάδι φορέα όπως το ελαιόλαδο, απλώστε το στο κεφάλι και στα μαλλιά σας και ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αιθέρια έλαια από αξιόπιστες μάρκες που χρησιμοποιούν συστατικά υψηλής ποιότητας.

6. Χρησιμοποιήστε ενισχυτικά για την ανάπτυξη των μαλλιών
Τα ενισχυτικά ανάπτυξης μαλλιών είναι ισχυροί οροί που έχουν διαμορφωθεί με συστατικά που βασίζονται σε πρόσφατη έρευνα και αρχαία γνώση. Τονώνουν τους θύλακες των τριχών και προάγουν ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής, καθώς περιέχουν αιθέρια έλαια που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος.

7. Κάντε ασκήσεις αναπνοής
Οι αναπνευστικές ασκήσεις όπως η πραναγιάμα στη γιόγκα ενισχύουν την παροχή οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα και στο κρανίος. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν βαθιές εισπνοές, κατακρατήσεις και εκπνοές, οι οποίες βοηθούν στο άνοιγμα των ρουθουνιών και στην παροχή οξυγόνου σε όλα τα μέρη του σώματος. Επιπλέον, οι ασκήσεις αναπνοής έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος, το οποίο είναι συχνά ένας παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια μαλλιών. 

8. Πλούσια  θρεπτικά συστατικά
Η θρέψη του σώματός σας με βιταμίνες όπως η βιοτίνη, η δεξπανθενόλη και τα απαραίτητα αμινοξέα μπορεί να κάνει θαύματα στην ενίσχυση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής . Μεταξύ αυτών, η νιασίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β3, προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς όχι μόνο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά διαθέτει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να βρείτε αυτό το θρεπτικό συστατικό που αγαπά τα μαλλιά σε μια ποικιλία τροφών όπως κοτόπουλο, βοδινό κρέας, ψάρι, μανιτάρια, καστανό ρύζι, φιστίκια, μπιζέλια, αβοκάντο και γαλοπούλα.

Επιπλέον, μην παραβλέπετε τη σημασία της βιταμίνης Α, Β3, ψευδαργύρου, σιδήρου και πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Το κλειδί για την ενίσχυση της ζωηρής και υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών βρίσκεται στη διατήρηση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής.

9. Ανανεωθείτε με ένα κρύο ντους
Το κρύο νερό αγγίζει το τριχωτό της κεφαλής, αφυπνίζει τους βαθύτερους ιστούς και θέτει το αίμα  σε κίνηση, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του σώματός  στην τελειότητα. Οι λάτρεις της περιποίησης μαλλιών συνιστούν ομόφωνα να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα του λουσιματος με ένα δροσιστικό ξέβγαλμα με κρύο νερό αφού πρώτα χρησιμοποιήσετε χλιαρό .

10. Αξιοποιήστε τη δύναμη του χυμού ωμού κρεμμυδιού
Βυθιστείτε στον κόσμο των φυσικών θεραπειών με τα αξιοσημείωτα οφέλη των κρεμμυδιών. Αυτά τα ταπεινά λαχανικά είναι γεμάτα με φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, τα οποία πολεμούν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, αυτούς τους ενοχλητικούς ενόχους που ευθύνονται για το οξειδωτικό στρες. Στην πραγματικότητα, τα κρεμμύδια διευκολύνουν την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδο για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το πανάρχαιο μυστικό: ξεφλουδίστε και ανακατέψτε ένα ή δύο κρεμμύδια, βγάζοντας τον πολύτιμο χυμό τους ενώ αφήνετε στην άκρη τον πολτό. Εφαρμόστε απαλά αυτό το ισχυρό ελιξίριο στο τριχωτό της κεφαλής σας, αφήνοντάς το να κάνει τα μαγικά του για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα απαλό σαμπουάν.

Λάβετε υπόψη ότι ο χυμός ωμού κρεμμυδιού έχει ένα ισχυρό άρωμα, γι’ αυτό καλό είναι να το εφαρμόζετε αποκλειστικά στο τριχωτό της κεφαλής σας και να αποφεύγετε τη χρήση του σε όλο το μήκος των μαλλιών σας.

Φροντίστε επίσης να παραμείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη ροή αίματος.

Αλλεργία ή κρύωμα: Έτσι θα καταλάβετε τη διαφορά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr