Αγέραστα νιάτα: Το αίμα των παιδιών τους χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να ξε-γεράσουν, λάδι φιδιού και τα δις τους

Αγέραστα νιάτα: Το αίμα των παιδιών τους χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να ξε-γεράσουν, λάδι φιδιού και τα δις τους

Ξεχάστε τον αγώνα για να κατακτήσουν το διάστημα. Οι ζάμπλουτοι πλέον θέλουν να κατακτήσουν το χρόνο, είναι κοντά στο να γίνουν αγέραστα AI. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Αναζωογόνησης, ένας διαδικτυακός πίνακας κορυφαίων στατιστικών που δημιουργήθηκε από τον εκατομμυριούχο της τεχνολογίας Bryan Johnson (που την έχει δει γκουρού της αντιγήρανσης) ανεβάζει τον ανταγωνισμό των πλουσίων στο επόμενο επίπεδο.

Ζωή Δημητρίου

Οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται στο πόσο γρήγορα μπορούν να επιβραδύνουν τη βιολογική τους ηλικία. Είναι σχεδόν Monopoly για το ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος Μπέντζαμιν Μπάτον.

Στην πραγματικότητα δεν επιστρέφουν σε μια πιο νεανική εκδοχή του εαυτού τους — αυτό δεν είναι βιολογικά δυνατό. Μάλλον, αυτοί οι μεσήλικες ζάμπλουτοι παίζουν για να δουν ποιος μπορεί να γεράσει πιο αργά. Η ομάδα του Johnson, με επικεφαλής τον 30χρονο γιατρό αναγεννητικής ιατρικής Oliver Zolman, έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην αναστροφή της διαδικασίας γήρανσης σε κάθε όργανο του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steven Bartlett (@steven)

Το 45χρονο πειραματόζωο τους πληρώνει 2 εκατομμύρια τον χρόνο γιατί θέλει να έχει τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό ενός 18χρονου.

Τα πειράματα αυτά τα ονομάζουν Project Blueprint. Σύμφωνα με τα τεστ βιολογικής ηλικίας, γερνάει με ρυθμό πιο αργό από τη χρονολογική του ηλικία. Ισχυρίστηκε ότι τρώει 70 κιλά λαχανικά το μήνα, τα περισσότερα από αυτά πολτοποιημένα. Δέχεται μεταγγίσεις αίματος από τον 17χρονο γιο του. Φοράει ένα καπάκι με κόκκινο φως που υποτίθεται ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το σωματικό του λίπος κάποτε έπεσε στο επικίνδυνο 3 τοις εκατό. Κάθε μήνα, υπομένει επίσης δεκάδες ιατρικές επεμβάσεις, μερικές αρκετά ακραίες και επώδυνες, στη συνέχεια μετρά τα αποτελέσματά τους με πρόσθετες εξετάσεις αίματος, μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους και κολονοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματά τους υποδηλώνουν ότι έχει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και την ικανότητα και τη φυσική κατάσταση των πνευμόνων ενός 18χρονου.

Μερικοί παίκτες αυτού του περίεργου (κι ακριβού) παιχνιδιού/ αγώνα ξεχωρίζουν: ο Steve Aoki, ο DJ και διάδοχος της αλυσίδας εστιατορίων Benihana, εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κατάταξης του ιστότοπου, με τους 25 ανταγωνιστές με το χαμηλότερο ποσοστό γήρανσης. Ο βιοχάκερ Ben Greenfield είναι στη λίστα, όπως, και ο εκατομμυριούχος και υπέρμαχος της επιστήμης της μακροζωίας, Peter Diamandis.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zero (@bryanjohnson_)

Ολυμπιακοί Αγώνες Αναζωογόνησης ή αλλιώς Αγέραστα Νιάτα
O Bryan Johnson και οι άλλοι αγωνιζόμενοι των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι μόνοι τους στις δαπανηρές προσπάθειές τους να αποκτήσουν αγέραστα νιάτα. Τέτοιες ακρότητες είναι συνηθισμένες μεταξύ των ζάμπλουτων, και ιδιαίτερα της Silicon Valley. Ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, τρώει ένα γεύμα την ημέρα, διαλογίζεται για τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά και έχει κάνει μπάνια με πάγο. Κάνουν αντιγηραντικές θεραπείες με υπερβαρικό οξυγόνο (είναι η χορήγηση 100% οξυγόνου σε πίεση περιβάλλοντος μεγαλύτερη της 1 ατμόσφαιρας), εμφύτευση συσκευών στο σώμα για την παρακολούθηση της υγείας και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακόμη και ενέσεις με νεαρό αίμα (μια θεραπεία που ονομάζεται παραβίωση και είναι μια χειρουργική τεχνική κατά την οποία δύο οργανισμοί διαφορετικών ηλικιών συνδέονται αιμοδυναμικά).

Ανάμεσα στις διάφορες μανίες υγείας και ευεξίας, η μακροζωία είναι η μπίζνα που λαμβάνει μεγάλο μέρος της προσοχής – και των χρημάτων – από τους υπερπλούσιους. Πολλές νέες εταιρείες τεχνολογίας στοχεύουν να παρατείνουν τη ζωή εστιάζοντας στην αναγέννηση οργάνων και την επεξεργασία γονιδίων. Όπως η εταιρεία επέκτασης ζωής Altos Labs, που ερευνά τον βιολογικό επαναπρογραμματισμό – έναν τρόπο επαναφοράς των κυττάρων σε εύκαμπτα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα – ξεκίνησε πέρυσι με μια τεράστια επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, είναι ένας από τους επενδυτές).

Στις φάμπρικες επέκτασης ζωής
Ο ιδρυτής του OpenAI, Sam Altman, εν τω μεταξύ, επένδυσε πρόσφατα 180 εκατομμύρια δολάρια στην Retro Biosciences, μια εταιρεία που σκοπεύει να προσθέσει μια δεκαετία στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου. Η Tally Health, μια νέα εταιρεία βιοτεχνολογίας που συνιδρύθηκε από τον επιστήμονα του Χάρβαρντ, David Sinclair – ο οποίος είναι κάτι σαν διασημότητα στην κοινότητα της μακροζωίας – μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικούς εξαιρετικά διάσημους επενδυτές: John Legend, Pedro Pascal και Zac Efron.

Η νέα τους εμμονή είναι το λάδι φιδιού. Ναι.
Όταν έχεις πολλά λεφτά, σοβαρά πολλά λεφτά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σου πουλήσουν βλακείες. Επειδή κάποιος φαίνεται να γερνάει πιο αργά αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι θα ζήσει περισσότερο και οι ειδικοί είναι πολύ δύσπιστοι για την ιδέα να γυρίσει το ρολόι πίσω. Τώρα τους πουλάνε έλαιο φιδιού που υπόσχεται θαύματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zero (@bryanjohnson_)

 

Τελικά υπάρχει πιθανότητα για αγέραστα νιάτα;
Η παράταση ζωής ακούγεται σαν ψευδοεπιστήμη, αλλά η επιγενετική, η οποία ασχολείται με το πώς εκφράζονται τα γονίδιά μας ανάλογα με το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής, είναι ένας τομέας που θεωρείται ευρέως πολλά υποσχόμενος, κάνοντας τεράστια βήματα την τελευταία δεκαετία στην αποκάλυψη των μυστικών ηλικία. Δεν γερνούν δύο άνθρωποι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ένας 40χρονος με ιστορικό βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος, για παράδειγμα, μπορεί να έχει υψηλότερη βιολογική ηλικία από κάποιον που δεν πίνει ή δεν καπνίζει ποτέ.

Ο Bryan Johnosn βρίσκεται στην κορυφή των Ολυμπιακών Αγώνων Αναζωογόνησης. Δημιούργησε το παιχνίδι μαζί με τον Oliver Zolman – ο οποίος ηγείται της ομάδας του Johnson από 30 και πλέον γιατρούς και άλλους ειδικούς στον τομέα της υγείας – και το TruDiagnostic, ένα εργαστήριο επιγενετικής με έδρα το Κεντάκι που παρέχει τα κιτ βιολογικών τεστ ηλικίας που πρέπει να υποβάλλουν οι συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας αγώνας που οι συμμετέχοντες ελπίζουν να μην τελειώσει ποτέ. Να περάσουν από τα αγέραστα νιάτα, στα απέθαντα νιάτα.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Το μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία τους

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr