Τα 8 καλύτερα είδη γυμναστικής αν θέλεις να χάσεις βάρος

Τα 8 καλύτερα είδη γυμναστικής αν θέλεις να χάσεις βάρος

Πολλοί τύποι σωματικής δραστηριότητας μπορούν να υποστηρίξουν την απώλεια βάρους αυξάνοντας την ποσότητα των θερμίδων που καις. Ποιες όμως είναι καλύτερες ασκήσεις που ενισχύουν τους στόχους σου για απώλεια βάρους;

Εκτός από τη διατροφή, η σωματική άσκηση είναι μια από τις πιο κοινές στρατηγικές που χρησιμοποιούν όσοι προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά. Καίει θερμίδες και αυτό παίζει βασικό ρόλο, αν προσπαθείς να χάσεις κιλά. Αν όμως δεν έχεις αποφασίσει ποιος τύπος άσκησης σου ταιριάζει καλύτερα, παρακάτω σού παρουσιάζουμε τις 8 καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους, για να διαλέξεις εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα.

 

1. Περπάτημα
Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους, για πολλούς και καλούς λόγους. Είναι ένας βολικός και εύκολος τρόπος για αρχάριους να αρχίσουν να ασκούνται χωρίς να κάνουν υπερπροσπάθεια ή να χρειάζονται εξοπλισμό. Επίσης, είναι μια άσκηση με χαμηλότερο αντίκτυπο, που σημαίνει ότι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις σου. Για να προσθέσεις περισσότερα βήματα μέσα στη μέρα, δοκίμασε να σηκώνεσαι και να περπατάς στα διαλείμματά σου στη δουλειά και να χρησιμοποιείς τις σκάλες. Μπορείς να ξεκινήσεις με 30 λεπτά περπάτημα 3-4 φορές την εβδομάδα και σταδιακά μπορείς να αυξάνεις τη διάρκεια ή τη συχνότητα των περιπάτων σου.

2. Τζόκινγκ ή τρέξιμο
Το τζόκινγκ και το τρέξιμο είναι εξαιρετικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Αν και φαίνονται παρόμοια, η βασική διαφορά τους είναι ότι ο ρυθμός του τζόκινγκ πιο αργός από αυτόν του τρεξίματος. Το τζόκινγκ συνιστάται ιδιαιτέρως για άτομα που επιθυμούν να κάνουν μέτριας έντασης αερόβια άσκηση και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να γυμναστούν σε υψηλή ένταση. Για να ξεκινήσεις, στόχευσε σε 20-30 λεπτά, 3-4 φορές την εβδομάδα.

3. Ποδηλασία
Η ποδηλασία είναι μια δημοφιλής άσκηση που βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Το ποδήλατο δεν είναι εξαιρετικό μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ποδηλατούν τακτικά, έχουν καλύτερη, συνολική, φυσική κατάσταση, αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, είναι μια άσκηση που δεν θα ασκήσει μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις σου.

4. Προπόνηση με βάρη
Η προπόνηση με βάρη είναι μια δημοφιλής επιλογή για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Επίσης, αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, γεγονός το οποίο με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, δηλαδή το πόσες θερμίδες καίει το σώμα σου σε ηρεμία.

5. Διαλειμματική προπόνηση
Η διαλειμματική προπόνηση, πιο γνωστή ως διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), είναι ένας ευρύς όρος για σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης, που εναλλάσσονται με περιόδους αποκατάστασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διαλειμματική προπόνηση, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες, ενώ αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στην άσκηση. Επιπλέον, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλειμματική προπόνηση, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καύση του λίπους της κοιλιάς, το οποίο συνδέεται με πολλές χρόνιες ασθένειες.

6. Κολύμβηση
Το κολύμπι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις φόρμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κολύμβησης, είναι ότι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα που με τραυματισμούς ή πόνους στις αρθρώσεις.

7. Yoga
Η yoga είναι ένας δημοφιλής τρόπος άσκησης και ανακούφισης από το άγχος. Αν και δεν θεωρείται συνήθως ως άσκηση απώλειας βάρους, καίει αρκετή ποσότητα θερμίδων και προσφέρει πολλά πρόσθετα οφέλη για την υγεία που μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους. Επιπλέον, συνδέεται άμεσα με την βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας. Εκτός από την καύση θερμίδων, μελέτες έχουν δείξει ότι η yoga, μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και να μειώσει τα επίπεδα του στρες.

8. Pilates
Το pilates είναι μια εξαιρετική άσκηση για αρχάριους που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Aν και το pilates μπορεί να μην καίει τόσες θερμίδες όσες οι αερόβιες ασκήσεις όπως το τρέξιμο, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν ευχάριστο, γεγονός που το καθιστά ευκολότερο να το τηρούν με την πάροδο του χρόνου. Εκτός από την απώλεια βάρους, το pilates μπορεί να μειώσει τον πόνο στη μέση και να βελτιώσει τη δύναμη, την ισορροπία, την ευελιξία, την αντοχή και το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

www.ladylike.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Αρθρίτιδα: Οι 5 αντιφλεγμονώδεις τροφές που μειώνουν τον πόνο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr