Ξίδι και κανέλα, για να καθαρίσετε και να αρωματίσετε το σπίτι σας

Ξίδι και κανέλα, για να καθαρίσετε και να αρωματίσετε το σπίτι σας

Ανάμεσα στις πολλές φυσικές θεραπείες DIY για τον καθαρισμό και το άρωμα του σπιτιού, υπάρχει ένα πραγματικά εξαιρετικό μείγμα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε: ξύδι και κανέλα.

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον καθαρισμό του σπιτιού, είναι μια υποχρεωτική, αγχωτική, μεγάλη, αλλά απαραίτητη εργασία. Ωστόσο, εξαρτάται από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά, μερικά πολύ επιθετικά, που προκαλούν ορισμένα προβλήματα, ειδικά με την πάροδο του χρόνου. Και μετά υπάρχουν εντελώς φυσικά προϊόντα, άλλα τέλεια, άλλα λιγότερο.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο προϊόν καθαρισμού απευθείας στο σπίτι, χρειάζονται μόνο δύο συστατικά, ξύδι και κανέλα, για ένα απίστευτα αποτελεσματικό μείγμα. Καθαριότητα και πολύ ευχάριστο άρωμα σε ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή του μείγματος, ντελικάτο και κατάλληλο για όλο το σπίτι. Είναι περίπου ένα πολυλειτουργικό μείγμα, ικανό για καθαρισμό, απολίπανση και αρωματισμό, και επομένως συμβάλλει στη μείωση του χρόνου εργασίας. Πώς να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο καθαριστικό;

Το λευκό ξύδι δεν χρειάζεται εισαγωγή, όπως είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού. Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους και αναμιγνύεται με πολλά άλλα προϊόντα, ίσως για να αντικαταστήσει χημικές και επιθετικές ουσίες. Είναι εξαιρετικό για την εξάλειψη των επιφανειών από άλατα, για την αντικατάσταση της χλωρίνης, για την εξάλειψη των άσχημων οσμών και για την απολύμανση επιφανειών. Φυσικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερο να το αποφύγετε.

Χρησιμοποιείται σκέτο ή αραιωμένο. Το μόνο μειονέκτημα που έχει το ξύδι είναι η μυρωδιά. Πώς να τη κάνετε ευχάριστη; Απλά ανακατέψτε τη με κανέλα, ένα υπέροχο μπαχαρικό, πλούσιο σε νόημα και προικισμένο με πολλές ιδιότητες. Η κανέλα έχει ένα απίστευτο άρωμα, που αρέσει σε όλους, το άρωμά της διεγείρει τις αισθήσεις, μεταδίδει ένα είδος εσωτερικής γαλήνης, κάνει ένα συγκεκριμένο περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο.

Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες, επίσης στον κήπο, ως λίπασμα για τα φυτά.

Σε αυτή την περίπτωση, η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: το πρώτο είναι με πηχάκια. Γεμίζεις ένα μπουκάλι με μισό νερό και μισό λευκό ξύδι και μετά βάλτε μέσα μερικά ξυλάκια κανέλας, αφήνοντάς τα να εμποτιστούν για μερικές ώρες. Μόλις το υγρό απορροφήσει τη μυρωδιά της κανέλας, μπορείτε να το ψεκάσετε σε όλο το σπίτι.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης όμως αποτελείται από στη χρήση αιθέριου ελαίου κανέλας. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη. Απλώς γεμίστε το μπουκάλι με νερό και ξύδι και στη συνέχεια ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Αφού δημιουργηθεί το μείγμα, ψεκάζεται σε γυαλί, επιφάνειες, είδη μπάνιου, βρύσες και σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Μια λύση που θα απλώσει ένα υπέροχο άρωμα. Αν θέλετε να ενισχύσετε το διάλυμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού.

πηγή kipos.firenews.

Έλαιο Ρόδι.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr