Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσετε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσετε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών

Κάθε φορά που καθαρίζετε τη φλούδα από κάποιο φρούτο ή λαχανικό σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε να την αξιοποιήσετε και να μην καταλήξει στον κάδο των σκουπιδιών.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Βέβαια πριν φτάσουμε εκεί θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν μπορούμε να καταναλώσουμε το φρούτο ή το λαχανικό με τη φλούδα του. Μετά από ένα καλό πλύσιμο, ένα μήλο, ένα αχλάδι ή ένα αγγούρι είναι πιο υγιεινό να καταναλώνεται με τη φλούδα τους καθώς η φλούδα περιέχει αρκετές βιταμίνες και φυτικές ίνες, πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό μας.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε τις φλούδες με καινούργιες συνταγές.

Έτσι, οι φλούδες από τα εσπεριδοειδή γίνονται καταπληκτικά γλυκά κουταλιού αλλά και μαρμελάδες. Με τη χοντρή φλούδα του πορτοκαλιού μπορείτε να φτιάξετε και μοναδικά γλυκίσματα με σοκολάτα!

Μπορείτε επίσης από τις φλούδες των εσπεριδοειδών να φτιάξετε καταπληκτικά αρωματικά έλαια ή αρωματικές σκόνες που θα προσθέσουν αρώματα και γεύση στις συνταγές σας αλλά και στα καρυκεύματα σας. Βλέπε λεμονοπίπερο, αρωματική ζάχαρη κτλ. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το ξύσμα τους και να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί άρωμα ένα κέικ ή τα κουλουράκια σας.

Οι φλούδες από την πατάτα ή την γλυκοπατάτα μπορούν να γίνουν απολαυστικά και υγιεινά τσιπς.

Με τις φλούδες διάφορων λαχανικών μπορείτε να φτιάξετε και ζωμούς που θα δώσουν νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά στα μαγειρέματά σας.

Οι φλούδες του μήλου μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε ζελέ.

argiro.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr