Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 11 τρόποι να τους εξαφανίσετε

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 11 τρόποι να τους εξαφανίσετε

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εμφανίζονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που όμως υπάρχει λύση.
Οι μαύροι κύκλοι κάνουν το βλέμμα σας να δείχνει βαρύ και κουρασμένο, προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις σκουρόχρωμες σκιές γύρω από τα μάτια σας με αυτούς τους τρόπους.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια
“Με τον όρο μαύροι κύκλοι εννοούμε την υπερμελάγχρωση που περιγράφεται με τη μορφή κηλίδων γύρω από τα μάτια, καθιστώντας όλη την γύρω περιοχή ιδιαίτερα κουρασμένη.” αναφέρει ο Ιωάννης Μαυρικάκης MD, PhD, Οφθαλμοπλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

“Η χαλάρωση των ιστών του κάτω βλεφάρου και η πτώση της παρειάς (μάγουλο, περιοχή μέσου προσώπου) έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας αύλακας στο κάτω κογχικό όριο (γνωστή και ως αύλακα δακρύων), που βρίσκεται μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς. Επιπλέον, αυτή η αύλακα επιδεινώνεται από την πρόπτωση λίπους στο κάτω βλέφαρο (σακούλες κάτω από τα μάτια) και μαζί αυτές οι αλλαγές οδηγούν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων.”

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 11 τρόποι να τους εξαφανίσετε
Αποφύγετε το αλάτι
Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες σας
Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο ρινικών πλύσεων
Αλλάξτε τη θέση που κοιμάστε
Καθαρίστε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο
Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ
Προστατέψτε τα μάτια σας από τις ακτίνες του ήλιου
Σταματήστε το κάπνισμα
Δροσίστε τα μάτια σας
Διαλέξτε την κατάλληλη κρέμα ματιών για εσάς

Προμηθευτείτε ένα καλυπτικό κονσίλερ
1. Αποφύγετε το αλάτι
Το νερό που υπάρχει στο σώμα πάντα θα βρίσκει τρόπο να απομακρύνεται από τα μέρη του σώματος που έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) και να πηγαίνει σε αυτά με την υψηλότερη. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι ένα παράδειγμα αυτού του φαινομένου. Γι’ αυτό όταν τρώτε κάτι αλμυρό το βράδυ το πρωί που ξυπνάτε τα μάτια σας είναι πρησμένα.

2. Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες σας
Οι εποχικές αλλεργίες και τα πρησμένα και υγρά μάτια πάνε μαζί. Τα καλά νέα είναι ότι λαμβάνοντας αντισταμινικά για να αντιμετωπίσετε την αλλεργία σας, μαζί με τη μύτη σας θα ξεραθούν και τα μάτια σας και δεν θα φαίνονται τόσο πρησμένα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο ρινικών πλύσεων
Αυτό το μικρό δοχείο που μοιάζει με τσαγιέρα είναι ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος ρινικών πλύσεων. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά βοηθάει στην απομάκρυνση όλων των περιττών υγρών από τη ρινική σας κοιλότητα και να απαλύνει τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας, του κρυολογήματος ή κάποιας λοίμωξης.

4. Αλλάξτε τη θέση που κοιμάστε
Κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα; Η βαρύτητα προκαλεί όλα τα υγρά να μαζεύονται κάτω από τα μάτια σας, κάτι το οποίο εξηγεί τα πρησμένα και μελανιασμένα μάτια σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα χρησιμοποιώντας και ένα ακόμα μαξιλάρι.

5. Καθαρίστε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο
Μην πάτε για ύπνο με το μακιγιάζ σας. Μπορεί να κάνει τα μάτια σας υγρά, αλλά και να προκαλέσει πρήξιμο σε όλο σας το πρόσωπο. Ξεβαφτείτε με λίγο σαπούνι και νερό ή κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείτε.

6. Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ
Ένα ποτηράκι κρασί δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε. Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και δημιουργεί πρηξίματα κυρίως στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Αν πιείτε αλκοόλ πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε και ενυδατώστε καλά την περιοχή κάτω από τα μάτια σας με μία κρέμα.

7. Προστατέψτε τα μάτια σας από τις ακτίνες του ήλιου
Κάνετε πολλά για να προστατέψετε το σώμα σας από τις ακτίνες του ηλίου, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι σημαντικό επίσης να προστατεύετε και το πρόσωπο και κυρίως την περιοχή κάτω από τα μάτια καθώς είναι πολύ ευαίσθητη. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σακούλες ή και ρυτίδες στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Μην ξεχνάτε λοιπόν το αντηλιακό, τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο για να προστατέψετε το πρόσωπο σας από τις ακτίνες του ηλίου.

8. Σταματήστε το κάπνισμα
Ένας ακόμη λόγος για να σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια, είναι ότι το κάπνισμα αφυδατώνει το δέρμα, αλλά και λεπταίνει τις στιβάδες του.

9. Δροσίστε τα μάτια σας
Εάν τα μάτια σας είναι συνεχώς πρησμένα μπορείτε να τα δροσίσετε. Κάντε κρύες κομπρέσες με κουτάλια, φέτες αγγούρι ή και σακουλάκια από τσάι. Δεν έχει σημασία τι θα χρησιμοποιήσετε, αυτό που θα βοηθήσει να ξεπρηστούν τα μάτια σας είναι η κρύα θερμοκρασία.

10. Διαλέξτε την κατάλληλη κρέμα ματιών για εσάς
Υπάρχουν πάρα πολλές κρέμες στο εμπόριο που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνουν το πρήξιμο και το σκούρο χρώμα κάτω από τα μάτια σας, όπως οι κρέμες με βιταμίνη Α (ρετινόλη) ή νιασιναμίδη, ενεργά συστατικά που απομακρύνουν το πρήξιμο αλλά και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές . Δοκιμάστε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς και θα δείτε σημαντική διαφορά.

11. Προμηθευτείτε ένα καλυπτικό κονσίλερ
Αν σας ενοχλούν οι μαύροι κύκλοι σας, μπορείτε να τους καλύψετε με ένα κονσίλερ. Φροντίστε το κονσίλερ που θα διαλέξετε να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος σας για να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ένα ακόμη tip που θα σας βοηθήσει να καλύψετε φυσικά τους μαύρους κύκλους σας είναι να το εφαρμόσετε με απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

www.oloygeia.gr

3 ισχυρές φυσικές θεραπείες για να διορθώσετε το φούσκωμα εξισορροπώντας τα βακτήρια του εντέρου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr