Η minimal ρουτίνα ομορφιάς που θα σου εξασφαλίσει πιο νεανική επιδερμίδα

Η minimal ρουτίνα ομορφιάς που θα σου εξασφαλίσει πιο νεανική επιδερμίδα

Στόχευσε στους σωστούς συμμάχους και ακολούθησε τα steps!

Νίνα Μουσούρη

Η minimal ρουτίνα ομορφιάς που θα σου εξασφαλίσει πιο νεανική επιδερμίδα

Η καθημερινή ρουτίνα αντιγήρανσης δεν χρειάζεται υπερβολές για να είναι αποτελεσματική. Αυτό που πρέπει πάντα να κρατάμε στο μυαλό μας ότι επιλέγοντας τα στοιχεία που θα δράσουν ευεργετικά στο δέρμα μας και μένοντας πιστές στη beauty routine μας είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να κάνουμε το χρόνο σύμμαχό μας και να προλάβουμε το σχηματισμό των πρόωρων ρυτίδων. Κάπως έτσι, λοιπόν, αν θέλεις να στραφείς σε μια minimal ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις νεανικό και λαμπερό το δέρμα σου, την έχουμε εδώ.

Ξεκίνα την ημέρα σου με βιταμίνη C και αντηλιακό

Το να έχεις μια σταθερή πρωινή ρουτίνα που προστατεύει το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι πολύ σημαντικό καθώς η πρόληψη είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο όταν πρόκειται για την υγεία του δέρματός μας.

Ξεκινάς με ένα απαλό καθαριστικό με ισορροπημένο pH, σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός σου (ξηρό, λιπαρό ή μεικτό), στη συνέχεια εφαρμόζεις τον ορό βιταμίνης C, ύστερα την ενυδατική σου κρέμα και μετά το αντηλιακό.

Εφαρμόζοντας έναν αντιοξειδωτικό ορό, όπως η βιταμίνη C, «οπλίζεις» το δέρμα σου ώστε να προετοιμαστεί για όλους τους περιβαλλοντικούς ρύπους και ερεθιστικούς παράγοντες που θα συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από την άλλη, η ενυδατική κρέμα συμβάλει στο να «κλειδώσεις» τον αντιοξειδωτικό ορό που θα προστατέψει το φραγμό του δέρματος. Τέλος, πρέπει να γνωρίζεις ότι η βιταμίνη C ενισχύει τη δράση του αντηλιακού σου. Αρκετά σημαντικό για να αποτρέψεις την αντιγήρανση.

Βραδινή ρουτίνα με το άκρως ενυδατικό, υαλουρονικό οξύ

Το βράδυ είναι η στιγμή που το δέρμα μας εκτελεί λειτουργίες αποκατάστασης ύστερα απ’ όλη την ημέρα και είναι πιο διαπερατό-δηλαδή απορροφά πιο εύκολα κάθε στοιχείο. Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολές. Η χρήση υαλουρονικού οξέος με μια ενυδατική κρέμα πριν κοιμηθείς, μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σου τα απαραίτητα ποσοστά ενυδάτωσης, γεγονός που θα βοηθήσει στην πρόληψη ή την καθυστέρηση του σχηματισμού ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου.

Ο ορός υαλουρονικού οξέος βοηθά στην άντληση υγρασίας, κάνει το δέρμα μας πιο γεμάτο και συμβάλει στην προστασία της λειτουργίας του δερματικού φραγμού. Κάπως έτσι, αφού, και σε αυτή την περίπτωση, ολοκληρώσεις τον καθαρισμό σου με ένα απαλό προϊόν ισορροπημένου pH, εφαρμόζεις τον ορό με το υαλουρονικό, μετά «κλειδώνεις» με την ενυδατική σου κρέμα και είσαι έτοιμη για όνειρα γλυκά.

elle.gr

Έτσι θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του τσιγάρου με τον πιο εύκολο τρόπο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr