3 ισχυρές φυσικές θεραπείες για να διορθώσετε το φούσκωμα εξισορροπώντας τα βακτήρια του εντέρου

3 ισχυρές φυσικές θεραπείες για να διορθώσετε το φούσκωμα εξισορροπώντας τα βακτήρια του εντέρου

Γιατί οι άνθρωποι βιώνουν φούσκωμα;

Σχεδόν όλοι βιώνουν φούσκωμα, κάθε τόσο. Συνήθως, προκαλείται από την κατανάλωση ορισμένων τροφών και ποτών και την κατάποση αέρα όταν τρώτε.

Εκτός από αυτό, το φούσκωμα μπορεί να οφείλεται και σε πιο σοβαρές αιτίες, όπως δυσκοιλιότητα, τροφική δυσανεξία και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται φουσκωμένοι γύρω από τις ημερομηνίες της περιόδου τους.

02/6 _Φούσκωμα και ανισορροπία του εντέρου

Σε αρκετές περιπτώσεις, το φούσκωμα μπορεί να είναι σημάδι ανισορροπίας του εντέρου. Το έντερο μας απαιτεί ορισμένα βακτήρια για να βοηθήσουν στην πέψη των ινών, καθώς δεν μπορεί να τις αφομοιώσει από μόνο του.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε τα σωστά βακτήρια στο έντερό σας ή δεν έχετε αρκετά από αυτά, τότε ορισμένοι τύποι ινών μπορούν να ζυμωθούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή αερίου, προκαλώντας έτσι φούσκωμα. Εδώ είναι τρεις φυσικές θεραπείες για να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου σας και να μειώσετε τη συχνή ενόχληση με το φούσκωμα.

03/6 _Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Η ζύμωση ενθαρρύνει την ανάπτυξη ωφέλιμων μικροοργανισμών, γεγονός που αποθαρρύνει την ανάπτυξη επιβλαβών. Αυτό προστατεύει τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση από την αλλοίωση, γεγονός που προάγει επίσης την καλή πέψη. Ορισμένα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι επίσης πλούσια σε ζυμομύκητες που λειτουργούν συμβιωτικά με τα βακτήρια. Μπορείτε να καταναλώσετε kimchi, ζωντανό γιαούρτι, tempeh και kombucha.

04/6 _Μούρα

Τα μούρα, όπως τα βατόμουρα και τα σμέουρα, περιέχουν φυτοχημικά όπως πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες μπορούν να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στο τοίχωμα του εντέρου και στη σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου. Ο συνδυασμός μούρων με γιαούρτι θα κάνει ένα υγιεινό χωνευτικό σνακ.

05/6 _Ενεργός άνθρακας

Η λήψη ενεργού άνθρακα με το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος. Ο ενεργός άνθρακας έχει μικροσκοπικές θήκες αέρα που απορροφούν το υπερβολικό αέριο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συσσώρευσης αερίου. Ωστόσο, συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το καταναλώσετε, ειδικά εάν παίρνετε κάποια φάρμακα.

06/6 _Περισσότερες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα

Η βόλτα, η σωστή ενυδάτωση και η πιο τακτική κατανάλωση μικρότερων μερίδων έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στο φούσκωμα, σύμφωνα με ερευνητές. Το NHS UK συνιστά επίσης να μασάτε με κλειστό το στόμα για να αποφύγετε την κατάποση αέρα.

Αν και το φούσκωμα συχνά δεν προκαλεί ανησυχία, συνιστάται να επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν αισθάνεστε φουσκωμένοι για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, έχετε προσπαθήσει να αλλάξετε τη διατροφή σας αλλά συνεχίζετε να αισθάνεστε φουσκωμένοι, έχετε πρήξιμο ή εξόγκωμα στην κοιλιά σας και/ή δυσκολεύεστε να κινηθείτε ή να κάνετε καθημερινές δραστηριότητες επειδή είστε φουσκωμένοι. Θα πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε φούσκωμα μαζί με αδιαθεσία, διάρροια, δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους ή αίμα στα κόπρανα σας.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr